Отговори на тема
 Нов член на форума желаещ да стане Outback притежател 
Автор Съобщение

Постове: 8
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте Субару фенове, пише ви поредния човек, който е установил, че Outback е колата за него, но нещо го спира по пътя към притежанието :)

Та така, търся си Outback 2006-08, 2.5 бензин, на който ако няма, ще се слага газ. От ровичкането ми в последно време обаче се убеждавам, че има супер малко бройки на БГ пазарът, които да бъдат изобщо вариант за покупка за мен. Имам някакви критерии, не са абсурдни или прекалено много и явно просто изборът е доста нищожен. Липсата на избор наблюдавам и през сайтове като mobile.de и autoscout24.com. Разбирам, че тук сме малко с бутикови коли, но пък си има и чар в това.

Та, след ровичкане из форума, попаднах на един дълъг пост от познатия ви съфорумец bat bubi, който подпечата притеснянията ми за бройките вече внесени в БГ. Преди това също ми беше странно как в чужбина масово колите са с една идея по-скъпи или на същата цена.... (ето тук го има цитиран споменатия пост: https://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=16322)

Питането ми е следното: правилно ли се ориентирам, че е по-добре да мисля за начин на директен внос отвън?
Навремето, преди 10тина години си докарах сам една 323F-ка, беше пак от някакви гастери с разни аудио шитс вътре, но въпреки това, съм убеден, че излезе по-читава бройка от тукашните кошници. 10 години по-късно (вярно с навъртяни нищожни 60к в БГ, но пък на газ), колата има основно външни забележки и почна да се показва ръждица, но след такъв дългогодишен офроуд тормоз (смейте се, но е истина), направо не вярвам колко корава излезе.

Второ питане: Какъв бюджет би трябвало според вас да заделя за кола със следните допълнителни характеристики:
- Не искам кожен салон, със сигурност (въпрос на вкус)
- Шибедах (искам кола с шибедах, изглежда си голям кеф да имаш тази глезотия, поне за хора, които са свикнали да са оut)
- Cruise control (май повечето имат, но не всички?)
- Мисля, че ръчните скорости са по-здрави, но бих склонил и на автомат (правилно ли се ориентирам?)
- Ако е автомат, има ли смисъл от ръчките зад волана за сменяне на скоростите? (странно го формулирах, но забравих термина)

... Май разтеглилх много поста, та по-голямата истина е, че се изисква някаква активност от мен, преди да мога да пиша на лично, а това смятах да направя, след позитивните мнения за т.нар bat bubi, препоръчан в друга тема за внос на такива колици....

Пон Мар 27, 2017 8:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 78
Автомобил: Subaru Outback H6 08
Рейтинг: 78
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Значи, чакай сега да видя дали съм разбрал 2,5, без кожа и автомат. Нямам никаква идея какво животно е 2.5 ROFL , щото никога не съм карал/имал. Мога да ти пиша за шестака, хубав е :bow: когато е поддържан правилно, което ме навежда на въпроса ти, кола от БГ.
Значи ако си купуваш кола от БГ е хубаво да има сервизна история или въобще някаква история. :pardon: Има бели сервизи, който си водят документация и доста колеги, които си поддържат стриктно колите, без да пестят средства. Така, че разгледай и раздел продава във форума можеш да намериш нещо и там, което да те грабне.
Ако колата е непозната на форумните сервизи и на колегите тук (повярвай някои са много хардкор на тема Субару), нещата са малко като таралеж в гащите както казва моя майстор. :D
Основното, което ще те посъветвам ако е от БГ възможно с най-много сервизна история и задължително на оглед преди покупка в бял сервиз (макар че пак не е гаранция, че двигателя няма да ти се озове на двора.) Ако е от чужбина Бат Буби и те така.......
За пари ти си определяш бюджета, обаче не взимай най-евтиния екземпляр моля те! Хваща ме яд, като си помисля, че може да намразиш марката :cool:

Пон Мар 27, 2017 9:04 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 110
Автомобил: SUBARU OUTBACK 3.0,2007
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Повярвай, шибедаха е абсолютно безмисленна екстра поради следните недостатъци:
1. Лесно проникване в колата.
2. При скорост над 70-80 км става много шумно.
3. При слънчево време е напълно непрактичен-направо изгаряш.
Може единствено да се ползва в облачно време и при ниска скорост.
Имах ръчка и автоматик - удоволствието от шофирането на автоматика е несравнимо с ръчката. При правилно обслужване всичко ще е ок.
Иначе жена и кола на късмет :beer:
Късмет

Пет Мар 31, 2017 5:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 304
Автомобил: Legacy 2,5 - 2004 АТ
Рейтинг: 47
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
ggkolev написа:
Повярвай, шибедаха е абсолютно безмисленна екстра поради следните недостатъци:

3. При слънчево време е напълно непрактичен-направо изгаряш.

моя го затъмних с фолио

Съб Апр 01, 2017 10:59 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема