|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |
Къде е грешката - закрепване греди на Аутбек?
| Автор |
Съобщение |
|
patko
|
|
Здравейте колеги, Имам един въпрос и моля за помощ. Купих от колегата LEGACY_DEREKE напречни греди, оригинални за Субару, произведени от MONT BLANC за Субару. Случи се така, че се упражнявах цял един следобед да ги монтирам, а не успях. Опитвах всякак, но не стана. Гредите ги върнах на колегата. Колата е АУТБЕК 2006г. 1. На снимки 1 и 2 съм показал как изглеждат надлъжните рейки на покрива. 2. На снимка 3 – гредите и захващането. 3. На снимки 4 и 5 – гредите на рейките с разхлабени държачи. 4. На снимки 6 и 7 – държачите затегнати до упор. 5. На снимка 8 – гредата се отделя от рейката при минимално усилие. 6. На снимка 9 – усилието приложено е само с един пръст. 7. Снимка 10 – гумата, която трябва да лежи на рейката се е смачкала и по-нататъшното натягане е невъзможно.
Гредите не се стегнаха за рейките на покрива изобщо.
Въпросът е: аз ли съм сбъркал нещо при монтажа или тези греди не са за тези надлъжни рейки?
_________________ LEXUS GX 460, V8, 4.6, 2014 TOYOTA CHR HYBRID GR SPORT, 2.0, 2023 LEXUS LBX 2026
|
|
|
|
| Съб Мар 29, 2014 4:55 pm |
|
|
|
dragoveli
Регистриран на: Пон Юли 16, 2012 4:40 pm Постове: 654 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback H6
Телефон: 0898612194
Рейтинг: 194    
|
|
Според мен тия греди не са за това Subaru,ако има някакъв номер на гредите най-сигурно е да се провери в сайта на производителя.
|
|
|
|
| Съб Мар 29, 2014 6:06 pm |
|
|
|
DDD
Регистриран на: Нед Дек 11, 2011 7:20 pm Постове: 782 Местоположение: София Рейтинг: 223    
|
dragoveli написа: тия греди не са за това Subaru Точно така.Колега"patko" аз съм със абсолютно същите рейки на покрива и бях проверявал за греди(не че се бях засилил да слагам-от чисто любопитсво и за в бъдеще евентуално),та на въпроса-тези не стават за нашите модели.Мисля,че са за тези модели Субару при които има разстояние между рейката и самия покрив на колата,а при нас не е така.При някои модели греди разликата е минимална визуално,но при монтажа си проличава(предполагам както е станало при теб).
|
|
|
|
| Съб Мар 29, 2014 7:04 pm |
|
|
|
mitev75
Регистриран на: Съб Яну 09, 2010 1:00 pm Постове: 289 Местоположение: около Варна
Автомобил: forester 98 MT
Телефон: 0888880850
Рейтинг: 39
|
|
Грешката е там,че захвата на гредите няма нищо общо с тези рейки
_________________ Специалист PVC и AL дограма
|
|
|
|
| Съб Мар 29, 2014 10:47 pm |
|
|
|
adddt
Регистриран на: Вто Сеп 11, 2012 3:33 pm Постове: 1249 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152   
|
|
| Нед Мар 30, 2014 3:05 pm |
|
|
|
vale
Регистриран на: Вто Фев 19, 2008 9:38 pm Постове: 336 Местоположение: София
Автомобил: Outback'08 2.5 AT
Рейтинг: 105  
|
adddt написа: най вероятно тези греди са за тези които са с релсите на покриваза американска версия Както и за Фори първите 2 или 3 версии, съдя по снимките на лапите
_________________ Forester'99 2.0 4EAT Outback'08 2.5 4AT
|
|
|
|
| Пон Мар 31, 2014 9:27 am |
|
|
|
patko
|
dragoveli написа: ако има някакъв номер на гредите най-сигурно е да се провери в сайта на производителя. Няма никакъв номер на самите греди. Продавачът ми изпрати три файла с инструкции:
_________________ LEXUS GX 460, V8, 4.6, 2014 TOYOTA CHR HYBRID GR SPORT, 2.0, 2023 LEXUS LBX 2026
|
|
|
|
| Пон Мар 31, 2014 4:13 pm |
|
|
|
patko
|
|
Не става много ясно. Има някакъв номер, но дали гредите са същия - не знам. Пробвах в сайта на производителя, но не успях да се ориентирам. Благодаря за отговорите. Аз си мислех, че нещо не съм направил както трябва. На картинките - слагаш, стягаш и нищо специално.
|
|
|
|
| Пон Мар 31, 2014 4:17 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
Просто не са за този модел, а за американският... 
|
|
|
|
| Пон Мар 31, 2014 4:23 pm |
|
|
|
patko
|

Всичко е ясно. Само че той е убеден, че това са правилните греди и аз съм объркал нещо. Ето кореспонденцията с продавача:
----------------------------------------------
Здрасти, Петко!
Баща ми каза, че гредите не ставали?? Би ли ми обяснил, защо не стават? Те са за аутбек 2004-2009...няма начин да не стават! Гредите се регулират от всяка страна отдолу! Има ограничители( гумени лайстни), които се махат и се режат, ако е необходимо.
Поздрави, Климент
Изпратено на: Съб Мар 22, 2014 11:32 am Виж съобщението | Добави отговор
-----------------------------------------------------------
Не разбирам за кои лайстни говориш. Ако е за ширината на държачите - ширината е ОК. Когато започна да ги стягам, държачите се вдигат нагоре и изобщо не стягат. Рейките на покрива не са като на Легаси/Аутбек 2000 - плътни са, т.е. няма въздух между рейката и покрива.
Изпратено на: Съб Мар 22, 2014 12:04 pm Виж съобщението
---------------------------------------------
На иструкциите мисля, че е показано, как изглежда..Гредите са така направени, че не могат да обхванат цялата релса на покрива...ако искаш се допитай до някой, който има такъв модел и греди. Довечера мога да ти дам телефон на един колега с аутбег от Бургас, който има същите греди. Твоя да не е американски? Поздрави
Изпратено на: Съб Мар 22, 2014 12:16 pm Виж съобщението | Добави отговор
-----------------------------------------------
На последната инструкция е за рейки с "въздух". Не знам. Мисля, че не би трябвало да е толкова сложно. Аз съм слагал на предишното ми Легаси - модел 2000 г. някакви греди - без марка и се стгаха толкова здраво, а тук - изобщо. Нещо не е наред. Предлагам да ти ги върна, да си поемеш обратната доставка и - по живо, по здраво.
Нетът ми е ужасен - не село съм с флашка. Утре се прибирам в Бургас.
Поздрави
Петко Минев
Изпратено на: Съб Мар 22, 2014 2:57 pm Виж съобщението
--------------------------------------
Добре, върни ми ги, но обратната доставка я поема купува4а!
Поздрави
Изпратено на: Съб Мар 22, 2014 5:19 pm Виж съобщението | Добави отговор
-----------------------------------
Би ли ми обяснил защо? При положение, че стоката не е това, за което се представя.
Изпратено на: Нед Мар 23, 2014 7:21 am Виж съобщението
-------------------------------------
Добро утро! Аз ли съм виновен, че гредите не стават на колата? Описани са така, както трябва и са за тази марка и модел! Убеден съм в това! Проблемът не е в мен, коректен съм и не лъжа! Лично ще се обадя в Mont Blanc и отделно в Субару в понеделник и ще питам, защо се получава така. Надявам се да получа отговор. Други греди, Субару не предлагат и е странно, че при теб не стават. Видях и автомобила на снимка- супер Аутбек- точно за такива релси са гредите( без въздух). Ще отворя и тема във форума да видим, какви са наблюденията на други собственици и ще се радвам, ако и ти споделиш, какво точно не е наред при този вид греди. Не съм за 9лв изпращане, но както писах по-горе, гредите са описани както трябва и не виждам причина да поемам обратните разходи.
Този форум е да си помагаме, а не да си вредим.
Поздрави
Климент Николов
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Добре, не ми се спори. Само кажи адрес за доставка. Ще си поема разходите. Не мисля, че за монтаж на греди се иска диплома. Аз имам претенции, че съм доста грамотен технически. Аз също ще отворя тема и ще опиша какво съм правил. Може грешката да е в мен. Ще видим. Ако е в мен ще ти се извиня.
Поздрави
Петко Минев
Изпратено на: Нед Мар 23, 2014 3:28 pm Виж съобщението
---------------------------------------------------------
Изпратени на адреса. Разходите за моя сметка.
Поздрави
Изпратено на: Вто Мар 25, 2014 1:23 pm Виж съобщението
|
|
|
|
| Пон Мар 31, 2014 4:41 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
| Пон Мар 31, 2014 4:49 pm |
|
|
|
krismarg
Регистриран на: Вто Авг 24, 2010 7:55 am Постове: 659 Местоположение: Шуменско
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57 
|
|
Наблизо съм, мога да мина да пробваш такива, да знаеш какви да търсиш.
|
|
|
|
| Вто Апр 01, 2014 8:48 pm |
|
|
|
patko
|
|
Ако имаш, пусни някоя снимка на гредите и на монтирани на рейките. Ако минаваш през Бургас - заповядай.
0888225194 Мтел 0879851476 Виваком
Петко Минев
|
|
|
|
| Сря Апр 02, 2014 5:29 pm |
|
|
|
legacy_dereke
Регистриран на: Нед Авг 14, 2011 6:38 pm Постове: 196 Местоположение: Momchilovtsi, Sofia
Автомобил: Freelander
Рейтинг: 6
|
http://www.montblancgroup.com/en/popula ... easy-go-01На "overview" i "details" има достатъ4но инфо, за тези греди + инструкции за монтаж. This product fits Subaru Outback (5dr Estate) - 2003-2009, Integrated Railing, Модела е RF22Alu 748022. Други греди от този тип за този Аутбег(2004-2009) на страницата на Мон Блан НЯМА...  Снимката на BAlexandrov контрирам с тази.. 
Прикачени файлове:
RF22_fix3.jpg [ 51.83 KiB | Прегледано 1064 пъти ]
_________________ The Greed killing
|
|
|
|
| Съб Апр 05, 2014 8:16 pm |
|
|
|
patko
|
|
Ти хубаво контрираш снимката на BAlexandrov, само че, колата на твоята снимка не е Субару.
И ти виждал ли си въпросните греди монтирани на Аутбег 2003-2009 или само си ги гледал в каталога?
Изтрих си пощата с първото съобщение когато влязох във връзка с теб, в което ми каза, че ще ги ползваш и след 2 седмици ще можеш да ми ги изпратиш. Твоята кола е Легаси 2000г. Или гредите стават и на двата вида надлъжни рейки.
|
|
|
|
| Нед Апр 06, 2014 4:18 pm |
|
|
|
an1id
Регистриран на: Вто Юни 25, 2013 3:23 pm Постове: 80 Местоположение: Бургас
Автомобил: Subaru Outback III
Рейтинг: 10
|

Здравейте и от мен. Аз съм собственик на същите като модел греди , закупени от въпросният продавач. При първоначалния монтаж на колата (аутбек 2004) се оказа че не могат да се закрепят здраво за рейките и си излизаха нагоре без никакви усилия. Днес реших да обърна по-сериозно внимание на гредите и да разбера в какво може да е проблема. Оказа се че при монтажа на отделните елементи на гредите (дойдоха разглобени), елементите за захващането на рейките и самата алуминиева греда , трябва да се поставят по определен начин, който аз не съм направил правилно. След правилният монтаж , гредите се захванаха перфектно и здраво, без никакви проблеми. При махането на гумената подложка в закрепването се вижда металният елемент, който се навива и пристяга към рейката. Този метален елемент има един нут който трябва да се промуши в алуминиевата греда и това играе ролята за правилното пристягане на гредите. На снимката съм го притиснал с пръста си и се вижда как е навлязъл на правилното място: Прикачени файлове:
photo 4.JPG [ 109.41 KiB | Прегледано 990 пъти ]
Ето и снимката която показва как трябва да се постави в жлеба на алуминиевата греда , за да може да пристегне правилно при натягането: Прикачени файлове:
12.JPG [ 34.9 KiB | Прегледано 990 пъти ]
След като монтирах правилно нещата всичко се закрепва здраво и без никакви проблеми. Поздрави!
_________________ Subaru Outback 2.5 AT 2004
|
|
|
|
| Нед Апр 06, 2014 5:18 pm |
|
|
|
legacy_dereke
Регистриран на: Нед Авг 14, 2011 6:38 pm Постове: 196 Местоположение: Momchilovtsi, Sofia
Автомобил: Freelander
Рейтинг: 6
|

Благодаря на колегата Аn1id за коментара и снимките! Мисля, 4е така трябва да се действа преди да се правят заключителни изводи и коментари! Днес полу4их и отговор на мой имейл, писан до MontBlanc. Ето и кореспонденцията: Моето запитване: Hello! I tried to fit readyfit 22 alu to my Subaru Outback 2006 with integrated roof rails(without space between the roof and the rails) but unfortunately the bars cant be really fixed. They slide and the "jump off" the rail. Could you explain me where im wrong, or this roof bars have a technical issue !? Regards И отговора + Снимки: Hello, Enclosing images how it should look like when the bars are fixed. Please check also that the feet are properly fixed to the bars: If this does not help, please email us a photo showing the problem. Best regards, Christina Melin Marketing Assistant Direct: +46 (0)33-222712 Fax: +46 (0)33-270832 Mont Blanc Industri AB Toarpsdal SE 516 90 Dalsjöfors, Sweden http://www.montblancgroup.comНа вси4ки знайни и незнайни "специалисти" изказали мнението си, а и на вси4ки останали, пожелавам приятно изкарване на Великденските празници! 
_________________ The Greed killing
|
|
|
|
| Пон Апр 07, 2014 6:32 pm |
|
|
|
patko
|
|
Ок. Вече всичко е ясно. Грешката е в мен. ИЗВИНЯВАМ СЕ. За жалост тази тънкост не е посочена в инструкциите, които ми изпрати. Със здраве.
|
|
|
|
| Пон Апр 07, 2014 7:24 pm |
|
|
|
Mladen99
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 8:57 pm Постове: 2200 Местоположение: Бургас
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263     
|
patko написа: Ок. Вече всичко е ясно. Грешката е в мен. ИЗВИНЯВАМ СЕ. За жалост тази тънкост не е посочена в инструкциите, които ми изпрати. Със здраве. моите приличат на тези: ЦъкЕла пробваимоите, аз бих заложил на оригиналните.
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Сря Апр 09, 2014 2:58 pm |
|
|
|
melhaer
Автомобил: Subaru Outback, H6, 2005
Рейтинг: 117  
|
|
Полезна тема, аз доста си търсих греди и предложенията за нови са убийствено скъпи. Успях да си купя едни от ибей, като предварително пратих снимка на продавча на колата и вида рейки, и той каза, че ще паснат.
В описанието е казано следното: Investigation seems to suggest the feet/fixings are Mont Blanc RF22 which suggests they fit Foresters from 2002-08 and all Outbacks from 2003 onwards - аз потърсих за този модел Mont Blanc RF22 и пише, че ще паснат. В момента пътуват към България с габко, надявам се всичко да е наред, Ще пиша, когато имам резултат.
|
|
|
|
| Сря Апр 09, 2014 5:03 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |