Отговори на тема
 B14: давам газ и чувам ... вятър 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 10
Автомобил: 2011 Outback BR, 2,0D
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте!

от два дни имам този интересен феномен: когато подавам (доста) газ чувам звук като от силна струя въздух. Все едно, че съм пуснал парното да духа силно. Когато намаля газта, звукът изчезва. С педала за газ мога да контролирам звука както си искам.

Колата е 2011 Subaru Outback BR с 2,0D двигател.

- звукът идва от посоката на левия високоговорител (вляво от таблото с километража)
    - радиото е изключено
    - климатикът е изключен, цялото парно е изключено
    - от духалките не излиза никакъв въздух
    - когато колата не се движи, давам газ, но звукът липсва (сигурно защото двигателят/турбото не се натоварват)
    - не усещам загуба на мощност, не светят никакви лампи по таблото
    - огледах под капака на двигателя, най-вече тръби и маркучи, не видях нищо подозрително

Търсих тук във форума, в YouTube и извън, на български и на английски. Доста хора с всякакви марки коли се оплакват от подобен проблем, но не намерих никакви сериозни отговори.

Благодаря предварително :)

Сря Окт 22, 2025 9:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1074
Автомобил: Forester 2010, 2.0 D
Телефон: 08осем20четири6044
Рейтинг: 577
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Това след като ръгна Pro-tec добавката? :)

Сря Окт 22, 2025 10:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 10
Автомобил: 2011 Outback BR, 2,0D
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
nikentce написа:
Това след като ръгна Pro-tec добавката? :)

Ами да, и аз се замислих дали има връзка, но добавката беше преди 3-4 седмици и 1000 км.

Сря Окт 22, 2025 10:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1074
Автомобил: Forester 2010, 2.0 D
Телефон: 08осем20четири6044
Рейтинг: 577
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И при мен се появи този "вятър" след ребилда на мотора, но по-скоро е от турбината, защото и тя беше разглобена и щателно почистена в Реал турбо преди да се качи моторът. Явно добавката ти е почистила добре и в дълбочина :)

Чет Окт 23, 2025 8:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 54
Автомобил: Outback 2.5 2021, ex. B14 3.6
Рейтинг: 120
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И аз го имах този проблем преди години, когато взех моята Б14-ка. В ляво отпред, но на мен ми се чуваше около предното стъкло някъде. Ама то шумоизолацията на Б14-ката беше толкова отчайваща спрямо предната ми кола, че реших, че е част от "субару експириънса". После или изчезна или му свикнах и не ми е правило повече впечатление :)

Пет Окт 24, 2025 7:02 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема