Отговори на тема
 Насоки за Аутбек 
Автор Съобщение

Постове: 4
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,
Имамам добри смейни автомобили, но са по-скоро полу-спортни модели и след много мъки някак си стигнах до извода, че ми трябва един по-универсален автомобил тип малък танк :). Понеже не съм "сляп", мисля че съобразно хобитата ми и за разходки из природата със семейството, колата за мен е Аутбека!
Насочил съм се към 2003-2009 модела 2,5, автоматик, но искам няколко бързи отговора на конкретни въпроси, ако е възможно:
1. Има ли човек, според който 4-степенния автоматик на тази модификация е дразнещ и защо?
2. Не съм се насочил към H6, защото ще е змей за жена ми, а и от приятел газаджия знам, че просто ако на бензин могат да са милионници, то на газ се скапват много бързо, независимо от системите - с мазане, без мазане, течна фаза и т.н. Понеже не изключвам възможността да я газифицирам имам един въпрос - при първоначално обслужване мисля да регулирам клапаните и изпускателните да се сложат на макс хлабина, че натягали от LPG и след това на колко км. се проверяват пак - 40, 50, 60х.?
3. Какво според Вас да сменя при първоначалното обслужване, че да съм сигурен в колата поне 50-60 х.км., а не да си губя после времето с ремонти от типа на час по лъжичка? Евентуално приблизителна цена и сервиз за района на София?

Понеже мисля до месец да свърша тази работа, че ще продавам на приятел една от моите, ще се радвам на отговорите и ако някой предложи един тест-драйв или само да ме повози и демонстрира такъв Аутбек за района на София, почерпката от мен.
Предложения за закупуване също приемам, само да не е газифициран досега екземпляр.

Благодаря Ви!

Сря Фев 15, 2017 7:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Привет кандидат-колега,

Ако си мислиш че Субаруто е танк, ще останеш разочарован. Много здрава кола е ако я намериш читава, но е кола и се чупи като всяка друга.

Сега на част от въпросите ти:

1. 4 степенния автомат е много прилична кутия, още по-здрава и пасва идеално на 2.5 мотора, особено на семеен тип хора, без спортни наклонности.
2. 2.5 е идеален за газ заради лесния реглаж на клапани. Сервизите ще ти кажат на колко ги оставят като хлабина в повече, но така или иначе реглаж се прави на всеки 50 000, т.е. нищо няма да спестиш или спечелиш като пробег.
3. Зависи от колата - може да те разори, може и да минеш с 800-1000лв за ремъци, ролки, водна помпа, свещи, термостат и дреболии.

В по-долният линк е обобщена най-полезната информация за всеки новак, а и не само.

Най-трудното за първите клиенти на Субару е намирането на читава кола.

viewtopic.php?f=1&t=15245

Сря Фев 15, 2017 7:38 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря за бързия отговор! Под думата танкче, имах предвид прилична проходимост, а не здравина ;)
Чета усилено по форума, че време не остана... или с жена ще теглим чоп дали да ходи пеша на работа или аз да я карам :D
Прегледът е задължителн в специализиран за Субару сервиз...

Сря Фев 15, 2017 7:59 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Някой желаещ за тест-драйв или да ме повози?
Знам, че е малко вероятно да уцеля някой с такава и да прочете поста, но все пак да питам...

Пет Фев 17, 2017 6:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема