Отговори на тема стр 1, 2  >
 2,5 turbo или Н6 
Автор Съобщение

Постове: 91
Автомобил: Импреза 1,6 '99; Легаси 2.0 2005
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Иде зима, ще е тежка и судена и прочие глупости, другояче казано - време е в домашния автопарк да се примъкне още едно субару.
Досега не се налагаше, но от тази зима ще ми се налага да се катеря редовно из родопите, а освен това да влача ремарке с АТВ на него, което налага да продам стария си любим автомобил Honda Accord Aerodeck от далечната '97 г., който е много нисък (спортно окачване) и не става за каране в сняг, а и за теглене.
Доста изчетох из форумите, покарах няколко автомобила и пред мене се оформи сериозна дилема.
КАКВО ДА СИ КУПЯ ???
Какво искам да бъде:
1. Аутбек - задължително е автомобила де е висок, другата алтернатива е трибека.
2. Ръчни скорости - Автоматика е доста по-муден от "ръчката" - пробвано е.
3. Тяга да има - карах 2,5 с ръчни скорости, ами тромав ми е малко. Зачудва се при подаване на газ и после набира ... плавно е най-съответстващата дума. Верно е, накрая постига завидна скорост, но цалстостното впечателние е за мудност. Знам че в този форум не трябва да има такива приказки, ама дъртата ми хонда създава впечатление за движение много по-сполучливо.
И така търсенето се свежда до 2,5 турбо, а не знам дали има варианти с ръчни скорости, а и модела е рядък и не знам как върви.
Моля за помощ от хората имащи опит с такава кола.

Или пък да търся трибека, там задължително е автоматик, ма то пък е и различен автомобил.

Дали да отворя нова тема - Трибека vs Аутбек?
МОля помагайте!!!

Нед Юли 20, 2014 6:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аутбек-а е по-проходим от Трибека-та поради това че е доста по-лек.
:toldyou:

Нед Юли 20, 2014 6:33 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
OUTBACK / TRIBECA
1 / 0
Въпреки, че едва ли ще се стигне до сериозен офроуд.

Нед Юли 20, 2014 6:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 229
Автомобил: outback 2.5 '00
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Моя аутбек го взех с тази цел - сноуборд зимата.... Газя в неутъпкан сняг, газя в кал, не съм закъсвал. Точно Родопите са ми любими и бая време прекарах там миналата зима.
Автоматика не е тромав, просто трябва да му се свикне. Но естествено, че с по-големия двигател ще е по-добре.
В една друга тема бях писал, че бих сменил моя 2.5 за 2.5xt....просто си е съвсем различен автомобила ако има охлюв.

Нед Юли 20, 2014 7:07 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1886
Автомобил: Impreza3.3 Impreza H6T Subaru SVX
Рейтинг: 622
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
H6 с ръчна кутия за пресечен терен и то планински ще останеш по - доволен от какво да е турбо.
Обосновавам се веднага.
Атмосферния 3.0R тръгва рязко от много ниски обороти и затова допринасят двете системи AVCS и AVLS.
Турбото дори и да е с тд04 230hp в ниските ще е тромав. Т,е. ще иска обороти за да катериш някакво хълмче или нещо от което ще се тръгва от място. Съединитела при турбото при такива тръгвания се товари доста.
С атмосферната от 1000об ще си тръгнеш като пич.

Нед Юли 20, 2014 9:09 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
тенчо е много прав,но ръчка при аутбек Н6 няма,единствено ако не си го swap-неш ти!
но и легаси Н6 има 6МТ-ръчки за по 4хил евро,и един лифт ЪП кит 5см и става перфеткен БЕК.

Успех

Нед Юли 20, 2014 9:48 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Отговори с цитат
Само дето 3.0 ръчка е само легаси ;) и то е с билщайн оказание. И как-то но пишат е sport tourer и легко ниско за офороуд. За сняг не съм имал грижи

Нед Юли 20, 2014 9:55 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 339
Автомобил: Spec B
Рейтинг: 103
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Но няма Н6 на Аутбек с ръчка или поне аз не съм виждал, само спек Б на Легаси има ръчна кутия при Н6 или поне аз така знам :)
Колегата ме е изпреварил :)

Нед Юли 20, 2014 9:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2506
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Отговори с цитат
:hello:
Пробвай H6 автомата, но ако може да го покараш малко повечко... току виж ти харесал.
И на мен автомата не ми хареса, като покарах малко, но на дълъг път и като му свикнеш, всички разправят, че е ОК.

Недей да сравняваш кокошка с магаре :D
Аеродека си е лек и с предно, а тук говорим за Субару, не за лека кола (т.е. няма такова животно :cool: ).
Аз като се кача на сивика след легасито и все едно съм на лагерница. Тръгва супер лесно, макар и само 90коня. Абе нямат нищо общо двете коли. Еле, пък ако аеродека е 1.8 :idea:

Нед Юли 20, 2014 11:02 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 85
Автомобил: Subaru XV
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И аз много се бях надъхал на Бек автомат,дори почти капарирах един миналата седмица.Обаче нещо това АТ не ме кефи.Не става дума за динамика или нещо такова - карам в момента супер куца кола.Просто липсата на твърда връзка мотор - колела ме кара да се чувствам неуверен.Преди да покарам си го представях по малко по-различен начин.Размислих и реших,че моята машина ще е Бек или Легаси МТ 2007+,което изисква още малко капитал,т.е. няма да стане веднага.Надявам се преди зимата да съм вече горд собственик на една такава машина.

Пон Юли 21, 2014 6:23 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 229
Автомобил: outback 2.5 '00
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Аутбеците 3.0, които са с SI-DRIVE, имат пера на волана. Говоря за 2007 и нататък.

Пон Юли 21, 2014 7:35 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
valadares написа:
тенчо е много прав,но ръчка при аутбек Н6 няма,единствено ако не си го swap-неш ти!
но и легаси Н6 има 6МТ-ръчки за по 4хил евро,и един лифт ЪП кит 5см и става перфеткен БЕК.

Успех

1040 написа:
H6 с ръчна кутия за пресечен терен и то планински ще останеш по - доволен от какво да е турбо.
Обосновавам се веднага.
Атмосферния 3.0R тръгва рязко от много ниски обороти и затова допринасят двете системи AVCS и AVLS.
Турбото дори и да е с тд04 230hp в ниските ще е тромав. Т,е. ще иска обороти за да катериш някакво хълмче или нещо от което ще се тръгва от място. Съединитела при турбото при такива тръгвания се товари доста.
С атмосферната от 1000об ще си тръгнеш като пич.

+1 Щом искаш да теглиш ремарке Легаси комби Н6 ръчка. 2,5хт е за забавление, не за магаре.

Късмет с търсенето.

Пон Юли 21, 2014 7:48 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Явно половината аудиофоруми в България са регнати и тука! :)
Благодаря за съветите, много ми се иска да покарам и двата варианта и сам да усетя разликите.
само че ХТ са много редки...

Пон Юли 21, 2014 1:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
които и вариант да избереш, няма да останеш разочарован.
дами МТ или АТ също. Просто си претцени на теб кое ще ти доставя по голямо удоволствие.

Аз имах МТ, но определно АТ ми е по на сърце.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Пон Юли 21, 2014 2:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 94
Автомобил: Legacy H6 '05
Нов фен
Отговори с цитат
Тука може да ме анатемосат, но защо не помислиш за дизела - има тяга в ниските, ръчка е и е икономичен. Няма да може да вдига 240, но с Бека и без това над 180 е игра с дявола.

Пон Юли 21, 2014 3:21 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Отговори с цитат
180км :D :D :D. Редовно си карам над 200км и нямам грижи,само чат пат доливам малко масло.Н6 е добър вариант с ат както за извънградско ,така и за града.Отвреме на време карам ВРХ08 :cool: за фън, е прекрасна Е,но в градската джунгла с задръстванията предпочитам Бека с АТ.За офроуд Бека става ,но лек защото е доста дълъг.

Пон Юли 21, 2014 4:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 140
Автомобил: MY00 Forester SF5
Телефон: 0878607069
Рейтинг: 29
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колега, аз имам ХТ, а един приятел ме е возил малко на Спец. Б, та горе-долу правя разлика.
Универсален автомобил няма, просто решаваш дали държиш повече на влаченето на ремарке (Н6), или на ускорението - (ХТ). А автоматичната трансмисия изобщо не трябва да ти е проблем - ако не караш с ботуши или кубинки и си дозираш внимателно газта, даже си е за предпочитане.
 15

Пон Юли 21, 2014 5:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 102
Автомобил: Outback H6 '02
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Аз също в началото бях резервиран към автоматиците. Първо правих проба на 2.5 автомат Аутбек, хареса ми, въпреки, че като ли ми липсваше мааалко тяга при първоначалното ускорение само. После директно си взех и подкарах H6, е няма такъв кеф, направо подскача като натиснеш малко по-силно педала. А натиснеш ли докрай, че да свали една - две предавки, музика :)
Турбото сигурно дава още по-голям кеф, не бих отказал една турбинирана Импреза, но като универсалност Н6 печели по точки, според мен поне.

Пон Юли 21, 2014 6:38 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 2506
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Отговори с цитат
Има и един голям + за АТ - съединителя не е консуматив, което си е доста важно :idea:
Особенно за теглене АТ-то в това отношение, като че ли е доста по-добре.

Пон Юли 21, 2014 7:11 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 454
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140
Отговори с цитат
Тези H6-ци за теглене не са много опция, освен ако не са моднати откъм охлаждане на кутия и мотор:)

С това радиаторче на Тико Outback H6 едвам смогва да не кипне чайника без да има закачено нещо отзад, а ако му качнеш нещо - не знам. Всички познати с H6-ци (диапазона 2006-2008 година, 3 броя) с каравани се оплакват, че при продължителни изкачвания трябва да спират, защото стрелката отива към червеното. Нямат газ, на пробег по-малък от 100к км.

Сря Юли 23, 2014 3:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >