Отговори на тема
 Замяна демпферен съединител с обикновен, има ли смисъл ? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,
отскоро съм собстевеник на Субару Аутбек 2,5 скорости 2000г. и след като вчера го обслужвах при един майстор на марката разбрах, че тресенето в скоростния лост и в педала на съединителя , вероятно е нов съединител, който за моя мъка се оказа демпферен , не че бях чувал до вчера за такова животно, но попрочетох днеска чичо гугал и се оказа че доста марки го ползват в моделите си.
Майстора каза, че може да го замени с обикновен твърд такъв , там маховик и комлеплкт съединител се преправели и ставало, но аз след като попрочетох това онова имам съмнения до какво би довело това, та питам има ли колеги минали по тоя път и бих помолил за отзови и какво мислите за тази интервенция, до какво би довела освен до както пишат до повече вибрации при потегляне и товарене на коляновия вал.
Моля за мнения защото съм лаик засега на тема Субару.

Пет Авг 21, 2009 7:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Subaru Extremist
Аватар

Постове: 1099
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Колега, честито за хубавата кола, на която си се спрял. По възможност слагай части по каталог. Марките няма да ги коментирам, но трябва да са си за твоя модел и модификация. Има доста заменями части. Трябва да се гледа частта едно към едно ли е с твоята. Например кормилен накрайник за Легаси (30 лв.) става за Аутбек (55 лв) и т.н. Ако не е едно към едно рискуваш с повишена вероятност да загубиш вместо да спечелиш.

Съб Авг 22, 2009 12:09 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
това е ясно одавна, но понякога не излиза рентабилно в бг. преди време карах Калибра за която ми деряха по три кожи за части докато един майстор с Аскона не установи че 2/3 от ходовата част е еднаква, тапобългаряването има смисъл понякога, понякога няма, затова и питам и ми е странно че няма мнения.
Никой не си е сменял съединителя и не имал тази дилема??? :lol: :lol: :lol: :lol:

Нед Авг 23, 2009 7:21 am
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Побългаряване при модели като Аутбек не е много удачно :roll:

Нед Авг 23, 2009 12:49 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Subaru Extremist
Аватар

Постове: 1099
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Impreza94 написа:
Побългаряване при модели като Аутбек не е много удачно :roll:

Побългаряване е когато вместо скоба навием телчица и вместо болтчета турнем пак телчица колкото да поскърпим положението. Имах предвид, че може да заобиколи политиката на производителите да слагат различни цени на едни и същи части.

Нед Авг 23, 2009 11:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Казвам го понеже колегата пръв използва думата, а тя до марката като цяло не стои много добре. Взаимозаменяемост е едно, побъларяване друго.

Нед Авг 23, 2009 11:11 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 1791
Автомобил: Mazda 3 2.0 disi
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Не е побългаряване.С риск да бъда анатемосан ще кажа че аудитата масово сменяват демферни съединители с нормални,сигурно има защо.

Нед Авг 23, 2009 11:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Вероятно ако гонят рязък и твърд старт има някакъв смисъл, а и цената за смяна става доста поносима после , което май е главния аргумент за подмяната с твърд аз няма да се ръчкам със Субарото щото е безмислено, но ще ходя по риби , по коло вози , черни пътища , калища и тем подобни не особено лицепрятни препятствия затово и четири месеца търсих ръчка а не автомат, притеснява ме колко ще се товари повече кол. вал и колко повече вибрации ще се появят при тръгване, а и след него.
А относно побългаряването, много ме съмнява, че това със замяната на взаимозаменяеми части се случва някъде по фирмените сервизи на марките по света освен у наште гаражчета. :wink:
Почти съм решил да си сложа демпферен маховик пак, той ме стресира малко като цифра ма ще проуча пазара иначе съединителя на по- приятелска цена е между 400-500лв в зависимост от марката.
Мерси за отзивите колеги, стана ми ясно едно, че рискувал и сменил с твърд поне в този форум май няма. :lol: :lol: :lol:

Пон Авг 24, 2009 2:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Сам си открих отговора, смисъл поне за мен няма при цена от 500лв на маховик с работа макар и втора ръка мисля че всичко е ясно.
За твърдия беше 700лв пак втора ръка с неясен край при това.

Съб Сеп 05, 2009 7:19 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 802
Автомобил: Subaru Impreza
Рейтинг: -3
Кофти...
Отговори с цитат
аз имам одговор за ваз при цена за комплект на демпферен маховик с съединител около 1500лв без труда ,и за около 700-800лв с труда.Които иска да плаща океи за оригинални части и на механиците е наи добре щото няма рискове ,ноокогато сме в БГ и нема кинти сами си преценявате.Механиците са най-прецакани понякога защото наскоро ми се случи клиент с новозакупено субару с сменен съединител не споделям марката демферния маховик се беше откъснал.Е ако беше в някои сервиз които се уважава ще смени детаила без пари за трудколкото до частите никои неможе да гарантира.Поради тези причини маисторите предпочитат да купуват те частите.Е толкова от мен всеки си има глава на раменете и може да мисли но механиците немогат да преценят колко и какво иска клиента за това се казва и двата вариянта

power tuning
repair and maintenance for Subaru

бъди един от нас Daniel S