|
Страница 1 от 1
|
|
Смяна на крушка Outback 2004
| Автор |
Съобщение |
|
Tin4ou
|

Изчаках един ден да ми мине яда и сега вече мога да кажа колко съм разочарован от инженерното изпълнение по фаровете на това Субару. От десетки от добри по-добри решения за закрепяне на крушките за късите гениите са решили да го направят по най-малоумния начин. Та вчера реших да сменям изгоряла крушка на късите. Правил съм го няколко пъти на предната кола и не ми звучеше никак страшно. Предния собственик когато ми предаваше колата ми каза, че бил сменял единия фар, но не защото колата имала удар ами щото решил да си смени крушката сам и счупил фара. Тогава си казах "тоя аматьор чува ли се какви ги говори - как се чупи фар при смяна на крушка ?!?" Е кармата понякога е кучка както са казали хората. Генералната тъпотия идва от това, че телчето което упражнява натиск към крушката за да я държи закрепена за фара, реално се подпира на една пластмаска нещастна и когато пластмасата остарее и се е пекла 5-6-10 години на крушката на късите става адски лесно чуплива. И като прибавим това, че реално не са оставили място тъпанарите да бръкне човек нормално за да си свърши лесно работата, тогава наистина една смяна на крушка може да доведе до смяна на фар + крушка. Щото на всичко отгоре същите тия "гении" са изляли всичко от един детаил и при едно такова счупване просто хвърляш целия фар на боклука .... След 20 минути псуване реших да видя във фактурите колко е платил предния собственик за нов фар. 800лв ! Епична смяна на крушка, тва е ! Псувах още 20 мин и реших да побългарявам нещата. Няма как иначе. В крайна сметка след 30 минути човъркане и импровизиране успях да поправя нещата. Пускам снимка за хора които евентуално ще имат същия проблем като мен. Ето едно сносно решение : Прикачени файлове:
DSC00838.JPG [ 533.71 KiB | Прегледано 772 пъти ]
За финал ще кажа, че след всичките мъки и потене реших да видя как се сменя и габарит на този фар щото и тва време ще дойде все някога. За тези които не знаят да четат внимателно ! Сваля се предна броня, решетка, развиват се 5 болта на фара, вади се фара и чак тогава сменяш крушчицата за 80стотинки която може да изгори след седмица или месец отново ! Е няма такава тъпотия ! Страшно съм разочарован ...
_________________ Subaru Outback 2004 H6 3.0R AT 245BHP
|
|
|
|
| Чет Мар 13, 2014 8:17 pm |
|
|
|
sniper
Регистриран на: Нед Дек 18, 2011 2:06 pm Постове: 96 Местоположение: Враца
Телефон: 0884522179
Рейтинг: 35
|
|
Охооо, ти не си сменял явно крушка на фиеста, същата работа, 20 минути, сваляне на решетката, изкривяване на рога на бронята, че пречи на фара да излезне, 4-5 болта от които един на терсене място, излиза със завъртане около оста си, абе ебало си е майката. Та ако те спрат полицаи, дори да имаш крушка, ще предпочетеш да ти напишат фиш, отколкото да губиш време и нерви пред тях да я сменяваш. А и ти трябва отвертка плюс кръстата и ключе, не помня кой номер. Аз не знам кой луд би купил на жена си подобна кола, не, че нещо, ама все пак са жени и не са длъжни да разбират от основен ремонт само за да сменят една крушка. Явно инджинерините горките никога не са пипали нищо и никъде извън специалността си, защо трябва да е лесно, той се обажда на пътна помощ, товарят го, карат го в официален сервиз и му сменят крушката. Да ама той може да си го позволи, мамка му, а ние не, а пък и е елементарно и смешно за една крушка. Та така, и на други коли има недомислици. Да живее инженерната мисъл.
|
|
|
|
| Чет Мар 13, 2014 9:57 pm |
|
|
|
sniper
|
|
"Tin4ou" да те питам, защо скандинавците си слагат такива големи фарове на преднята броня? На много клипове в Тубата съм ги виждал, вярно, че се стъмва рано, ама почти целогодишния сняг блести доста и помага на заводските фарове, пък са им доста прави и равни пътищата и има видимост до хоризонта и обратно, ама стига съм гадал, дай инфо от извора.
|
|
|
|
| Чет Мар 13, 2014 10:06 pm |
|
|
|
pj
Регистриран на: Вто Ное 18, 2008 1:19 am Постове: 127 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Impreza 2.0GX, MY2001, AT
Рейтинг: 25
|
Същият проблем със счупената пластмаса беше реше успешно със свинска опашка за 2 ст.  Просто до извивката на пластмасата на която се закрепва кукичката на пружината се закрепя една свинска опашка и тя продължава да носи напъна на пружинката. Тествано вече 2 години и работи безотказно. Ако трябва ше направя снимка, но при мен е на левия фар до въздухозаборника и ще бъде трудна гимнастика, но въпреки това ... Поздрави. P.S. Иначе ... Да! Съгласен съм, че това е едно от най-левашките изпълнения по тези коли! Но ... Както се казва ... Това да им е кусура! 
_________________ Ziezi ex quo Vulgares - 354 A.D. - анонимен латински хронограф.
|
|
|
|
| Чет Мар 13, 2014 10:21 pm |
|
|
|
Tin4ou
|
sniper написа: "Tin4ou" да те питам, защо скандинавците си слагат такива големи фарове на преднята броня? На много клипове в Тубата съм ги виждал, вярно, че се стъмва рано, ама почти целогодишния сняг блести доста и помага на заводските фарове, пък са им доста прави и равни пътищата и има видимост до хоризонта и обратно, ама стига съм гадал, дай инфо от извора. Философията на тукашните е да виждат повече. И тъй като по голямата част на годината е тъмно слагат допълнителните фарове. Всяка 3-та кола има такива. Ествено аз когато вали сняг не ги пускам щото не се вижда нищо. Обаче те са много интересни и винаги ги пускат. Виждал съм дори и в града да карат на дълги когато няма други коли наоколо. Като цяло не мога да ги разбера. Карат и в мъгла с тях. Аз като пусна в мъгла дългите и видимостта ми става нула 
|
|
|
|
| Пет Мар 14, 2014 8:06 am |
|
|
|
sniper
|
|
Може би разчетат да ги води светлоотразяващата маркировка по пътя и по презумция никой няма работа на платното без отразяжащи елементи. А да ги видя в мъгла или при снеговалеж по нашите пътища, на дълги, как ще тидят каруците, които се прибират с крадена люцерна, примерно. Или между селата пияни, заляни велосипедисти.
|
|
|
|
| Нед Мар 16, 2014 6:48 pm |
|
|
|
Tin4ou
|
Тъй като белите нощи наближават скоро при нас, затова реших да махна големите прожектори. Не съм предполагал, че този автомобил е толкова красив  Прикачени файлове:
hella off.jpg [ 254.7 KiB | Прегледано 627 пъти ]
Сега и разхода падна значително извън градско  Отляво е смесено 200 градско 100 извън, а в дясно е само извънградско. Прикачени файлове:
consumption new.jpg [ 177.59 KiB | Прегледано 627 пъти ]
|
|
|
|
| Пон Апр 21, 2014 9:16 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1