Здравейте Субару фенове, пише ви поредния човек, който е установил, че Outback е колата за него, но нещо го спира по пътя към притежанието

Та така, търся си Outback 2006-08, 2.5 бензин, на който ако няма, ще се слага газ. От ровичкането ми в последно време обаче се убеждавам, че има супер малко бройки на БГ пазарът, които да бъдат изобщо вариант за покупка за мен. Имам някакви критерии, не са абсурдни или прекалено много и явно просто изборът е доста нищожен. Липсата на избор наблюдавам и през сайтове като mobile.de и autoscout24.com. Разбирам, че тук сме малко с бутикови коли, но пък си има и чар в това.
Та, след ровичкане из форума, попаднах на един дълъг пост от познатия ви съфорумец bat bubi, който подпечата притеснянията ми за бройките вече внесени в БГ. Преди това също ми беше странно как в чужбина масово колите са с една идея по-скъпи или на същата цена.... (ето тук го има цитиран споменатия пост:
https://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=16322)
Питането ми е следното: правилно ли се ориентирам, че е по-добре да мисля за начин на директен внос отвън?
Навремето, преди 10тина години си докарах сам една 323F-ка, беше пак от някакви гастери с разни аудио шитс вътре, но въпреки това, съм убеден, че излезе по-читава бройка от тукашните кошници. 10 години по-късно (вярно с навъртяни нищожни 60к в БГ, но пък на газ), колата има основно външни забележки и почна да се показва ръждица, но след такъв дългогодишен офроуд тормоз (смейте се, но е истина), направо не вярвам колко корава излезе.
Второ питане: Какъв бюджет би трябвало според вас да заделя за кола със следните допълнителни характеристики:
- Не искам кожен салон, със сигурност (въпрос на вкус)
- Шибедах (искам кола с шибедах, изглежда си голям кеф да имаш тази глезотия, поне за хора, които са свикнали да са оut)
- Cruise control (май повечето имат, но не всички?)
- Мисля, че ръчните скорости са по-здрави, но бих склонил и на автомат (правилно ли се ориентирам?)
- Ако е автомат, има ли смисъл от ръчките зад волана за сменяне на скоростите? (странно го формулирах, но забравих термина)
... Май разтеглилх много поста, та по-голямата истина е, че се изисква някаква активност от мен, преди да мога да пиша на лично, а това смятах да направя, след позитивните мнения за т.нар bat bubi, препоръчан в друга тема за внос на такива колици....