| Автор |
Съобщение |
|
Crowd_Control
Регистриран на: Пон Апр 06, 2015 4:47 pm Постове: 27 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback 3.0 2007
Рейтинг: 87 
|
Здравейте, Исках да се похваля и да благодаря на всички активни членове на форума, че направиха прехода към Субару доста по-лесен. Ето я новата членка на клуба:  Имам я от седмица и още откривам много неща за нея. След смяна на всички течности с най-доброто при Краси се надявам да ми служи дълго и безаварийно. Имам и няколко въпроса: 1. Трябва да имам и преден и заден парктроник. Предния не съм го чувал никога а задния пищи само от задната дясна страна, сякаш само там има говорител. Предполагам е допълнително слаган въпреки, че намаля звука когато се пусне. Чудех се това нормално ли е? 2. Имам бутон до този за ESP и прибиране на огледалата който не знам за какво е:  3. Трябва да имам и сензор за дъжд, как се очаква да работи това чудо? Благодаря Ви много за отделеното време!
|
|
|
|
| Чет Юни 25, 2015 2:28 pm |
|
|
|
vale
Регистриран на: Вто Фев 19, 2008 9:38 pm Постове: 336 Местоположение: София
Автомобил: Outback'08 2.5 AT
Рейтинг: 105  
|
Честито!!! Аз по-скоро бих го нарекъл убавец, а не убавица. Някак си този 3,0 литров спортен хъс по ми приляга на левент, а не на мома. Въпреки че и дами има спортно зли Да те радва безаварийни безчетни км. И да се откривате положително!!!! Относно въпросите. Аз бих ти помогнал с номер 2. Това е нагревателят на предното стъкло под чистачките.
_________________ Forester'99 2.0 4EAT Outback'08 2.5 4AT
|
|
|
|
| Чет Юни 25, 2015 4:16 pm |
|
|
|
shagraths
Регистриран на: Сря Май 13, 2015 12:46 pm Постове: 28 Местоположение: София
Автомобил: OUTBACK H6 2002
Рейтинг: 0
|
|
Честито!!! Грижи се за колата и няма да съжаляваш че си я купил. Аз си взех предишния модел и откривам, че не съм карал коли до сега, а каруци!!!
|
|
|
|
| Чет Юни 25, 2015 9:50 pm |
|
|
|
boian.kalchev
Регистриран на: Съб Юни 20, 2009 9:16 am Постове: 51 Местоположение: Варна Рейтинг: 2
|
|
Честито,колега!
Пробвай като я запалиш да пръснеш вода на предното стъкло.Ако всичко ти е наред-би трябвало да се включат чистачките.Парктроникът се чува от едната страна,защото са ти навряли говорителчето там.Обикновено ги натикват в задната колконка и го затварят с тапицерията.Не е проблем,че се чува от дясно или от ляво.
Поздрави
|
|
|
|
| Пет Юни 26, 2015 6:22 am |
|
|
|
valadares
Регистриран на: Съб Юли 17, 2010 10:44 am Постове: 2539 Местоположение: варна
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179   
|
Crowd_Control написа: Здравейте, Исках да се похваля и да благодаря на всички активни членове на форума, че направиха прехода към Субару доста по-лесен. Ето я новата членка на клуба:  Имам я от седмица и още откривам много неща за нея. След смяна на всички течности с най-доброто при Краси се надявам да ми служи дълго и безаварийно. Имам и няколко въпроса: 1. Трябва да имам и преден и заден парктроник. Предния не съм го чувал никога а задния пищи само от задната дясна страна, сякаш само там има говорител. Предполагам е допълнително слаган въпреки, че намаля звука когато се пусне. Чудех се това нормално ли е? 2. Имам бутон до този за ESP и прибиране на огледалата който не знам за какво е:  3. Трябва да имам и сензор за дъжд, как се очаква да работи това чудо? Благодаря Ви много за отделеното време! Честито за колата, А как разбра ,че трябва да имаш преден парктроник,само да не е като сензора за дъжд,защото тогава нямаш  ,това е подгрев на стъклото!! 
_________________ ако пътят пред нас свърши,нека го направим..
|
|
|
|
| Пет Юни 26, 2015 7:32 am |
|
|
|
kiiiiko
Автомобил: Subaru Outback H6, 2007
Телефон: 0879054668
Рейтинг: 15
|
Честито колега и много безаварийни километри с тоя чудесен автомобил! По въпроса за парктроника, аз лично не виждам датчици на предната броня на снимката. Аз съм щастлив да имам същия Аутбек, гледам си от София и някой ден може да се видим и да обсъдиме H6 
_________________ SUBARU OUTBACK H6 3.0
|
|
|
|
| Пет Юни 26, 2015 7:56 am |
|
|
|
Crowd_Control
|
Благодаря на всички за разясненията! valadares написа: Честито за колата, А как разбра ,че трябва да имаш преден парктроник,само да не е като сензора за дъжд,защото тогава нямаш  ,това е подгрев на стъклото!!  1. Това ми се стори като парктроник сензор:  3. Това ми се стори като сензор за дъжд:  Ето как изжелда перото и има нещо като чувствителност: 
|
|
Последна промяна Crowd_Control на Пет Юни 26, 2015 10:34 am, променена общо 1 път
|
|
| Пет Юни 26, 2015 10:09 am |
|
|
|
Crowd_Control
|
За да е още по-интересно имам и слаган бутон от италянеца. На контакт като го цъкна светва лампичката в бутона, но какво прави е друг въпрос... 
|
|
|
|
| Пет Юни 26, 2015 10:14 am |
|
|
|
martin7937
Регистриран на: Съб Яну 25, 2014 9:52 pm Постове: 212 Местоположение: София
Автомобил: Outback '03 B12 EJ251 E-4AT
Рейтинг: 182    
|
Това на снимките на предната броня май наистина са паркинг сензори, но са допълнително монтирани. Дали работят и към какво са свързани е вече съвсем друг въпрос. Бутонът на конзолота за управление на огледалата е за подгрев на челното стъкло. Ето такъв е ефекта: http://www.cars101.com/wiperdeicer6.JPG ; http://www.cars101.com/wiperdeicer5.JPGЗаводски автоматични чистачки нямаш, липсва Auto опцията на лоста. Врътката е за контролиране честота на интервалния режим. Изглежда обаче имаш допълнително монтиран сензор за автоматични чистачки, нещо подобно: http://data.motor-talk.de/data/gallerie ... 1-w250.jpg ; http://subaru-justy.sgpetch.co.uk/pages ... or/id=8613. В какъв точно режим се активира обаче, ще трябва да научкаш (проба-грешка). Явно стария собственик е имал афинитет към афтърмаркет глезотиите, та и тоя грозен пластмасов прекъсвач не е ясно какво точно управлява. Може и да нещо свързано с парктроника или автоматични чистачки... Много радва колата, честито.
|
|
|
|
| Пет Юни 26, 2015 11:21 am |
|
|
|
subarist
Автомобил: Subaru Legacy H6 2004
Рейтинг: 244     
|
|
Ако това , което прилича на сензор за дъжд не пуска чистачките. Пробвай дали ще ти затвори шибидаха (отвори го и пръсни малко вода на сензора)
|
|
|
|
| Пет Юни 26, 2015 10:35 pm |
|
|
|
patko
|
Crowd_Control написа: За да е още по-интересно имам и слаган бутон от италянеца. На контакт като го цъкна светва лампичката в бутона, но какво прави е друг въпрос...  Може това да е за включване на предния парктроник. Аз имам подобен бутон и е за това.
_________________ LEXUS GX 460, V8, 4.6, 2014 TOYOTA CHR HYBRID GR SPORT, 2.0, 2023 LEXUS LBX 2026
|
|
|
|
| Съб Юни 27, 2015 8:36 am |
|
|
|
natrapnic
Регистриран на: Вто Фев 12, 2013 6:12 pm Постове: 203 Местоположение: БУРГАС
Автомобил: OUTBACK 3.0 H6
Телефон: 0888886093
Рейтинг: 35
|
Честито колега  с здраве да си я караш 
|
|
|
|
| Съб Юни 27, 2015 1:14 pm |
|
|
|
madjosan
Регистриран на: Пон Дек 02, 2013 10:57 pm Постове: 109 Местоположение: Варна
Автомобил: legacy 2.0R
Рейтинг: 37
|
vale написа: Честито!!! Относно въпросите. Аз бих ти помогнал с номер 2. Това е нагревателят на предното стъкло под чистачките. За да не пускам отделна тема ще питам в тази. Подгрева за чистачките работи ли и в топло време, че и аз имам такъв, но като натискам бутона и диода му не светва?
|
|
|
|
| Нед Юни 28, 2015 1:04 pm |
|
|
|
quietriot
|
|
Работи, винаги, изгоряла ти е крушката най вероятно.
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Нед Юни 28, 2015 4:13 pm |
|
|
|
Crowd_Control
|

martin7937 написа: Това на снимките на предната броня май наистина са паркинг сензори, но са допълнително монтирани. Дали работят и към какво са свързани е вече съвсем друг въпрос. Бутонът на конзолота за управление на огледалата е за подгрев на челното стъкло. Ето такъв е ефекта: http://www.cars101.com/wiperdeicer6.JPG ; http://www.cars101.com/wiperdeicer5.JPGЗаводски автоматични чистачки нямаш, липсва Auto опцията на лоста. Врътката е за контролиране честота на интервалния режим. Изглежда обаче имаш допълнително монтиран сензор за автоматични чистачки, нещо подобно: http://data.motor-talk.de/data/gallerie ... 1-w250.jpg ; http://subaru-justy.sgpetch.co.uk/pages ... or/id=8613. В какъв точно режим се активира обаче, ще трябва да научкаш (проба-грешка). Явно стария собственик е имал афинитет към афтърмаркет глезотиите, та и тоя грозен пластмасов прекъсвач не е ясно какво точно управлява. Може и да нещо свързано с парктроника или автоматични чистачки... Много радва колата, честито. Допълнително слаганият грозен бутон се оказа на сензора за дъжд. Работи перфектно с новите чистачки  . Мисля, че разбрах и на предния парктроник къде му е цаката - имам слагано малко пластмасово говорителче на таблото в най-лявата част с плъзгащ се ключ на 3 позиции off, Lo и Hi. Толкова е евтина тая тонколонка и особено ключът и, че не съм сигурен дали не е развален та дори на Hi не работи. Както и да е мистерията е разплетена. Благодаря на всички за идеите и фактите 
|
|
|
|
| Пон Юни 29, 2015 10:36 am |
|
|
|