Отговори на тема
 Осветление табло Аутбек - Помощ 
Автор Съобщение

Постове: 17
Автомобил: Subaru Legacy 2,2 AT
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колеги, някой може ли да помогне? Наложи се да сменя две от крушките на арматурното табло на Subaru Outback 2001, 2,5 АТ.
Проблемът е, че крушките са обвити с едни сини на цвят силиконови чохълчета, които правят цвета на осветлението на таблото зелен. Не могат да се свалят от старите крушки и да се сложат на новите, защото са залепени в горния си край или пък са се спекли от топлината. Къде в София мога да намеря оригинални крушки за осветление на арматурното табло? Питам, преди да съм се заразхождал по магазините, ако някой е имал същия проблем - нека сподели, че да не се лутам напразно. Между другото, на самите крушки не пише нищо - нито волтове, нито ватове. Иначе са обикновени, без цокъл, габаритови. Благодаря предварително.
Поздрави

Вто Дек 17, 2013 9:30 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 171
Автомобил: subaru outback 2.5 AT 2000 г.
Рейтинг: 29
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Слагай ги така пак свети зелено но по силно.

Вто Дек 17, 2013 11:46 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 17
Автомобил: Subaru Legacy 2,2 AT
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Свети бледожълтеникаво, Мъро. Бледо, щото сложих 5 ватови крушки. Ако са 10 ватови ще свети по-силно, но май пак ще е жълто.
Другото, което ме притеснява е, че тези чохълчета може би предпазват таблото от топлината на крушките, но не съм сигурен в това. Както и да е, сега отивам по магазините, пък да видим дали ще намеря нещо. Ще пиша какво е станало, за да могат колеги с подобни проблеми да се ориентират. Мъро, благодаря за мнението.

Сря Дек 18, 2013 10:33 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 171
Автомобил: subaru outback 2.5 AT 2000 г.
Рейтинг: 29
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
При мен пак е зелено с лек нюанс на жълто ама си е зелено.Стари чохалчета бяха сини но може да са си сменили цвета от температурата,и аз не намерих такива с чохалчета и ги сложих така.Мислех да ги боядисам но таблото беше разпиляно и ми беше омръзнало да я карам така и ги сложих,сглобих и газ :race:

Сря Дек 18, 2013 11:48 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема