Отговори на тема
 НАВИГАЦИЯ ЗА Оutback 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 29
Автомобил: subaru outback 2008
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
здравеите момчета имам Оutback 2008 искам да му сложа навигация !!!!
Кажете от каде да купя ?
благодаря предварително.

Последна промяна belqta на Пон Ное 01, 2010 8:07 pm, променена общо 1 път

Пон Ное 01, 2010 6:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Има разни 2din устройства на мястото на радиото, които имат и навигация, има варианти и другаде да монтираш или преносима.
Ти какво имаш и какво търсиш. Имаш ли идея каква навигационна система предпочиташ? Дай снимка :)

Пон Ное 01, 2010 6:43 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
тарся оргинална навигация за Оutback .
колата е американка на мястото на навигацията има жабка :oops: :oops:

Пон Ное 01, 2010 7:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
А с какви карти ще я караш :?: Колегата miroslavmk си я смени с друга за която има карти и щеше да я продава :smt023

Пон Ное 01, 2010 10:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
нямам никаква представа какви карти, давайте савети #-o :smt023

Пон Ное 01, 2010 10:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
То има тема разрови се.От преди месец е.Ама за оригинала картите са много постни и няма смисъл :smt023

Вто Ное 02, 2010 1:26 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
мерси колега ще търся :smt023

Вто Ное 02, 2010 11:32 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Хубаво е да имаш оригинална навигация, но допълнителната (преносима) има много предимства. Аз ползвам такава, а в последно време и навигацията на телефона ми и ги ползваш на повече от един автомобил или в режим пешеходец (много полезно за да намериш къде си паркирал колата си в непознат град). Когато ми се налага да пътувам в чужбина за около седмица - пътувам със самолет и там взимам кола под наем и си слагам пак моята навигация за да ми говори на български, а не на испански примерно. А и си качвам картите, които са ми необходими за самото пътуване. Докато с оригинална, тия хватки май не стават. :wink:

Вто Ное 02, 2010 11:42 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
маи ще карам така това да е проблема

Вто Ное 02, 2010 11:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 865
Рейтинг: 95
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не знам каква е тази мания в България колата да е със "всички екстри".Едиственото което човек не може да си купи допълнително са годините-за колите-пробега.Най якото е да си купиш колкото се може по-нова кола, с колкото се може по-малък пробег и човек да си я Custom-изира-да си избере джанти,кожен салон по вкус на цвят,перфорация,кантове(има специализирани места където може да се поръча такъв кожен салон доста изгодно къстъм мейд за конкретния модел),навигация бих си сложил японската на Макинтош само ако ще се сменя цялото табло заради ДВД-то.Има толкова много опции,които човек може да добави.Онзи ден за пръв път видят 09 Аутбек 2.5 с подгрев на задните седалки(Не кожени).Колата е при Жоро в Charlotte,NC двуцветна-тъмно сива със светлосиви брони,купена е за България.Собственика ако чете да се похвали :D
Най практичният вариант ако става дума за навигация само е:
http://www.subarucubbymount.com/

А колко елементарно се слагат карти на гармините нямам думи.До 10 различни карти няма никаквъв проблем :smt023

Сря Ное 03, 2010 7:45 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 32
Автомобил: 2009 Outback 2.5i (EJ253/4EAT)
Рейтинг: 2
Нов фен
Отговори с цитат
Моята е Гармин 255 4.3" на стъклото - в тази жабка ми седи портфейла. Мястото ми е особено неудобно за ГПС (поне в 2009-та) защото някак си винаги е огряно (така че отворя ли я - не виждам часовника повече), докато на стъклото мога да го насторя по-добре. Освен това предпочитам да го свалям когато оставям колата - вярно че е $150, но вече ми свиха един (докато си създадем навика да заключваме колата).

Сря Ное 03, 2010 8:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 323
Автомобил: 08 outback 3.0
Рейтинг: 24
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Като е тръгнало да критикуваме заводската навигация,да се включа и аз :
1.Ако отгоре колата е отворена,слънцето ( ако има такова), блести кофти върху дисплея и нищо не се вижда на монитора. Трябва да затворя дупката ,да дръпна щората и тогава нещата се оправят... вероятно това са недостатъците на "тачскрийна"-трябва да е достъпен за пръстите и така е изложен на всичко друго...
2. Нощно време не работи т.нар. "режим за нощно виждане"-т.е.да не са така ярки цветовете. ... Или аз не мога да го включа..ако някой колега знае как,да дава акъл.Мерси.
3.Картите са винаги двуизмерни,а вече минаха доста години,откакто има триизмерни навигации
4.Менюто за задаване на адрес си остана доста странно за мене...

Добрите страни са всички останали 8)

От 4 години ползвам томтом oneXL за други коли и пътувания...струва си човек да има и такава джаджа.Вероятно това е и причината да съм леко предубеден към менюто на другата.

.....корекция по т.2. Всичко си работи- цветовете се променят сами като включа фаровете,но само ако яркостта на таблото не е на макс ( малка точка),а на една степен по-ниско( малка чертичка). Това е кочето ниско вляво,до регулирането на огледалата. Ако искам да карам с фарове през деня и да виждам навигацията без "нощен режим", трябва да връщам яркостта на таблото на макс...това е.

2010 guzzi griso 1100

Сря Ное 03, 2010 9:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 595
Автомобил: 2011 Subaru Outback 2.5i CVT Ltd.
Рейтинг: 178
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Извинявам се, че в темата за навигация, въпрос към Simbat или който знае -
преди да купя Субаруто карам Nissan Quest миниван на който мултифункционалния дисплей може да се превключи на метрично (целзий, километри и литри) с натискане на един бутон, а в дилършипа на Субару не знаеха, че дисплея на Аутбека не може да показва метрично!? Имате ли идея как може да се пренастрои (ако изобщо е възможно)?

Пет Ное 19, 2010 8:09 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 323
Автомобил: 08 outback 3.0
Рейтинг: 24
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Не съм сигурен,че имаме еднакви системи,но все пак... Аз имам европейска версия 2008,навигацията може да се настрои от менюто- доста лесно и удобно е. Може в Америка да са други нещата.

2010 guzzi griso 1100

Пет Ное 26, 2010 2:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Аз много не разбрах въпроса.Но така или инъче за 2011 нямам представа дали и как може да се променят мерните единици.На километража има мерни единици и в мили и в километри.

Съб Ное 27, 2010 3:26 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 595
Автомобил: 2011 Subaru Outback 2.5i CVT Ltd.
Рейтинг: 178
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Въпросът беше, дали може да се пренастрои дисплея на Субару Аутбек от САЩ (показващ мили, галони и външна температура F), да показва в километри, литри и градуси C. За съжаление, това го няма като възможност с бутон на таблото, както е на други японски автомобили сглобявани в САЩ. Това се предлага в същите коли, oт същия завод в Индиана, но за канадския пазар. Те пък, не могат да се превключват на US мерките. За сега не съм намерил обяснение защо това не се прави от Субару Америка!?!

Съб Ное 27, 2010 11:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
PitM написа:
Въпросът беше, дали може да се пренастрои дисплея на Субару Аутбек от САЩ (показващ мили, галони и външна температура F), да показва в километри, литри и градуси C. За съжаление, това го няма като възможност с бутон на таблото, както е на други японски автомобили сглобявани в САЩ. Това се предлага в същите коли, oт същия завод в Индиана, но за канадския пазар. Те пък, не могат да се превключват на US мерките. За сега не съм намерил обяснение защо това не се прави от Субару Америка!?!

Не знам,за мен това не е проблем и не съм се интересувал.Предполагам най лесният начин е да си поръчаш дисплея от Субару Канада като резервна част.

Пон Ное 29, 2010 12:03 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема