|
|
|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
Sto
Автомобил: Outback
Рейтинг: 11
|

Здравейте колеги,
В последно време се появиха някои проблеми трудни за диагностика с моя Оутбак 2016 2,5 CVT на 127000km.
От около 3 месеца при скорост 80 - 90 км в час има леко бучане, прилича на виене и при тази скорост се чува най добре. При по висока скорост го има също, но поради шума от вятъра и гумите се губи. Механика при когото ходя не можа да прецени по шума при условие, че не е я чувал преди. Според него не би трябвало да е от лагер на главина на колело тъй като според него с увеличаване на скоростта и шума трябва да се увеличи. Аз се бях насочил към лагер на задно ляво колело тъй като ми се струва че идва от там.
Вторият проблем е, че когато карам с около 50 км/ч и подавам газ колкото за да поддържам скоростта и оборотите са около 1100-1200, има бръмчане което според мен е от ауспуха, но поради вибрациите на мотора. Мотора се мъчи. Това е на автоматична. Все едно когато се кара с ръчна скоростна кутия на висока предавка с ниска скорост. Това което забелязах е че в този момент ако бутна лоста за да мога да сменям предавките с лостчетата на волана оборотите леко се качват и бръмчането изчезва, без да съм променил натиска върху газта, като скоростта остава същата. Може ли да имам проблем с трансмисията, да не сменя предавките в този случай? Тя е CVT на 127 000км, течността и е сменена на 100 000км заедно с тази на диференциялите.
И последният проблем който имах. При каране по планински път, като изкачването е повече след 180 км започна да бучи със съскане, наподобяващо търкания на метал. Замириса леко на нагорещен метал. Като отпуснах газта съскането спря и при натискане се чува отново. На място с работещ мотор всичко беше нормално, като продължих започна отново. Проверих ремъка и ролките за луфт. След това спрях климатика за всеки случай и минах така около 20км без проблеми. На връщане още 200км без проблеми но спускането беше повече. Мислех, че е от компресора на климатика, но на следващия ден минах 400км с включен климатик без проблеми.
Ако някой знае за причините моля да сподели опит. Благодаря предварително!
|
|
|
|
| Сря Авг 28, 2024 6:53 pm |
|
|
|
Sto
Автомобил: Outback
Рейтинг: 11
|

Здравейте,
Има известно развитие по горните проблеми. Закарах го при концесионера да го видят. Казаха, че причината за виенето е заден десен лагер, като смяната е 465cad и че предните спирачки са за смяна ( за каквото и да съм отишъл винаги искат да ми сменят спитачките). Питах дали са сигурни тъй като според мен идва от заден ляв и според тях може да се окаже, че не е десният. Отказах смяната тъй като слагат само оригинални от NTN, а имам вече 2 сменени под 50 000 км.
За другите проблеми казаха, че всичко е нормално и нищо не са чули според "механика с най добър слух". Не се съгласих и шефа предложи да я пробват заедно с мен. Тръгна и веднага се чу дрънченето от ауспуха, механика каза, че го е чувал не за първи път и ме убеждаване, че било от ламарини в гърнето които са се скъсали.
Накарах го да спре до стена и при отворен прозорец и да превключи на драйв при което се чува съскащ шум. Съгласи се и според него е от помпата на на СВТто. Оставих им я за 1 ден да проверят СЕТто и след няколко дни ме уведомитха, че от Субару са разрешили за смяната и. След смяната превключването е малко по адекватно от преди, но няма много голяма разлика. Също така бръмчането което идваше от ауспуха заради вибрацийте намаля.
Това което ме притеснява е, че при поддтржане на скорост от 40 - 60км/ч, оборотите са около 1100-1300, които ми се струват малко ниски. Нормално ли е според вас?
Ще съм благодарен ако някой със същия Аутбек може да провери дали са същите обороти при тези скорости.
|
|
|
|
| Вто Окт 15, 2024 12:05 am |
|
|
|
Alxx
|
|
И на XV/Crosstrek с CVT са толкова. Ако скочат много нагоре при движение се притеснявай.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Вто Окт 15, 2024 7:22 am |
|
|
|
атанас захов
Регистриран на: Сря Авг 12, 2015 3:48 pm Постове: 61 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Outbаck 2016 2,5 at
Телефон: 0899293643
Рейтинг: 28
|
|
Здравейте, Оборотите са напълно нормални. Оттам идва ниския разход. Трябва да можете да сменяте предавки и без за превключвате лоста в ръчен режим. Просто след като спрете да използвате перата, колата сама минава на автоматичен режим. Дрънчене в гърнето може да има от скъсани ламарини.
|
|
|
|
| Пет Окт 18, 2024 7:46 am |
|
|
|
moxes
|
|
Колеги имам едно питане. Бек2.5 2015при смяна от драйв към задна скорост има едно приритване от задната част на колата. Някои да е има същото усещане. Благодаря.
|
|
|
|
| Нед Мар 30, 2025 7:51 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|