|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
Popimoni
Регистриран на: Нед Май 13, 2012 9:08 am Постове: 162 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Субару Аутбек Н6 3.0 2005 год
Рейтинг: 59 
|

Привет колеги субаристи!
Имам малко странен проблем с моето Субару Аутбек 2002, 2.5 л., с ГИ. И понеже се намирам извън БГ единственото, което мога да направя е да се ровя из нета за решение, затова се обръщам към вас за съвети. Проблемът е следния: Тази събота извърших две интервенции по колата - поставих втулка на втората лабда сонда, тъй като даваше грешка за неправилна работа по катализаторите и ми светваше лампата на таблото. Другото което направих е че смених маслото с Ред Лайн Еуро 5W-40 . В последствие разбрах, че по-правилния избор е било 5W-30, но пък и то май като поръчвах нямаше наличност. Сега би трябвало колата да върви доста по-добре от преди но не би. Двигателя стана доста по тих, то въобще не се чува, лампата не свети, но колата не върви както преди. Стана по-мудна, по-трудно ускорява, ако някой друг я кара може и да не забележи разликата, но за мен разлика има. Това и на газ и на бензин.Тъй като нищо друго не съм правил по колата моята проста логика е , че причината е или втулката, която променя работата на ламбда сондата и от там подаваните резултати или с една идея по-гъстото масло. Знам че, втората сонда има малко значение за газообразуването на горивната смес, а и в същото време е налудничаво да мисля, че проблема е в това хубаво масло, но фактите са налице.
Ще се радвам на всякакви мнения
|
|
|
|
| Вто Мар 25, 2014 5:50 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Надали е от втората ламбда или пък от маслото...
Други признаци има ли? Акумулатора откача ли го? Задържала спирачка да няма?
|
|
|
|
| Вто Мар 25, 2014 6:02 pm |
|
|
|
Popimoni
|
|
Мисля, че има и повишен разход на гориво на газ, но е възможно и да е заради газстанцията, на която зареди. Днес я покарах за малко и то на бензин и ми направи впечатление, че докато загрее оборотите бяха доста ниски, почти пред загасване. Подобен проблем имаше преди време, когато другата ламбда не работеше коректно и се наложи да я сменя.
Откачих акумулатора за около пет минути, после я покарах на бензин, но забравих да изключа газовата. Може би трябва да я откача отново за по-дълъг период от време и да покарам с изключена газова известно време и после да я включа пак.
|
|
|
|
| Вто Мар 25, 2014 6:12 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Аа ти и на газ... Вероятно е да е от нулираните настройки на компютъра. Покарай ден-два да се обучи и после гледай. Остави я на празен ход 10 мин на бензин.
|
|
|
|
| Вто Мар 25, 2014 6:22 pm |
|
|
|
Popimoni
|
|
Ще го пробвам това, макар че аз близо 500 км минах, вярно, че голямата част по магистрала, но все пак. Не че е болка за умиране, но като знам, че може да работи по-добре и ме е яд. Отделно имам съмнения, че и разхода се повиши, но искам още няколко замервания да направя, за да съм сигурен.
|
|
|
|
| Вто Мар 25, 2014 7:50 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Ее значи не е от това. Нещо друго е вероятно, което е съвпаднало с ремонта. Виж на бензин и на газ дали е различно. Филтрите на газта може да са за смяна... изобщо хиляди неща по тези бегли симптоми, които споделяш.
|
|
|
|
| Сря Мар 26, 2014 10:05 am |
|
|
|
Mladen99
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 8:57 pm Постове: 2200 Местоположение: Бургас
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263     
|
Моето мнение е, Първо я накараи да върви на бензин, после човъркаи газта. Незнам колко е възможно да има натрупани грешки които влиаят, но може да има натрупани големи корекции. По добре откачи акомулатора за по дълго време, 2-3 часа. да се нулира всичко. После караи на бензин. Огледаи и 1-та сонда. Казваш ниски обороти, на празен ход, чистене на степ мотор... отнема 10 мин., ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Някои да не ти е набутал картоф в аспуха>? Отговаря на всички описано рпоблеми.... 
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Сря Мар 26, 2014 1:13 pm |
|
|
|
Popimoni
|
|
Странното е, че като отиде в гаража всичко беше наред, като я взех и забелязах разликата. И на мен ми се върти в главата нещо по ауспуха да има запушено, ама как така изведнъж.
|
|
|
|
| Сря Мар 26, 2014 5:59 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Щом са пипали там...как ли са я развили тая сонда може да са млатили с нещо по катализатора ... кой ги знае.
|
|
|
|
| Сря Мар 26, 2014 6:09 pm |
|
|
|
Popimoni
|
|
Абе те са свястни момчетата не мога да кажа лошо за тях. Наистина казаха че трудно е излязла, но то с всичката тая ръжда... Абе ще трябва да се ръчка пак явно. Ще пробвам да я откача направо да видим ще има ли някаква разлика
|
|
|
|
| Сря Мар 26, 2014 10:47 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|