|
|
|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
subarufen86
|
|
Здравейте колеги. На първо място за много години на всички,бъдете живи и здрави. Имам два въпроса (предполага са коментирани много пъти из форума но нямам свободно време да се поразровя) 1. Някой знаели читав майстор на газови в Пловдив, защото се наслушах на какви ли не отговори и варианти за газова на Аутбек 3Н 245к.с. 2006г.
2. Престои ми смяна на лагер главина на предни колела, някой можели да ми каже дали върви комплект лагер главина или само лагера се сменя
Благодаря предварително.
|
|
|
|
| Вто Яну 10, 2023 4:12 pm |
|
|
|
gligor
Регистриран на: Чет Мар 21, 2019 10:25 pm Постове: 106 Местоположение: София - Банско
Автомобил: For SH 2.0D; OB 2006 2.5
Телефон: 0887077309
Рейтинг: 105  
|
|
За първото иска търсене и четене, а защо не и един телефон до бял сервиз в Пловдив да ти препоръчат някой те?
За второто можеш да провериш в сервизната документация. На аутбек не знам, но примерно на форестъра 2003г, само лагерът смених (х3), изважда се и и слага с преса или други инструменти, има клипчета в youtube. Също всеки майстор може да ти потвърди каква процедура използва, примерно предните са лесни и с преса, а за задните се иска по-специален подход. Главината се сменя, само ако е превъртял лагерът. Това се усеща, ако има стържещ звук. Накрая при сглобяването, гледай да ти стегнат добре гайката - там се искат много нютони, голямо рамо и накрая се подбива даже; което сигурно значи, че трябва да се сложи нова. При мен бяха превъртели предните лагери от незатегнати гайки.
|
|
|
|
| Сря Яну 11, 2023 11:31 am |
|
|
|
subarufen86
|
|
По първия въпрос питам защото едни казват че със смазване на клапаните се прави, други казват не се прави със смазване а с впръскване на бензин. Всеки газаджия казва различно.
За втория въпрос благодаря за отговора, след като го свалих се оказа, че е комплект лагер с главина. Идеята ми беше да разбера дали е комплект лагер с главина или само лагер. За да поръчам, защото сега ще чакам до утре за да го доставят нямат налични в магазина.
|
|
|
|
| Сря Яну 11, 2023 4:18 pm |
|
|
|
gligor
Регистриран на: Чет Мар 21, 2019 10:25 pm Постове: 106 Местоположение: София - Банско
Автомобил: For SH 2.0D; OB 2006 2.5
Телефон: 0887077309
Рейтинг: 105  
|
|
Аз бих търсил в търсачката, тук ина много писано в една тема. после разговор с препоръчан сервиз и после с газаджия. Зависи от двигателя. Примерно за 2.5 аутбек от 2006г ми казаха, няма нужда течна фаза ( да не говорим, че имаше скоро преструктуриране на фирмата и нямаше уредби през октомври) и че смазването е измишльотина. За твоя двигател може да е друга препоръка.
|
|
|
|
| Сря Яну 11, 2023 7:18 pm |
|
|
|
patko
|
subarufen86 написа: Здравейте колеги. На първо място за много години на всички,бъдете живи и здрави. Имам два въпроса (предполага са коментирани много пъти из форума но нямам свободно време да се поразровя) 1. Някой знаели читав майстор на газови в Пловдив, защото се наслушах на какви ли не отговори и варианти за газова на Аутбек 3Н 245к.с. 2006г.
2. Престои ми смяна на лагер главина на предни колела, някой можели да ми каже дали върви комплект лагер главина или само лагера се сменя
Благодаря предварително. На първия въпрос не мога да отговоря - от Бургас съм. На втория - всички са лагер главини. Аз имах същия като твоя Аутбек и за седемте години, които имах колата смених и четирите. Много по-лесно е. Аз си ги сменях сам. Най-добре отиди при Павлин. Той ще ти я направи.
_________________ LEXUS GX 460, V8, 4.6, 2014 TOYOTA CHR HYBRID GR SPORT, 2.0, 2023 LEXUS LBX 2026
|
|
|
|
| Чет Яну 12, 2023 9:54 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|