Konarov написа:
. В интерес на истината този проблем започна да го прави няколко месеца след смяната на радиатора - би следвало да видят ако има проблеми по него.
Ти сам си си отговорил.
Аз съм на 90% сигурен че е от радиатора. Поне по първоначално написаното.
Казвам ти го от опит, защото лично говорих с няколко бели сервиза, и диагнозата беше една гарнитури на глави.
Направих ги, Е да ама Не, гарнитурите за мен си бяха абсолютно здрави. Така се и го каза, на първото палене след ремонта тек на водния радиатор, всъщност той и преди това си е тичал толкова малко че когато мотора е топъл се изпарявало и несе вижда. Няма да изпадам в подробности къде и как.
Един хубав алуминиев радиатор и нещата са окей.
Преди това сменях какво ли не капачки термостати глупости обезвъздушаванки, след обезвъздушаване, палиш караш нормално 120, и от Белмекен до Бургас се прибрах с включено ОБД и никъде температурата не мръдна. Нацепваш обаче еди кикдаун и фърля водата, после вече със сигурност имаш въздушна възглавница и продължава да си грее.
Ако обезвъздушиш добре пак можеш да караш.
Другото което бях забелязал че маркуча стоеше леко мек когато колата е запалена.
Обаче никой от белите сервизи не го забеляза.
Означаваше че системата не е под налягане.
Общо взето едни 3,500 на вятъра, е поне сега съм с отремонтирани глави, и нови вериги, че и с тунинг радиатор
Провери колко е твърд маркуча, когато колата е топла ако можеш да го стиснеш наполовина за мен това е проблема от някъде изпуща.