Отговори на тема
 Бърза загуба на антифриз и парното изчезва Outback H6 3.0 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 29
Автомобил: Subaru Outback H6 3.0 2001
Рейтинг: 5
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Здравейте
От скоро се появиха следните проблеми :
Колата губи охладителна течност дост бързо - по 500 мл на ден - карам около 25 км .От както се появи този проблем доста често и парното не работи,климатика също (може би има връзка и за това ги споменавам)
Четох от форумите ,че може да гори антифриз,но мен ме съмнява да е това - от ауспуха излиза по-слилен пушек (по-скоро като пара-леко сив) като запаля колата и после като поработи пушек почти не се вижда вече. От горе на казанчето за течност има овлажнено около капачката и явно избива от там . Със OBD 2 адаптерче виждам,че понякога вдига температура до около 105 градуса и сигурно в по-голяма жега и задръстване може да вдигне и повече.
Къде ли може да е проблема - доливам всеки ден вода и си я губи.

Пон Апр 10, 2017 6:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 216
Автомобил: Outback '10 2.5CVT,Outback '02 H6
Рейтинг: 252
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей, колега отиди в сервиз, за да диагностицират къде изтича водата. Иначе, така на прима виста, като за отговор във форум - симптомите са класически за духнали гарнитури.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Пон Апр 10, 2017 7:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 640
Автомобил: Forester 2.5XT '06AT;Outback B13 H6
Телефон: O8985O54I4
Рейтинг: 346
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Определено ходи в сервиз, че да не я отелиш някъде по пътя. Като падне нивото на антифриза става това с парното. Нормално е да изчезва парното, но не е нормално да губи по толкова антифриз. Така, че бързо към сервиза. Успех и дано крайната сума е по-малка :good:

Пон Апр 10, 2017 7:58 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пробвах иначе следните неща :
Пипнах дебелите маркучи,които отиват към радиатора и са доста меки - това и при много загрят двигател и при току що запален.Бях долял антифриз малко над максимума и като карах 11 км в задръстване температурата достигна 103 градуса (според OBD 2 адаптера).После като спрях колата видях,че излиза през казанчето и нивото е до горе - после доста бързо след като загасих двигателя течността слезна почти до минимума - къде отиде течноста ми е интересно-То бива от температурата да се разширява ама чак толкова... .
Погледнах щеката на маслото и според мен си е добре - ако е смесило щеше да си личи.Двигателя работи като нов,много тихо и си има мощност и не прекъсва и оборотите са добре. - Казвам ги тези неща ако може да ме зарадвате,че не е гарнитура или по-сериозно . То аз вече толкова вода долях, че едва ли има антифриз вече - може би и това е проблем .
Сетих се още, че веднъж като махнах капачката на радиатора и не съм сигурен че я сглобих съвсем правилно понеже беше поразглобена - да не е тя проблем нещо - все пак не е просто капачка?
Аз хубаво ще отида до сервиз,но искам малко мнения преди това - напатил съм се от сервизи и е искам да правят глупости

Вто Апр 11, 2017 7:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Значи първо - нова, оригинална капачка :idea:

Вто Апр 11, 2017 7:47 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
BAlexandrov написа:
Значи първо - нова, оригинална капачка :idea:

Това ще направя като за начало :)

Вто Апр 11, 2017 7:50 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 162
Автомобил: Субару Аутбек Н6 3.0 2005 год
Рейтинг: 59
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
При мен имаше друг проблем - колата губеше антифриз само при каране в града. Оказа се, че горния маркуч към радиатора е спукан, но тече само когато колата работи на място, така и не разбрах защо. Така че провери всички маркучи и скоби дали не изпускат. А колата има ли газ? Понякога връзването на маркучите на газта към охладителната система създава проблеми. Когато автомобилът е загрял и работи на място усеща ли се миризма на антифриз (когато капе от някъде и попадне по ауспеха се усеща характерна миризма). Друго, което може да пробваш е да погледнеш под двигателя дали капе от някъде или да го качиш на канал най-добре. При всички положения първо смени капачката, явно не създава нужното налягане. Сигурен съм, че знаеш, но пак да напомня, че се налива само дейонизирана вода в двигателя ;) Весели празници и дано се окаже някоя дреболия.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Чет Апр 13, 2017 7:53 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 180
Автомобил: Impreza Outback 2005;Оutback 2020
Телефон: 0894736253
Рейтинг: 181
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Popimoni написа:
дейонизирана вода в двигателя

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

В радиатора или разш.съдче,имаш в предвид !

Чет Апр 13, 2017 8:06 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
[quote="Popimoni"]При мен имаше друг проблем - колата губеше антифриз само при каране в града. Оказа се, че горния маркуч към радиатора е спукан, но тече само когато колата работи на място, така и не разбрах защо. Така че провери всички маркучи и скоби дали не изпускат. А колата има ли газ? Понякога връзването на маркучите на газта към охладителната система създава проблеми. Когато автомобилът е загрял и работи на място усеща ли се миризма на антифриз (когато капе от някъде и попадне по ауспеха се усеща характерна миризма). Друго, което може да пробваш е да погледнеш под двигателя дали капе от някъде или да го качиш на канал най-добре. При всички положения първо смени капачката, явно не създава нужното налягане. Сигурен съм, че знаеш, но пак да напомня, че се налива само дейонизирана вода в двигателя ;) Весели празници и дано се окаже някоя дреболия.

Знам,че се налива дейонизирана вода,но налях обикновена защото такава имах.Инаще като се реши проблема ще източа всичко и ще налея хубав антифриз.Не знам дали не съм прецакал вече нещо зашото температурата достига до 100-103 градуса за малко и антифриза ври леко и излиза пре капачката на разшкрителния съд.Иначе като цяло си седи на около 90 градуса.

Чет Апр 13, 2017 1:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Смених капачката на радиатора и вече не губи антифриз.Не си вдига нивото вече и не излиза през капачката на разширителния съд.
Проблема е бил точно капачката на радиатора :) - за щастие не е нещо по-сериозно. Така през OBD пак виждам,че по задръствания минава 100 градуса,но антифриза не завира и не излиза през разширителния съд - стрелката за температурата иначе си седи по средата.Остава да източа всичко и да сложа нов антифриз - дано не съм прецакал нещо като съм карал с малко повече обикновена вода.
Та ето какви са симптомите на счупена капачка на радиатора за да не тръгне някой да прави сериозни ремонти и да се паникьосва :
-Много голяма загуба на антифриз за кратко време - излиза през капачката на разширителния съд и не се вижда да е капало под колата защото това става в движение и се изпарява бързо - имаше следи от течността по радиатора и вентилатора до казанчето само.
-Ако се отвори капака на колата и се погледне казанчето с антифриз докато работи двигателя и е загрял се вижда,че антифриза си е вдигнал нивото до капачката и си прелива направо.
-Като се пусне парното си понамирисва на антифриз.

Няма надути маркучи,смесване на масла,горене на антифриз и др. такива симптоми характерни за други причини за загуба на антифриз
Проблема беше просто капачката на радиатора,която я взех за около 20 лв. - смених я и проблеми няма вече :)

Пет Апр 14, 2017 8:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Май не съм решил проблема - ако има такъв. Сега нивото на антифриза в казанчето се качва и маркучите се надуват - единия малко повече (този който е по-=близо до капачката на радиатора) . Наливах антифриз до горе в радиатора и понеже в казанчето беше високо нивото - източих от него да слезе малко под максимума - е да ама след един ден каране на вечерта нивото в казанчето пак беше почти догоре. Колата иначе не прегрява (в задръстването стига максимум до 93 градуса - според OBD2,но бързо се охлажда) - стрелката си седи на средата,колата си набира доста агресивно като я настъпя. Просто не знам до колко е нормално маркучите да са надути (не са на камък - като не много напомпана гума на колело),защо нивото на антифриза се вдига така.Понякога,но рядко има едри балони в казанчето. Ако е гарнитура не трябва ли да го прави винаги например това с балоните.Маслото в двигателя си е супер чисто и гъсто така както е налято,антифриза също е чист. Не знам да няма въздух нещо - как се обезвъздушава ? Понякога като запаля колата и чувам че се тече течност зад таблото. Парното ми работи иначе -Споделете на вас как са ви маркучите и така ли се държи оххлаждането - за H6 3.0 става въпрос.

Вто Юни 27, 2017 8:00 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
nkostadinski написа:
Май не съм решил проблема - ако има такъв. Сега нивото на антифриза в казанчето се качва и маркучите се надуват - единия малко повече (този който е по-=близо до капачката на радиатора) . Наливах антифриз до горе в радиатора и понеже в казанчето беше високо нивото - източих от него да слезе малко под максимума - е да ама след един ден каране на вечерта нивото в казанчето пак беше почти догоре. Колата иначе не прегрява (в задръстването стига максимум до 93 градуса - според OBD2,но бързо се охлажда) - стрелката си седи на средата,колата си набира доста агресивно като я настъпя. Просто не знам до колко е нормално маркучите да са надути (не са на камък - като не много напомпана гума на колело),защо нивото на антифриза се вдига така.Понякога,но рядко има едри балони в казанчето. Ако е гарнитура не трябва ли да го прави винаги например това с балоните.Маслото в двигателя си е супер чисто и гъсто така както е налято,антифриза също е чист. Не знам да няма въздух нещо - как се обезвъздушава ? Понякога като запаля колата и чувам че се тече течност зад таблото. Парното ми работи иначе -Споделете на вас как са ви маркучите и така ли се държи оххлаждането - за H6 3.0 става въпрос.

Пробвай сутрин при студен мотор да изфорсираш до 4-5 хил. оборота , а после другите процедури и смени.

Вто Юни 27, 2017 9:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 167
Автомобил: SUBARU LEGACY SPEC B
Телефон: 0889213119
Рейтинг: 28
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Моята беше изпускала антифриз отгоре на главите, също така имаше леко "пехапан" о- ринг на водната помпа. По гарнитурите на главата нямаше характерни белези на избила гарнитура,само следи от изсъхнал антифриз отвън на блока. Щлайфистите казаха,че няма криво по блока и главите. Отне ми повече от месец и половина да си набавя частите за ремонта. Ако знаех щях да си я карам така докато ги набавя. Ако имаш въпроси относно необходимите части, насреща съм, макар и не съвсем редовно. Поздрави и късмет!

Изпратено от моят SM-A320FL с помощта на Tapatalk

Вто Юни 27, 2017 10:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема