Здравейте, като нов, искам да поздравя всички във форума! Благодарение на вас, намерих отговори на всички въпроси свързани с покупката, екплоатацията и поддръжката на Аутбек. След като бюджета беше събран се почна дебнене в Аутоскаут, половин година по късно се появи накрая и моето Субару Аутбек 2002 H6, на 170к. с MFK минат декември 2014г. Колата беше докарана и регистрирана без проблем. Минах през ''бял'' сервиз, кадето казаха че колата е читава. Имаше сълзене от гарнитурите на капаците на клапаните и нивото на маслото в скоростите беше на минимум. Доляме с уговорката да карам 1-2 месеца, следейки нивата на маслата, тъй като двигателя беше мит, и все пак има вариант от ниакаде да протече.
След два, безпроблемни месеца,(като изключим една мантинела и близката и среща с моята броня, благодарности на колегата monza) смених всички масла и филтри. Колата беше готова за планираната разходка из Алпите. Именно там ми изкочи проблема, който ме накара да пиша, тъй като не бях чел за подобен, а и не намерих с търсачката.
При сиране на бензиностанция, двигателя се изтормози и подкочи. Това ми привлече вниманието и при следващото спиране забелязах, че колата се държи все едно натискам спирачката за да спра, докато подавам газ. За да се убедя че е така, с малка скорост включих на N и оборотите застанаха на 2000. След спиране и подскачане на двигателя на D, оборотите се нормализираха 600~700. Другото, което ми направи впечатление, е че след палене сутрин на студено, доста по дълго оборотите стояха 1500. До сега при палене на студено 1600 за 10тина секунди и след леко изфорсиране, падаха плавно до 1000. На следващия ден след около 200км проблема си изчезна с високите в движение обороти и досега не се е пояавявал пак (изминати 1000+ км), но продължава да ме тормози, че нещо е имало. Никакви лампи не светнаха по таблото, както и автоматиха си превключваше плавно, единствено колата имаше доволна инерция

. Ако някой има идея, нека сподели.