Отговори на тема
 Изби ми антифриза 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 21
Автомобил: Outback 2005 3.0R
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колеги, H6 Outback 2005, за втора година при форсиране из паркинга ми се измъква съединението от(към) радиатора към(от) двигателя и шурти антифриз. Близо е до капачката на радиатора
Държи го една скоба с винт. Бях я затегнал миналата зима и една година нямаше проблеми. Сега пак изби. Съвети?
Тръбата на радиатора е супер гладка, няма такава инженерна мисъл просто...

Вто Ное 28, 2017 4:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 179
Автомобил: Outback 3.0 H6 2004 + Vialle LPi
Рейтинг: 68
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Смени маркучите + скобите. И аз имах подобен проблем, просто ако не са сменяни маркучите ти са 10+ годишни, втвърдяват се и не прилепват толкова добре. Препоръчвам ти да смениш и 2-та горни маркуча + капачка + термостат (ако последните 2 не си ги сменял досега). Общо като цена със скобите сигурно ще ти легнат около (дори може би под) 100лв.

Препоръчвам ти да пишеш на mimo13 - аз от него ги взех, дава много добри цени за OEM части:

memberlist.php?mode=viewprofile&u=1534

Много е важно да го оправиш възможно най-бързо, защото ако я караш без антифриз/с въздух в системата ще се вкараш после в голям филм с гарнитури и ремонти за 2+ хиляди. Има много писано из форума за гарнитури и надуване, но не скачай на това още, това е моята препоръка, като човек със същия автомобил и минал вече по този път :) още повече щом сам знаеш, че имаш проблем с маркучите.

Вто Ное 28, 2017 4:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 21
Автомобил: Outback 2005 3.0R
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Аз не карам без антифриз. Долях си антифриз и в момента обезвъздушавам системата според инструкцията в субару мейнтенанса.
Ще ида утре направо до сервиза да сменя каквото мога явно.
Благодаря ти за бързия отговор! :)

Вто Ное 28, 2017 4:59 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Повърхността на щуцера трябва да е гладка колега. Твоят проблем се появава при хронично презатягане на грешния вид скоба. Дори и незатегнат обаче, не виждам вариант да излезе, освен ако скобата не е блокирала на по-голям диаметър, което се получава с наразаните скоби. С ОЕМ скоба това е невъзможно.
Предполагам, че знаеш, но все пак да поясня - затягането на гумено съединение (като го смениш) става до момента, в който не можеш да го въртиш на ръка около щуцера.

Сря Ное 29, 2017 10:44 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Капачката задължително, че един колега и приятел отвори мотора заради една капачка.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Сря Ное 29, 2017 5:48 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Mladen99 написа:
Капачката задължително, че един колега и приятел отвори мотора заради една капачка.

:good: Ако капачката не отваря на определено налягане това може да е причината за надуване и изхвърляне на маркуча .Този маркуч по спомен струва 24лв. капачка и тя толкова , няколко нови оригинални скоби и си ок.

Чет Ное 30, 2017 8:09 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема