Малко инфо за модела 2020 Onyx XT от мен:
Това е доста голяма кола. 4.80+ м дължина/1.8+м ширина. Правете си сметка къде е я паркирате

. Влиза на стандартно БГ парко място, ... но не можете лесно да излезете от колата
Двигател - двигателят е достатъчно мощен (260 кс. 375 Нм), работи добре след като загрее. Преди време имаше друга тема за разхода - лаком, в градски условия не можах за сваля под 12.3 л/100, но и не съм карал много. Бих искал да пробвам и атмосферен преди да дам оценка. С две думи - адекватен за масата на автомобила и доставя удоволствие при изпреварване. Спирачките са малко на ръба - спира, но масата си казва думата.
Кутията се държи добре, ако искате да карате спокойно. Много степени, съответно перата не са толкова чувствителни за ползване като моторна спирачка. Трябва да цъкате по два три пъти за да слезе на високо предавателно число.
Окачване - по-скоро меко. Настройката на американските коли е за комфорт. Обира дупките като джип, същевременно се опитва да се справя на завоите като кола.
Резки маневри не се нравят на високото и тежко купе. При пътуване на дълги разстояние се представя много добре. Има пълноразмерна резервна гума - яко..
Купето е добре обезшумено за пътниците отпред, отзад има какво да се желае. Може да се обешуми, предполагам за малко средства.
Екстри - това, което са направили Субару със 6-тото поколение, може да не е по вкуса на всеки - всички бутони за управление на умните екстри, които преди бяха долу в ляво, сега са на екрана. Нещо, което дори модела от '23 не получава са ел. странични огледала. Зад океана изглежда това е мега екстра (запазена само за топ оборудването Touring). Другите липси, които са странни за мен - няма миене на фаровете. Поне завиващите фарове са ги включили накрая (според някои няма нужда от тях), ако пътувате често нощем, мисля че ще оцените това. Предната камера, поне в колата, която аз карах, е някаква шега на производителя - образа наподобява първите напъни за камери на телефоните от 2000г. Може проблема да е само в конкретния автомобил. Няма стандартната за модела в Европа странична камера - ако в Америка бяха виждали нашите 30 см бордюри сигурно щяха да сложат
Връзка с телефон - без проблеми за Айфон. Защо е важно да работи с IOS /Android - защото според мен нямате друг шанс да слушате качествена музика освен през външно устройство. Системата на нечетните станции я знаете.
Таблета в колата изглежда яко, но работата с него е малко бавна - определено трябва да си сменят дизайнера на HMI графиката.
Черешката на тортата в маркетинга на Субару. - Eyesight ®. Какво мога да кажа - когато работи, работи добре. Когато не работи .... може да ви скъса нервите/ съответно на сервиза.

Доста е своенравна
StarTex материята на салона - към нея съм със смесени чувства. Изглежда здрава, но някои хора могат да имат проблем с потене. Особено ако се качите в напечена кола. Няма вентилация за моделите с тази материя.
Като цяло това е доста балансиран автомобил - има си плюсове и минуси. За семейно комби, за парите, които се предлага (само задокеанските) е много добър вариант за нашите "идеални" пътища.