|
Страница 1 от 1
|
|
Поставяне на круиз контрол, възможно ли е?
| Автор |
Съобщение |
|
nikpl
Регистриран на: Пон Окт 19, 2015 11:15 am Постове: 111 Местоположение: София
Автомобил: XV 2.0D, H6 2002, LPG
Рейтинг: 30
|
|
Въпроса ми е може ли да се постави круиз контрол на аутбек 99-03, който няма такъв? Какви модули се поставят, как се свързва и какви са цените на необходимите неща?
Извинявам се ако има такава тема, но търсих с търсачката и не можах да намеря.
|
|
|
|
| Вто Ное 24, 2015 3:32 pm |
|
|
|
Mladen99
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 8:57 pm Постове: 2200 Местоположение: Бургас
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263     
|
|
Преди 7-8г. Исках да слагам на една моя кола. До жилото се монтира един допълнителен модул които се свързва с жилото. Има си собствено управление, но примерно при голямо желание може да си сложиш Оригинално лостче и да го вържеш към него, но понеже е в волана щее вилм. Имаи предвид че това нее баш круиз, по скоро нещо като ръчна газ, задържа газта колкото си подал, защото несе свързва със скоростомера.
Оригинален круиз....щее филм и доста $$$$$
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
1
|
|
| Сря Ное 25, 2015 7:56 am |
|
|
|
spit_fire
Регистриран на: Сря Ное 09, 2011 1:56 pm Постове: 136 Местоположение: Пазарджик
Автомобил: Forester S Turbo MY99
Рейтинг: 24
|
|
Щом го има като фабрично обурудване, значи може, при това без особени затруднения с монтажа. Нещата които ще ти трябват са: копютър за круза (поставя се под степенката), лостче за волана (вероятно и друг лентов кабел), копче за включване, стоп машинка от кола с круиз, машинка за съединителя (ако си ръчка) и актуатор с жило + стойка за него, които се монтират в двигателния отсек. Цените на частите, както подозирам се досещаш, са въпрос на договорка, защото едва ли ще ги купуваш нови, но си мисля че няма да е прекалено фрапантно като инвестиция. По това което съм чел инсталацията е елементарна, защото окабеляването и местата за монтаж на частите са си там. С интерес ще следя темата, защото и аз обмислям подобна интервенция, макар че при форестъра нещата са малко по-сложни и трябва по-задълбочено проучване какво и как може да стане.
|
|
1
|
|
| Сря Ное 25, 2015 8:54 am |
|
|
|
topzizitop
Регистриран на: Пон Ное 24, 2008 10:51 pm Постове: 295 Местоположение: София Рейтинг: 209    
|
Не се притеснявайте, лесно е, правил съм го на Форестър 2000г. Нужен ви е целия комплект,за който колегата по горе спомена от донор като вашия явтомобил, Буксите ги има вече в инсталацията, това е сигурно, всичко е plug and play  Е, за ръчка има едно неудобство, че сам трябва да си сменяш скоростите.
_________________ FORESTER 2.0R AT 158HP 2007 ГИ Romano Antonio LPG
|
|
1
|
|
| Сря Ное 25, 2015 3:49 pm |
|
|
|
antropoz
Регистриран на: Вто Окт 14, 2014 5:23 pm Постове: 106 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Legacy '04 2.0 5МТ
Рейтинг: 39
|
topzizitop написа: ... правил съм го ...Нужен ви е целия комплект... Колега, колко пари ти струваше целия комплект?
|
|
|
|
| Сря Ное 25, 2015 4:17 pm |
|
|
|
topzizitop
Регистриран на: Пон Ное 24, 2008 10:51 pm Постове: 295 Местоположение: София Рейтинг: 209    
|
|
Забравил съм, съжалявам, беше отдавна, на предишното ми Фори, но едва ли е толкова важна моята цена. Освен за сравняване на мерника...Моите ги взех от Васко от Тетевен.
_________________ FORESTER 2.0R AT 158HP 2007 ГИ Romano Antonio LPG
|
|
|
|
| Сря Ное 25, 2015 5:17 pm |
|
|
|
мъро
Регистриран на: Сря Окт 19, 2011 3:58 pm Постове: 171 Местоположение: Шумен
Автомобил: subaru outback 2.5 AT 2000 г.
Рейтинг: 29
|
|
На ръчната какво да сменяш,при положение че може да се ползва само по магистралите. Ако не се пътува редовно по магистрали е безмислена тази екстра,тя и магистралите трудно се кара на Круиз.
|
|
|
|
| Сря Ное 25, 2015 7:14 pm |
|
|
|
Vami
|
|
Ползвам круиза, но доста рядко и само, като ми се умори десния крак от натискане на педала за газта. Естествено по магистрала и то ако не е много натоварено. Разхода ми на гориво с круиз е малко над литър в сравнение с нормалното ми каране. Мисля, че е безмислено да се добавя, ако колата го няма.
|
|
|
|
| Сря Ное 25, 2015 7:33 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|