И така, след почти година търсене, смяна на няколко марки и огледи на безброй казани, се случи така, че колега Субарист ни намери обявата. А търсенето на семеен автомобил, завърши със закупуването на служебен такъв...
Машината се оказа запазена швейцарка, възстановена от удар отзад, в сравнително добро техническо състояние за българският пазар и без излишни екстри.
Километрите уж са 140000, а ръждата с 15 годишен стаж
Няма да хваля автокъщата, поне докато не се изясни к'ъв е тоя
чек де'т светна, но обслужването и отношението беше на ниво

Subaru Outback III 2.5i 2008 г.

Понеже ме сърбят ръцете и не мога да се сдържа да не направя някои промени и подобрения, ще ви споделя моите планове и в процеса на изпълнение - използваните решения. Всеки съвет, насока или помощ са добре дошли, а ако се стигне до резултат ще има и бири

За съжаление бюджета не е безграничен, затова голяма част от джаджите и джунджуриите най-вероятно ще дойдат от AliExpress, а монтажа ще е пред блока - предвид, че с автомобили не съм се занимавал, гледката ще е страшна
AUX IN / BluetoothС AUX-а не би трябвало да възникне проблем, даже мисля да изкарам едновременно мъжка и женска букса (само ме притеснява това решение да не вкара смущения). Но понеже искам да добавя и Bluetooth, ще търся подходящ AUX съвместим модул с възможност за микрофон.
Видеорегистратор/огледало/камера за задноТук опции има, чак да не знаеш къде да се спреш, но повече клоня към
това.
ПарктроникДа ще има и такъв, жената ще го кара - нека се застраховаме: 8 сензора, преден и заден, дисплей само ако показва дистанция по сензори, без китайски гласови реплики.
iPad навигация/мултимедияНикога не съм бил привърженик на Android, затова ще се вихрим в Apple екосистемата. Таблета няма да се вгражда в таблото, по-скоро ще се търси подходяща стойка и свързване.
OBD диагностика/показатели в реално времеАма под iOS или iPadOS...
Цялостно LED осветлениеПовече светлина, по-малка консумация, ще видим и докъде сме с надеждността.
Подсветка на къпхолдъритеС изненада установих, че нямаме такава - търси се кой да изреже малко плексиглас по шаблон
Автоматични огледала/стъкла при заключванеКакво, къде и как може да се върже...
Тониране / ФолиоЗа страничните стъкла без рамка съм навит да съсипя малко фолио, ако може да стане без сешоар, но за останалите изпитвам сериозни съмнения, въпреки опита ми в лепенето на подобни неща.
Гуми летни/зимниЕнергийният клас да не е под B и да не се плашат от черни пътища.
Джанти зимниУлеснение с цел по-лесно преобуване.
Напречни греди и вело-багажнициSubaru или Thule, има ли разлика и къде да търсим...