Отговори на тема
 Дневен/нощем режим осветление, сила на осветление и още нещо 
Автор Съобщение

Постове: 118
Автомобил: Outback
Рейтинг: 39
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравейте,

Покарах вече няколко месеца Outback H6 (2005г) и като цяло съм доволен от автомобила, но има някои дребни неща, които всеки ден ме "човъркат"...

1. Навигацията в режим "ауто" за дневен/нощем режим не работи адекватно и постоянно я нагласям ръчно ](*,) Ако е на автоматичен режим, като включа фаровете и влиза в нощен режим (тъмна), а по закон си караме винаги на фарове и през деня това е кофти... ако е ръчно зададен на дневен режим, вечер пък много свети... Вие как се справяте с това? Дори на дълго нощно каране понякога и "нощен" режим ми идва силен и ми се искаше да има изключване изцяло.

2. Много дразнещо слабо осветление на таблото при слънчево време нищо не виждам. Отделното копче за регулиране е на MAX, но въпреки това нищо не се вижда (текущ километраж, изминати километри, радио - станция, климатик градуси и т.н.) Това няма ли как да се промени (дори с подмяна на диодите ПОД таблото)? Видях тази тема: https://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=13739 за изключване на димването, но е за стария модел аутбек.

3. При палене на студен двигател често една от късите светлини не ми светва на автоматичен режим (лява или дясна). Ако ги изключа и ги включа си светват и двете, няма проблем. При загрят автомобил това го няма. Пак си светват винаги двете на автоматичен режим. Дали това е лоша маса, или? Да намажа/напръскам клемите с контактен спрей или?

Та така... Ще :beer: ако някой сподели...

Вто Окт 18, 2016 1:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 264
Автомобил: Outback 3.0 2006
Рейтинг: 238
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Навигацията се изключва като натиснеш два пъти бутона с часовника.

А решението на проблема с осветлението съм го решил с DRL модул. Има тема, в която е описано как се навръзва. Малко неясно става от твоето мнение, дали и ти нямаш такъв, тъй като оригинално не знам да има автоматичен режим на фаровете.
 2

Вто Окт 18, 2016 1:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 20
Автомобил: Impreza 2.5 RS, Outback H6 2004
Рейтинг: 2
Нов фен
Отговори с цитат
На панела на навигацията най левия бутон със символ като слънце го натискаш и задържаш за малко и яркостта се оправя. Това докато си на фарове или габарит.
 2

Сря Окт 19, 2016 10:00 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 478
Автомобил: Subaru Outback, H6, 2005
Рейтинг: 117
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
^ точно така, с този бутон като се задържи се проемня яркостта, както на дисплея, така и на др. светлини по таблото. Освен това можеш да си нагласиш и двата режима с какви яркости да бъдат.

Чет Окт 20, 2016 1:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 48
Автомобил: Legacy '05 Spec B Supercharged
Рейтинг: 53
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
indri72 написа:
На панела на навигацията най левия бутон със символ като слънце го натискаш и задържаш за малко и яркостта се оправя. Това докато си на фарове или габарит.

Колега, благоддаря, че сподели това нещо! Не е истина колко благословии съм отправил лятото и през деня в по-светли дни, тъй като нищо не се виждаше на дисплеите за температура и радиото. Сега съм си настроил и двата "профила" и всичко е точно :good:

Чет Окт 20, 2016 8:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 20
Автомобил: Impreza 2.5 RS, Outback H6 2004
Рейтинг: 2
Нов фен
Отговори с цитат
Boyko_ написа:
indri72 написа:

При откачане на акумулатора се прави същата процедура , защото се ресетва компа и пак е бледо.
Не помня как го открих , но аз карам на габарити с едни много яки ледове от пред за 25лв. и беше много гадно бледо осветлението.

Пет Окт 21, 2016 10:07 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема