|
Страница 1 от 1
|
|
Нереагираща навигация/дисплей
| Автор |
Съобщение |
|
steliyan
Автомобил: Subaru Outback
Рейтинг: 13
|

Здравейте, готини хора! Тъй като това е първата ми тема в този форум, използвам възможността да Ви благодаря за това, че благодарение на разнообразието от интересни теми, запитвания и дискусии тук, научих много нови неща, дори просто като читател, а не пряк участник в разговори и мнения. Сега да мина на въпроса си... Използвах търсачката, но не успях да открия тема, свързана с питането ми. Има ли такива от Вас, които са имали проблеми с неработещи бутони на навигацията в определени случаи (бутоните реагират и функционират, но на дисплея не се случва нищо)? Това ми се случва при смяна на между P и D, или R и D... Става дума за Subaru Outback B14. Открих в мрежата информация, че това е констатирано като фабричен дефект в бюлетина декември 2010-та на Субару (TSB 15-144-10 dated 10/12/10) и решението им е Navigation System Update Disc KUMA 832-10-007. Някой има ли този ъпдейт на софтуера или знае ли от къде и как може да се набави, за да се разреши този проблем? Ако някой знае и друг начин за разрешаване, ще бъда много благодарен!  Линк към бюлетина може да намерите ТУКБлагодаря Ви предварително и моля да ме извините, ако съм допуснал грешки, свързани с нарушаване на правилата в първия си пост!
|
|
13
|
|
| Вто Май 23, 2023 6:17 pm |
|
|
|
Alxx
|
|
Ако има обявена кампания след като е признато за дефект, то се обърнете към "официалния" представител тук. Обаче ако колата е отвъдокеанска - забрави.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Вто Май 23, 2023 6:55 pm |
|
|
|
steliyan
|
Alxx написа: Ако има обявена кампания след като е признато за дефект, то се обърнете към "официалния" представител тук. Обаче ако колата е отвъдокеанска - забрави. Има обявена кампания, да. Какво имаш предвид под това "тук"? В България или във форума?
_________________ No time to battle egos and small minds!
www.steliyan.com
|
|
|
|
| Вто Май 23, 2023 7:06 pm |
|
|
|
Vmax
|
steliyan написа: Alxx написа: Ако има обявена кампания след като е признато за дефект, то се обърнете към "официалния" представител тук. Обаче ако колата е отвъдокеанска - забрави. Има обявена кампания, да. Какво имаш предвид под това "тук"? В България или във форума? Алекс има предвид Субару Моторс България - пробвай, но не се особено отзивчиви така да се каже...
|
|
|
|
| Сря Май 24, 2023 7:30 am |
|
|
|
steliyan
|
Vmax написа: Алекс има предвид Субару Моторс България - пробвай, но не се особено отзивчиви така да се каже... Благодаря много. Ще опитам, но не съм голям оптимист.  P.S. Честит празник на всички!
www.steliyan.com
|
|
|
|
| Сря Май 24, 2023 8:15 am |
|
|
|
tarambuka3500
|
|
| Пет Юни 09, 2023 5:24 pm |
|
|
|
steliyan
|
Много ти благодаря. Това не го бях срещал!
www.steliyan.com
|
|
|
|
| Пет Юни 09, 2023 5:27 pm |
|
|
|
tarambuka3500
|
честно казано по-добре да помислиш как да го смениш това с нещо по-модерно. има различни варианти, ще си сложиш нещо с по-добър звук, android-auto, Блутут и прочее благинки ето например https://www.youtube.com/watch?v=lYNgmWuQov8
|
|
|
|
| Пет Юни 09, 2023 5:32 pm |
|
|
|
steliyan
|
tarambuka3500 написа: честно казано по-добре да помислиш как да го смениш това с нещо по-модерно. има различни варианти, ще си сложиш нещо с по-добър звук, android-auto, Блутут и прочее благинки ето например https://www.youtube.com/watch?v=lYNgmWuQov8Знам, да. Гледал съм ги. Но Субаруто го карам рядко, защото го ползвам само за планина и не ми е основен автомобил. Просто това ме дразни.
www.steliyan.com
|
|
|
|
| Пет Юни 09, 2023 5:34 pm |
|
|
|
ico_tech
|
|
Може да е просто проблем с диска. Изкарай го и пак дай да буутне. При големи трусове се случва да запецне четеца. Трябва да имаш два диска - единия е основен, него трябва да изкараш, след това зареждаш този с картите.
_________________ Legacy GT, Subaru Impreza 2.0
|
|
|
|
| Пет Юни 09, 2023 9:25 pm |
|
|
|
steliyan
|
ico_tech написа: Може да е просто проблем с диска. Изкарай го и пак дай да буутне. При големи трусове се случва да запецне четеца. Трябва да имаш два диска - единия е основен, него трябва да изкараш, след това зареждаш този с картите. Благодаря ти много. Опитвал съм подобни неща. Имам 3 оригинални диска в жабката A, B и C, но ползвам пиратско копие на карта за 2018-та. Всъщност дискът, който ми трябва, мисля че е този: 
www.steliyan.com
|
|
|
|
| Нед Юни 11, 2023 12:23 pm |
|
|
|
BLA
Регистриран на: Вто Юни 29, 2021 1:54 pm Постове: 135 Рейтинг: 90  
|
|
При европейските версии няма отделен диск за зареждане, който и диск да сложиш, A, B или C си зарежда и след това слагаш записаното копие. Този диск изглежда е за US версията. Аз имам дискове 86283FG140, които до сега са зареждали на всички B14 на които съм пробвал, ако твоите са различни можем да се уговорим да заредим от моите. При мен на B14 започна да гасне и премигва и дори да се рестартира понякога при включване на задна. Оказа се, че кабелът за задната камера окъсява там, където влиза в задната врата. След известно време каране така самата камера също спря да работи.
|
|
|
|
| Пон Юни 12, 2023 8:17 am |
|
|
|
steliyan
|
BLA написа: При европейските версии няма отделен диск за зареждане, който и диск да сложиш, A, B или C си зарежда и след това слагаш записаното копие. Този диск изглежда е за US версията. Аз имам дискове 86283FG140, които до сега са зареждали на всички B14 на които съм пробвал, ако твоите са различни можем да се уговорим да заредим от моите. При мен на B14 започна да гасне и премигва и дори да се рестартира понякога при включване на задна. Оказа се, че кабелът за задната камера окъсява там, където влиза в задната врата. След известно време каране така самата камера също спря да работи. Моите дискове са 86283FG070 Ver 3.0, каквото и да значи това. 
www.steliyan.com
|
|
|
|
| Пон Юни 12, 2023 8:31 am |
|
|
|
BLA
|
|
На моите пише v5.0, aко си в София, през деня съм в района на Интерпред, вечер в Емил Марков, мини да пробваме.
|
|
|
|
| Пон Юни 12, 2023 8:45 am |
|
|
|
steliyan
|
BLA написа: На моите пише v5.0, aко си в София, през деня съм в района на Интерпред, вечер в Емил Марков, мини да пробваме. Много ти благодаря за предложението и отзивчивостта, но за жалост не съм от София. Иначе бих пробвал с удоволствие. Тъй като не съм наясно... има ли някакъв начин да се копират срещу заплащане или да се закупят отнякъде, колкото да пробвам? Предполагам, че щом са по-нови от моите, има вероятност този проблем да е решен и въпросния състемен ъпдейт да е включен. Иначе пиратската карта, която имам при заварено положение, още когато купих колата върви без проблем. Когато разкача акумулатора, се налага да сложа оригинален диск, след което го сменям с копието. 
www.steliyan.com
|
|
|
|
| Пон Юни 12, 2023 8:50 am |
|
|
|
BLA
|
|
Не става с копие, иска си оригинален диск. Вече няколко колеги са правили iso на моите нека някой го качи за всеки случай, aз нямам DVD на моите компютри. Последно единия колега спомена цена 2000лв, която са му обявили от Субару моторс за дисковете.
|
|
|
|
| Пон Юни 12, 2023 9:05 am |
|
|
|
steliyan
|
BLA написа: Не става с копие, иска си оригинален диск. Вече няколко колеги са правили iso на моите нека някой го качи за всеки случай, aз нямам DVD на моите компютри. Последно единия колега спомена цена 2000лв, която са му обявили от Субару моторс за дисковете. Ясно, разбирам. Благодаря много за информацията и за отделеното време. 
www.steliyan.com
|
|
|
|
| Пон Юни 12, 2023 9:07 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|