Отговори на тема
 Мнение за Subaru Outback ONYX edition 2023 
Автор Съобщение

Постове: 4
Автомобил: Subaru Outback
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте!
Какво мислите за този модел на марката?
Вече съм набелязал конкретен автомобил от предлаганите в България.
Внесен от Канада.
VIN номера е проверен и няма забележки.
В същото време при влизането му в БГ е имало лек удар и щетите за поправени.
Защо това не е отбелязано в инфото от VIN-на?
Купено е от застрахователя.
До колко е възможно той да не е отбелязал удара и щетите?
Благодаря ви предварително!

Сря Апр 24, 2024 7:01 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Има нещо гнило!
Гледай да е турбо.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Сря Апр 24, 2024 8:58 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 127
Автомобил: Subaru Outback 3.6R 2010
Рейтинг: 16
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Miro1972 написа:
Има нещо гнило!
Гледай да е турбо.

Sent from my iPhone using Tapatalk

И аз съм на същото мнение!
А за тези пари определено бих взел 2,4.

Outback 2010 3.6;
Outback 2015 3.6;
Outback 2017 3.6;
Outback 2005 2.5;
Outback 2006 3.0;
Outback 2010 2.5 ....

Чет Апр 25, 2024 9:48 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 865
Рейтинг: 95
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Какъв е точно казуса колега ? Виждаш я колата. Ако ти хареса я караш в добър сервиз и разбираш моментното състояние. Това ниво на оборудване го има и 2.5 и 2.4 турбо.

Чет Апр 25, 2024 3:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 640
Автомобил: Forester 2.5XT '06AT;Outback B13 H6
Телефон: O8985O54I4
Рейтинг: 346
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ами то ако ударът е в България, аз не виждам как канадския застраховател ще внесе щетите в историята. Тя е задължение за щатите, Канада мисля. Щом са я продали вече, дреме им на макферсона де се вика какви щети има повече. Гледай да я провериш с платен карфакс или някой друг, а не с безплатните версии, че имаше някой беше споделил, че на безплатните излиза чиста, а на платения здрастиии.

Иначе, за модела - хубаво нещо, и аз съм за турбото :) но това са лични пристрастия. Не знам колко колеги тука могат да споделят реално впечатление от кола тези години, но има няколко, макар може и да не еточно американските/канадски модели. Другите си харесваме турбото от преди та за тва на него наблягаме, и ако си вземам нова, пак ще е турбо. Успех! :beer:

Чет Апр 25, 2024 4:00 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Малко инфо за модела 2020 Onyx XT от мен:
Това е доста голяма кола. 4.80+ м дължина/1.8+м ширина. Правете си сметка къде е я паркирате :) . Влиза на стандартно БГ парко място, ... но не можете лесно да излезете от колата ROFL
Двигател - двигателят е достатъчно мощен (260 кс. 375 Нм), работи добре след като загрее. Преди време имаше друга тема за разхода - лаком, в градски условия не можах за сваля под 12.3 л/100, но и не съм карал много. Бих искал да пробвам и атмосферен преди да дам оценка. С две думи - адекватен за масата на автомобила и доставя удоволствие при изпреварване. Спирачките са малко на ръба - спира, но масата си казва думата.
Кутията се държи добре, ако искате да карате спокойно. Много степени, съответно перата не са толкова чувствителни за ползване като моторна спирачка. Трябва да цъкате по два три пъти за да слезе на високо предавателно число.
Окачване - по-скоро меко. Настройката на американските коли е за комфорт. Обира дупките като джип, същевременно се опитва да се справя на завоите като кола.
Резки маневри не се нравят на високото и тежко купе. При пътуване на дълги разстояние се представя много добре. Има пълноразмерна резервна гума - яко..
Купето е добре обезшумено за пътниците отпред, отзад има какво да се желае. Може да се обешуми, предполагам за малко средства.
Екстри - това, което са направили Субару със 6-тото поколение, може да не е по вкуса на всеки - всички бутони за управление на умните екстри, които преди бяха долу в ляво, сега са на екрана. Нещо, което дори модела от '23 не получава са ел. странични огледала. Зад океана изглежда това е мега екстра (запазена само за топ оборудването Touring). Другите липси, които са странни за мен - няма миене на фаровете. Поне завиващите фарове са ги включили накрая (според някои няма нужда от тях), ако пътувате често нощем, мисля че ще оцените това. Предната камера, поне в колата, която аз карах, е някаква шега на производителя - образа наподобява първите напъни за камери на телефоните от 2000г. Може проблема да е само в конкретния автомобил. Няма стандартната за модела в Европа странична камера - ако в Америка бяха виждали нашите 30 см бордюри сигурно щяха да сложат :giggle:
Връзка с телефон - без проблеми за Айфон. Защо е важно да работи с IOS /Android - защото според мен нямате друг шанс да слушате качествена музика освен през външно устройство. Системата на нечетните станции я знаете.
Таблета в колата изглежда яко, но работата с него е малко бавна - определено трябва да си сменят дизайнера на HMI графиката.
Черешката на тортата в маркетинга на Субару. - Eyesight ®. Какво мога да кажа - когато работи, работи добре. Когато не работи .... може да ви скъса нервите/ съответно на сервиза. :-? Доста е своенравна ROFL
StarTex материята на салона - към нея съм със смесени чувства. Изглежда здрава, но някои хора могат да имат проблем с потене. Особено ако се качите в напечена кола. Няма вентилация за моделите с тази материя.

Като цяло това е доста балансиран автомобил - има си плюсове и минуси. За семейно комби, за парите, които се предлага (само задокеанските) е много добър вариант за нашите "идеални" пътища.

Чет Апр 25, 2024 6:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема