Отговори на тема
 Subaru Outback 98 Неразрешим проблем! 
Автор Съобщение

Постове: 5
Автомобил: Subaru Outback
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,
Имам Субару Аутбек 98г с течна фаза газ, което почна да гори значително повече газ, а изгуби мощност и от време на време светва check engine, когато си иска и гасне когато си иска. Когато карам с постоянна скорост, примерно 120км/ч, кола прекъсва и придърпва. На бензин има същите симптоми и няма мощност както преди. Смених кабели и свещи, бобина, дебитомер, моторче за празен ход, детонационен датчик... в момента не се сещам още какво съм сменил, но колата не се оправя. Минах през доста реномирани и не реномирани сервизи за Субару, но не могат да открият проблема, ако някой може да помогне моля да пише.

Пон Юли 04, 2016 3:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Няма как да ти се помогне, колега - кажи какво си сменил и какво е диагностицирано до момента подробно, ако искаш други предположения за проблема.
Или пък кажи през кои сервизи си минал, ако търсиш друг сервиз.

Газовата каква марка е, от скоро ли е? Компресия на цилиндрите премери ли? Може би дърпа въздух от някъде и не са открили от къде...десетки неща са.

Пон Юли 04, 2016 3:57 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 879
Автомобил: Legacy 2.5 AT '01
Рейтинг: 136
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И на мен ми заприличва на "смучене" на въздух ...
Да речем от спукано маркуче към сервото. ... или което и да е друго ...
Един Пасат ми взе здравето, докато до хвана ...

Пон Юли 04, 2016 4:17 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Освен описаните части които съм сменил има и други, като тампони, накладки, феродо. Колата я купих с газовата и съм сменил помпата на газовата. От последния сервиз ми казаха,че един преден, един заден лагер на главната и лагер на опашката на скоростите са за смяна и тогава може да говорим за разхода на гориво. Преди това от друг сервиз ми казаха, че този варел нямалко как да върви повече. Компресията на цилиндрите
и налягането на газта са ги мерили и казаха, че са много добре, не знам стойности.

Пон Юли 04, 2016 4:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 53
Автомобил: Outback98,919rr,Civic6,Senator3.0i
Рейтинг: 16
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Каква грешка ти изписва? Аз имах същия проблем с висок разход и придърпване/липса на мощност и се оказа буксата на нок сензора! Изписваше грешка нок сензор. Естествено купих нов и ефект никакъв. При поставяне в буксата единият пин излизаше в кожуха на кабела и нямаше как да разбера, че е там проблема. Голямо ровене и майката докато го открия. Разкарах тъпата букса, свързах кабелите, изолирах ги с термошлаух и колата полетя. Нормализира и разхода. Провери си грешките и оттам търси.

Сря Юли 06, 2016 4:16 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Още от първите неща които смених беше този детонационен датчик, след това майстора каза, че не показва тази грешка. Сега ми казват, че няма никакви грешки и да закарам колата когато свети чека, но той повечето пъти гасне когато изключа от скорост или когато си иска.

Чет Юли 07, 2016 7:25 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 17
Автомобил: Subaru Legacy 96',2.2,AT
Нов фен
Отговори с цитат
Проверявал ли си ангренажа, колега? Възможно ли е да е прескочил зъб някъде?

Чет Юли 07, 2016 8:02 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 295
Рейтинг: 209
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И да е изгаснал чека, в паметта остават pending грешките. Прочетете ги с някакъв четец

Чет Юли 07, 2016 7:25 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Провери са го в сервиза и казаха, че не е прескочил ангренажа.

За чека казаха, че няма записани грешки.

Пон Юли 11, 2016 10:48 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Компресията е по десет (10) бара на цилиндър

Има теория да е от клапаните, въпреки компресията която е безупречна.

Сря Авг 03, 2016 10:33 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, ако компресията е 10 на всички цилиндри най-вероятно е повреда на уреда. За EJ25 (NA) компресията трябва да е над 12 бар. Допустима разлика между цилиндрите до 1 бар.
По-меродавно за техническото състояние е да премериш вакуума в смукателния тракт. Ти мисля си с двигател DOHC - той дава дефект с гарнитурата по спомен.

Сря Авг 03, 2016 2:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема