Отговори на тема
 Проблем с моторчето на шофьорския стъклоподемник 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 179
Автомобил: Outback 3.0 H6 2004 + Vialle LPi
Рейтинг: 68
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте,

Преди известно време ми отказа управлението за шофьорското стъкло. Останалите са си ок. Имах сравнително често срещания проблем със "запекло" копче, което в последствие явно прецака и моторчето. Разглобявах/смазвах управлението, взех си и ново китайче за проба - работят си другите прозорци, само шофьорския не. Гледах и разни схеми - не виждам да има някакъв отделен бушон за него, така че най-вероятно моторчето е изгоряло. Не съм го свалял да го гледам, защото искам да имам готова част за смяна - свалянето ще размърда и прозореца и после може да стане още по-зле (в момента съм с 1 пръст отворен прозорец постоянно).

Въпросът ми е - знаете ли откъде мога да взема резервно моторче, ново, за да го сменя? Прерових всякакви сайтове, не откривам само моторчето... Единствено на 1-2 места намирам целия механизъм (+ моторче) но цената е над 300 лева, а на мен цял механизъм не ми трябва. Само моторчето предполагам ще е най-много 100-150 - не виждам смисъл да дам още 200 лева отгоре за механизма:

https://store.emk-33.com/product/133500 ... -2003.html

Та, това ми е питането общо взето - тъй като е често срещан проблем, предполагам и други са се сблъсквали, въпреки че на търсене на "стъклоповдигач" / "стъклоподемник" във форума ми излезнаха само 2-3 теми, от които само едната беше по-дълга (за форестър).

Да добавя - не изглежда да работи моторчето, защото при натискане на копчето не се чува как върти, та затова предполагам, че е изгоряло, а не е просто запечено или нещо подобно.

Нед Авг 25, 2024 8:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема