Отговори на тема
 проблем с ключалката/бравата на багажника на Outback 2011 
Автор Съобщение

Постове: 5
Автомобил: Outback lim. edichion 2,5 SVT,2011
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги ,

Имам проблем с бравата /ключалката на на багажника, при тръскане ( неравности,дупки паваж ) се получава звук който наподобява на незатворен багажник .Махнах корите на целия багажник и звука идва от ключалката при затворен багажник . Ходих при един майстор в който се опита да регулира бравата ,но никъкъв успех , ходих и автоклчючар койти искаше да ми слага някакви шайби и налучкваше общовзето каквъв ще е ефекта .Забелязах ,че единия тампон на края на багажника е по къс с около 5 мм от оригиналния и според майсторите така се усуквал багажника и отттам ,при неравност бравата подскачала в ключалката и се получавал този звук ( според мен може да има някаква логика може и комплексни да са нещата .Така че МОЛЯ насочетеме към Майстор/сервиз който да реши кардинално проблема ,като прегледа всичко по капака ,брава ,ключалка ,тампони и да ми реши проблема ( който е СУПЕР ИЗНЕРВЯЩ все едно карам WV 1 1980 :((((( имах такъв и кората му тракаше неспирно :)
Желателно е сервиза или човека да е в гр.Пловдив или наблизо .

Нед Фев 28, 2021 7:49 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 180
Автомобил: Impreza Outback 2005;Оutback 2020
Телефон: 0894736253
Рейтинг: 181
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей колега !
Тъй наречените тампончета(маймунки) се развиват,или навиват много лесно.Опитай първо с тях да коригираш отстоянията при затварянето на капака.Виж след като затвопиш капака по фугите дали стърчи капака или хлътва.Коригирай с гумичките до равна повърхност при затворен капак, и ако проблема е бил там,хлопането ще изчезне.
Успех !

Пон Мар 01, 2021 2:36 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 5
Автомобил: Outback lim. edichion 2,5 SVT,2011
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря за отговора , но досега каквото съм опитал не е сработило , затова си търся Сервиз/Майстор за да отсранят проблема .Работата е че много се оядоха по сервизите и не им се занимава с пипкави неща които искат повече внимание и занимавка.Така че ако има читав сервиз или човек го ДАВАЙТЕ .

Колега на капака има освен "маймунките" има и два тампона най отдолу в двата ъгъла ,който се набиват и няма чалъм з

Прикачени файлове:
Screenshot (96).png
Screenshot (96).png [ 778.15 KiB | Прегледано 151 пъти ]
Пон Мар 01, 2021 7:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема