Отговори на тема
 Проект Hellbraun или първото ни Субару :) 
Автор Съобщение

Постове: 1
Автомобил: Outback / 2.5 / 2008
Телефон: +359885355287
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
И така, след почти година търсене, смяна на няколко марки и огледи на безброй казани, се случи така, че колега Субарист ни намери обявата. А търсенето на семеен автомобил, завърши със закупуването на служебен такъв...

Машината се оказа запазена швейцарка, възстановена от удар отзад, в сравнително добро техническо състояние за българският пазар и без излишни екстри.
Километрите уж са 140000, а ръждата с 15 годишен стаж :pardon:
Няма да хваля автокъщата, поне докато не се изясни к'ъв е тоя чек де'т светна, но обслужването и отношението беше на ниво :bow:

Subaru Outback III 2.5i 2008 г.
Изображение Изображение

Понеже ме сърбят ръцете и не мога да се сдържа да не направя някои промени и подобрения, ще ви споделя моите планове и в процеса на изпълнение - използваните решения. Всеки съвет, насока или помощ са добре дошли, а ако се стигне до резултат ще има и бири :beer:
За съжаление бюджета не е безграничен, затова голяма част от джаджите и джунджуриите най-вероятно ще дойдат от AliExpress, а монтажа ще е пред блока - предвид, че с автомобили не съм се занимавал, гледката ще е страшна :facepalm:

AUX IN / Bluetooth
С AUX-а не би трябвало да възникне проблем, даже мисля да изкарам едновременно мъжка и женска букса (само ме притеснява това решение да не вкара смущения). Но понеже искам да добавя и Bluetooth, ще търся подходящ AUX съвместим модул с възможност за микрофон.

Видеорегистратор/огледало/камера за задно
Тук опции има, чак да не знаеш къде да се спреш, но повече клоня към това.

Парктроник
Да ще има и такъв, жената ще го кара - нека се застраховаме: 8 сензора, преден и заден, дисплей само ако показва дистанция по сензори, без китайски гласови реплики.

iPad навигация/мултимедия
Никога не съм бил привърженик на Android, затова ще се вихрим в Apple екосистемата. Таблета няма да се вгражда в таблото, по-скоро ще се търси подходяща стойка и свързване.

OBD диагностика/показатели в реално време
Ама под iOS или iPadOS...

Цялостно LED осветление
Повече светлина, по-малка консумация, ще видим и докъде сме с надеждността.

Подсветка на къпхолдърите
С изненада установих, че нямаме такава - търси се кой да изреже малко плексиглас по шаблон :)

Автоматични огледала/стъкла при заключване
Какво, къде и как може да се върже...

Тониране / Фолио
За страничните стъкла без рамка съм навит да съсипя малко фолио, ако може да стане без сешоар, но за останалите изпитвам сериозни съмнения, въпреки опита ми в лепенето на подобни неща.

Гуми летни/зимни
Енергийният клас да не е под B и да не се плашат от черни пътища.

Джанти зимни
Улеснение с цел по-лесно преобуване.

Напречни греди и вело-багажници
Subaru или Thule, има ли разлика и къде да търсим...

Съб Юни 06, 2020 4:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема