Отговори на тема
 мнения за новия outback 
Автор Съобщение

Постове: 29
Автомобил: Honda
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте на всички
В момента карам outback 2009г 2.5 и съм адски доволен от колата преди това имах ипреза 2.0
Хвърлил съм поглед обаче на новия outback 2010 или 2011 , но ми казаха че 2.5то за това купе /а то си е доста по-голямо от сегашното ми/ е доста мудно и не върви понеже е тежко.
Препоръчаха ми с новият двигател 3.6 , но там пък съм притеснен за разхода.
Надявам се да ми помогнете със съвети особено някой които е карал или кара новия 3.6.
Предварително благодаря на всеки които даде някакво компетентно мнение.
И всичко добро на всички колеги :bow: :)

Пет Юли 25, 2014 3:55 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Обърни се към KWARK Марин ,той кара 3.6 мотор от една година :cool: .От него знам че е доволен,кара газ течна фаза ,малко е недоволен от спирачките,но за повече най добре се чуйте двамата.

Пет Юли 25, 2014 4:15 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 29
Автомобил: Honda
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Мерси много :good:

Пет Юли 25, 2014 5:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 231
Автомобил: Outback Touring XT VSI-3 DI
Телефон: 0898624058
Рейтинг: 373
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей колега, в рамките на един пост ще ми бъде трудно да споделя краткия си опит с 3,6R. Нямам преки впечатления от 2.5 който е с вариатор и затова ще пиша с по две думи за най-важните първоначални въпроси относно 3,6R: Осезаемо е по-голям като вътрешно пространство спрямо предишния модел Outback. Увеличено е разстоянието между предния и задния ред седалки. Отзад се разполагат двама възрастни плюс детско столче от ІІІ група без проблем. Товари както много деца така и много багаж според ситуацията. За семейства с две и повече деца е просто незаменим автомобил. :good: :D При градско шофиране големите габарити не се усещат, видимостта е много добра. Колата е много повратлива благодарение на "лекия" волан. В определени ситуации тази "лекота" е прекалено голяма и понякога се губи усещането за пряка връзка с пътя/един от малкото недостатъци/. За дълъг път е превъзходен автомобил, не уморява шофьора при дълги преходи. За това купе с този клиренс окачването е проектирано много добре. Справя се достатъчно добре както с нашия "лунен" пейзаж по пътищата така и в бързи завои държи автомобила като "залепен" за пътя. Двигателят има запас от мощност и въртящ момент които са под ръка в широк диапазон на обороти. Досега не съм изпадал в ситуация да успея да го "уморя". Аз карам на газ откакто си купих колата. За 10мес. навъртях 39000км от които ~1300км само на бензин. Монтирах течна фаза и смятам, че това е най-удачния вариант за този двигател. Средният разход е в рамките на нормалното за такъв тип автомобил/13,5-14,5/л/100км - газ плюс /6-8/л/1000км - бензин. В темата за разход на гориво ще пиша много подробно за реалния разход/газ+бензин/. Автоматът се справя убедително с мощноста и въртящия момент на H6. Превключването на предавките почти не се усеща при ускоряване. Понякога има забавена адекватна реакция при превключване на нужната понижаваща предавка, но перата на волана помагат в тези случаи. :D Трите режима на SI-Drive позволяват на шофьора да управлява автомобила спокойно и уверено при различни условия на пътя. В градски условия режима "I" е много подходящ, вярно орязва доста от динамичните възможности, но за сметка на това автомобила не реагира така нервно и бурно както при режима "S"/в градски условия създава излишна нервност у другите колеги на пътя/ ROFL . При извънградско шофиране "S" има много големи възможности и е напълно достатъчен. При липса на някои пътници даващи излишни съвети, човек може да си позволи и "S#", особено при планинско шофиране ROFL . Относно спирачките съм малко разочарован от техните възможности да се справят с това купе и двигател. Мнението ми е субективно, но за автомобил с такива динамични възможности спирачките трябва да са поне една идея по-добри. Затова съм решил да направя някои подобрения и след няколко седмици ще видим какъв ще бъде резултата от процедурата.
Темата за 3,6R е много голяма и се надявам, че и други колеги ще споделят своите впечатления. Успех на всички колеги желаещи да се сдобият с такъв автомобил. ;)

2017 Outback 3.6R LPi
2017 Forester XT 2.0DIT
2017 XV Crosstrek LPi
2010 Outback 3.6 LPi
 6

Пет Юли 25, 2014 10:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема