Отговори на тема
 Реле за задната Outback 2004 5AT 
Автор Съобщение

Постове: 85
Рейтинг: 8
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Здравейте, опитвам се да намеря релето за задната светлина, тъй като не ми работи. По схемата, която гледам не мога да се ориентирам къде да го търся. Ето къде би трябвало да е:

Прикачени файлове:
relays.PNG
relays.PNG [ 202.39 KiB | Прегледано 317 пъти ]

Въпросното реле е B356, но единственото което успях да намеря от тази схема е B225 (табло с 8бр еднакви на цвят релета), което се намира в краката на шофьора от ляво. Някой може ли да помогне ?

Съб Апр 08, 2017 12:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Най-малко вероятно е да е от релето. По скоро е прекъснат кабела в гумения маншон на петата врата или датчика на скоростната кутия е прецакан или буксата е откачена. Предполага се, че крушката е проверена. В двигателния отсек има букса, на която лесно ще замериш и ще разбереш дали датчките не е прецакан.

Съб Апр 08, 2017 2:12 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 85
Рейтинг: 8
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Знам, че е трудно за вярване реле да се прецака, но съм 99% сигурен, че е в него проблема, защото:

1. Лампата "спорт" мига постоянно, след като прочетох грешките на компютър получих код P0957 - Backup Light Relay Circuit Low.
2. Два дена преди това, лампата за задната светеше постоянно, независимо дали колата работи или не или дали съм на задна или паркинг.
3. Проверих бушона (N:18) преди релето и е здрав.
4. Почти съм сигурен, че аз съм го убил, защото правих разни подобрения по колата наскоро.

Благодаря все пак за съветите.

Съб Апр 08, 2017 2:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Някъде над дясното коляно.

Вто Апр 18, 2017 8:26 pm