Отговори на тема
 Моля инфо за цени/отстъпки при покупка на кола 
Автор Съобщение

Постове: 10
Телефон: 0895477502
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте. Понеже не съм ходил много много по преговори / коментари за цена на автомобил, искам да ви попитам колко е нормално да се сваля от цената на автомобил ?

По-конкретно съм си харесал :

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=7h34qb

Сря Сеп 10, 2014 6:59 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 155
Автомобил: Outback 2.5'05'АТ
Нов фен
Отговори с цитат
Що за въпрос :bow:

Сря Сеп 10, 2014 7:50 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
е що... чел съм някъде тук подобни мнения и реших да пусна въпрос понеже мисля да ходя за кола... ти пък как ме секна...

Сря Сеп 10, 2014 7:58 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 155
Автомобил: Outback 2.5'05'АТ
Нов фен
Отговори с цитат
Няма как да получиш отговор на този въпрос :pardon:
Ако не си навътре с материята най-добре вземи друг човек с теб.

Сря Сеп 10, 2014 8:09 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 13
Нов фен
Отговори с цитат
Колкото можеш повече :)
Търговците на коли, които познавам работят с около 20% надценка, така че около 10% е нормално.

Чет Сеп 11, 2014 9:40 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Ето такъв отговор очаквах. Благодаря ! :bow:

Чет Сеп 11, 2014 9:51 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Aз лично при покупката на легасито направих така пазарлъка , няма да слявам от цената , но всико което Митака каже че е за смяна се приспада от цената и паднахме под 1000 лв надолу помня, тампони , тампончета , биелетки, ангренаж, масла........и тн, въглавница.
И понеже юнака я докара от Видин имаше две алтернативи или кандисва или си замонава за Видин с колата, той избра първата, макар че за лекото прегряване, което също диагностицираха не му преспаднах нищо.
Та и това е начин и на търговоците им се вижда по лежерен.

Чет Сеп 11, 2014 10:30 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Е колега то как може да се каже за конкретният екземпляр така на сляпо.
ако приемем че всичко е катко е описано или ако се намерят проблеми ?
но да применро колегата е казал готин подход ама какво става ако всичко е наред и няма от какво да намалиш или се захванеш ?
ТИ тогава ще я платиш ли на цената на която е ?
( а Иначе тези неща зависят от конкретният сучай забележки , проблеми колко е на зор продавача и ти колко си добър в пазарлъка )

Чет Сеп 11, 2014 11:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 3414
Автомобил: wilderness outback
Телефон: 0877 40 43 30
Рейтинг: 613
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега зависи на какъв продавач попаднеш. Аз като продавам кола знам какви са и плюсовете, но по - важното знам и минусите ( и кое колко струва - проверено поне на 3 места), и като ми дойде купувач и почне да се пазари прекалено много и го гоня. като продавам кола винаги знам колко ми струват проблемите и следователно това съм готов да и сваля, по надолу не. И да ти кажа честно не съм имал проблем до сега. Преди месец си продадох Импрезата за един ден, човека дойде и пита колко ще му сваля казах му крайна цена и стиснахме ръце. Аз ако продавам тази кола в обявата и всичко и е ок. ще ти сваля макс.500лв. колкото ти е регистрацията :) , но това е мое мнение. Мисля, че без да си я видял, не е правилно да мислиш колко ще свалиш, ако ти сваля цената лесно и с охота, значи не е читава колата. Мини виж я (хубаво е не сам защото купувача обикновено е надъхан и не обръща внимание на дребните неща), помисли няколко дни, направи си проста сметка за допълнителните разходи: регистрация 500 + обслужване 1000+ ( ако има забележки) + гуми за зимата и грубо за начало ( без каското ) 2000+ лв. И ето ти база за сваляне на цената. :idea:
успех с покупката!

Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"

Пет Сеп 12, 2014 6:03 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 394
Автомобил: Subaru Legacy H6 2004
Рейтинг: 244
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
На мен ми се вижда като за 18.. но никой не знае.
При пазарлък психологически некоректно е да искаш да свалиш повече от 20 процента. (Преди време авточастите работеха на проценти от които може да ти прилошее, но и това време почна да отминава, интернет, конкуренция и.т.н)
За другото.. просто трябва да си търговец... или трябва да си откровен за парите ако не можеш да се пазариш.
Отиваш гледаш и ако ти харесва... казваш 18 имам и толкова мога...ако стане стане, ако не стане.. да сме живи и здрави.
А ако прекалено много я искаш... значи си готов да платиш повече. :D

Нед Сеп 14, 2014 10:00 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 362
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
От този човек си взех аз моето субару преди време. Пич и свестен, точен, коректен. Пазарлък при мен нямаше, но да ти кажа почти нищо не съм барал ( като казвам почти - сменял съм някакви неща, но не защото са се развалили, а по скоро ей така)

Ако ти смъкне 500 лв, ще е добре. Но не се натискай. Цената е много добра, точно за този екземпляр. Като я видях преди 2 седмици колата в нета ми направи впечатление че е доста запазена. 3.0, навигацията, плеър DVD има. Нищо не и липсва на пръв поглед. :)

Вто Сеп 16, 2014 7:36 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 790
Автомобил: VA STI
Рейтинг: 563
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Оглед на живо си е друга бира, тук колега описва какво е видял по точно тоя "бек".
:beer:

Вто Сеп 16, 2014 7:50 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 362
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
естествено :)

Ходих онзи ден на горубляне. Един мой приятел искаше да си купува алроуд. (идиот) :)

колата беше 7500 намалена на 6999. в обявата : гуми салон мотор окачване перфе :)
на живо - КЕНЕЕФФФ си *бало мамата. компресора за въздуха скапан ... вътре стадо сфине са живели. въздуховодите клеясали ...
на 200 000 км. С 300 км/ч избягах ...

Вто Сеп 16, 2014 9:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема