Отговори на тема
 Много трудно палене при студено време? 
Автор Съобщение

Постове: 1
Автомобил: subaru outback h6
Телефон: 0887594674
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте на вскички! От известно време имам проблем с много трудно палене на студен двигател. Колата се опитва да запали и веднага гасне. Въртя сигурно около 20 минути и по някое време решава да запали но седи на 500 оборота. Все едно неработи смукача. Като стопли няма никакви проблеми. Някакви идеи? Колата е subaru outback h6 2001 година.

Сря Яну 04, 2017 4:22 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 22
Автомобил: Subaru legacy '00
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравей!
Имам Легаси 2000 год 2.0-125кс.Имах същия проблем докото не смених ламбда сондата, а бях сигурен че не е от нея. Направих реглаж на газовата уредба с нова сонда и за сега пали от четвърт.
Поздрави!

Чет Яну 05, 2017 8:30 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 243
Автомобил: Outback 2.5 AT 2002 и 2.5 2016
Рейтинг: 85
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Свалих акумулатора, заредих го и всичко заспа. А не вярвах че е от него.
Ефекта беше при -5 -10 = трудно палене и след като запали гасне след 30-40 секунди. Така 2-3 пъти и после спираше да гасне.
Сега е пушка =D> =D> =D>
Зареждането ми е екстра - проверено е, освен това нямаше значение дали съм включил парно, подгреви на седалките на макс и фарове или всичките консуматори изключени.

Сря Яну 25, 2017 10:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 239
Автомобил: OUTBACK 2.5 2001г, OUTBACK 3.0 2002
Рейтинг: 44
От звездите одобрен
Отговори с цитат
В момента карам само на бензин, като газта е блокирана от бутилката. Пали перфектно, а преди това имах проблеми с паленето, трудно палеше, а като запалеше разтрисаше, губи обороти и гасне поне един-два пъти. Чека ми светваше редовно и дава грешка - ламбда сонда. Предполагам при мен са гумичките на цилиндърчетата на газовите инжектори, другата седмица се надявам да разбера дали съм прав. Надявам се, че съм бил полезен.

Съб Яну 28, 2017 10:09 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5
Автомобил: Outback H6-3.0 '01
Телефон: 0888 333889
Рейтинг: 1
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте! С колата имам проблем всяка зима при под -10, та декември реших да тръгна вече по доктори: Венци от Субаруленд ми провери свещи, акумулатор, стартер, датчика на Хол и други и ме прати в Проспийд да ми промият инжекторите, тъй като двигателят беше почнал да пали трудно и при по-топло време. Процедурата беше към 100 лв. за малко над 30 мин., но по-важното е, че там ме светнаха да сменям бензина на не повече от месец! Карам с Nitro+ на Shell, та си мислех, че бензинът им е читав. След тази констатация, че двигателят е палел трудно поради стар бензин, питах техническия отдел на Шел дали бензинът старее - оказа се, че бензинът си старее: състои се от две фракции и по-леката е летлива, та като минат 20-30 дни тя вече се е поизпарила в резервоара, а тъкмо тя по-лесно се пали от искрите на свещите. Та оттогава не се правя на газаджия, а гледам да си изгарям бензина за месец. След Нова година обаче застудя сериозно и пак взе да пали трудно - след тестване на работата на двигателя при Краси агента и Иво Ленков на газовата, се обърнах към Радо от ДЕК за диагностика на температурния датчик, който при под -10 често подавал неточни данни. Радо ме посъветва 3 неща:
1) Литър чист спирт в резервоара - имах поне 15 л. бензин, та взех от близката аптека за 6,50 лв. 95% спирт и го ливнах;
2) смяна на бензиновия филтър (не беше сменян в България за 4 г. ползване);
3) замерване на подаваното налягане на бензиновата помпа и евентуалната й смяна (тук добре стана, че всичко е наред, щото е скъпа...).
След тия мерки (то се и затопли, де) сега съм пред смяна на температурния датчик (по-точно, Радо ми обясни, че слагал едно чипче за температурата)...
Иначе като запали, колата цепи мрака!
Дано съм бил полезен.

Чет Фев 23, 2017 6:41 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 5
Автомобил: Outback H6-3.0 '01
Телефон: 0888 333889
Рейтинг: 1
Нов фен
Отговори с цитат
Всъщност, продължавам с диагностиката...
И съм напълно съгласен с колега от форума, който ми писа: Проблемът не винаги е там, за където хората имат решения.
При него също има трудно зимно палене и се е сетил за проверка и на трите температурни датчика, сензорите на валовете, както и за проверка на конекторите на бобините.
Та... добрата диагностика е половината решение!

Чет Мар 02, 2017 11:01 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 853
Автомобил: Subaru Outback B14 3.6
Рейтинг: 578
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Хлабините на клапаните някой проверявал ли е? Вярно - трудно и скъпо е, а регулирането - още повече, но поне на твоя мотор могат да се регулират на място, което не важи за EZ30R 245 PS 2004+.

Вто Апр 04, 2017 6:52 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 843
Автомобил: 2008 Tribeca 3.6
Рейтинг: 186
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И аз съм ЗА хлабините на клапаните!!!
Другото, което е възможно е да проверите мембраните на газовия изпарител!!!

Ето затова аз карам на бензин :) засега :)

Вто Апр 04, 2017 7:21 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема