Отговори на тема
 Странно тракане при напълно завъртане на волана - Аутбек 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 843
Автомобил: 2008 Tribeca 3.6
Рейтинг: 186
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колеги, помогнете...когато завъртя докрай волана, накрая се чува едно доста зловещо пукане...прави го и докато не съм в движение...удар в желязо...усеща се май в рейката, някакъв ограничител ли е? какво може да е? прави го и в двете посоки...дали е опасно, иначе ходих при разни майстори, казаха нищо разбито няма, а и докато карам, не чувам нищо...

Пон Сеп 06, 2010 8:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Опори на амортесиорите с лагерите горе на бумбетата...абе отиди в друг сервиз да те видят...да проверят окачването освен на двуколонен крик(където окачването виси с гумите) и на четириколонен като за реглажи-те(където колата е стъпила)

Успех!

Пон Сеп 06, 2010 9:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Pacone 4X4 написа:
Опори на амортесиорите с лагерите горе на бумбетата...абе отиди в друг сервиз да те видят...да проверят окачването освен на двуколонен крик(където окачването виси с гумите) и на четириколонен като за реглажи-те(където колата е стъпила)

Успех!

Благодаря! Тази седмица ще гледам да я свърша тая работа...

Вто Сеп 07, 2010 7:19 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Днес ходих в сервиз на Субару в Габрово, имах път от там и понеже колегата Valadares много ми го похвали, реших да си направя един преглед там... Страхотни пичове са, работят на съвсем земни и нормални цени, нищо че не можаха да разберат откъде е тракането при мен...много съм доволен от тях...

Пет Сеп 10, 2010 10:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 323
Автомобил: 08 outback 3.0
Рейтинг: 24
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Моята издава тоя звук при напълно завъртян волан откакто беше нова. За мене това беше основание да не се занимавам да търся причини-щом така си излиза от завода-така си е 8) Усеща се при бавно движение и въртене на място,само при манвриране. Иначе кога навъртаме волана докрай :roll:

2010 guzzi griso 1100

Съб Сеп 11, 2010 7:01 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 891
Автомобил: Outback '23 / 2.5 EU
Рейтинг: 383
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
това с тракането в завой при бавно движение е хроничен болка на нашите коли и няма оправяне, и мойта си потраква като паркирам :lol:
Идва от рейката. В Щатско им ги сменят с нови ако са много недоволни, и след 2-3 месеца пак почва да трака :)

имаше една тема някъде, където един пич беше сложил охладител (радиатор) на хидравликата за волана, и твърди че това му е решило проблема.

---
разбира се, ако тракането е по-напористо и се проявява и в движение на право и т.н., значи по-скоро е нещо друго (примерно тампоните на стаб. щанга отпред).

Съб Сеп 11, 2010 12:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Направо ме успокоихте колеги :smt023 И аз подозирах, че може да е нещо фабрично, ама исках да чуя някой друг със същата кола дали го има, като си сложа ръката на рейката най добре го усещам...Аз по принцип съм много ненормален на тая тема за потракване, почукване, поскърцване...чувам всичко за нещастие :) Колата е страшна, това да и е недостатъка...карам здраво и това е...

Съб Сеп 11, 2010 6:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2506
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
моята също трака (освен, че ми вие и помпата :)
карай си, най-много да покараш малко без хидравлика в даден момент :)

Съб Сеп 11, 2010 11:13 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема