Отговори на тема
 Смяна на гарнитури на глави, какво още? 
Автор Съобщение

Постове: 17
Автомобил: Аутбек 2,5, АТ, 2007
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колеги, моля за съвет - предстои ми смяна на гарнитурите на главите на мотора - 2,5 Аутбек, началото на 2007 г. Газифициран преди три дни. Така или иначе ще се сваля двигател и ще се изсипва една торба с пари, кажете ми покрай тази процедура, какви части още мога да сменя. Моля да ме извините, но наистина техническите ми познания са до вадене и връщане на щеката за маслото. А колата все още ме радва и бих искал с ваша помощ да и дам още дълъг живот. Момчетата, при които ще дам колата, са добри и съм доволен до сега от тях, но знаете - те си имат достатъчно друга работа и вършат това, което им кажа.

Сря Фев 10, 2016 5:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1021
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Огледайте състоянието на клапаните и сменете какво е нужно. Това ще е само в плюс , особено при каране на газ.

Пет Фев 12, 2016 10:27 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1886
Автомобил: Impreza3.3 Impreza H6T Subaru SVX
Рейтинг: 622
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ревизия на глави при такъв ремонт е меко казано задължително или поне много силно препоръчително.
Оглед на ангренажа и смяна на водна помпа ако е на незнайни километри и състояние.
Изваждане на буталата и почистване на леглата на сегментите, както и самоте сегменти освен ако не трябва да се сменят с нови. Премерва се ключа на сегментие като са монтирани в цилиндъра. Има вариант цилиндъра да е износен на бъчва или пясъчен часовник и при съмнения за размера на цилиндъра и за петна на хонинга да се премери с вътромер, като след това се преценя дали ще е за нови сегменти само или за 1-ви ремонт.
Важно е да се премерят тези неща, за да не харчи масло мотора след това.

Пет Фев 12, 2016 11:28 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Отговори на тема