Отговори на тема
 MAF грешка 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 338
Автомобил: Субару ХВ, Витара,Мерцедес Виано
Телефон: 0898528707
Рейтинг: 5
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Здравейте колеги :smt023 Днес отново бях изненадан с гаснене на двигателя,не беше го правила цяла зима :smt100 Както си карах в града с 40-50 км придърпа, светна чека ,после угасна след което за 20 минути път двигателя започна да мени обороти (понякога по-рязко) и притриса като гасна 2-3 пъти,най-вече ако я кикна :roll: Като се прибрах направих самодиагностиката и ми даде грешка -23(MAF)Миналата година се беше появила пак,закарах я на майстор,който каза че го е наръсил с някакъв почистващ спрей и до сега нямах този проблем.Какво й става,от по-топлото време ли е ,защото все тогава ми се случва,мафа ли е за смяна(буксата също я чистихме с почистващ спрей),от нея ли ще е :smt100 [-o< А нов MAF е около 500 лв.,звучи ужасно #-o Моля,помагайте преди да ме ужули някой майстор пак за 60 лв.почистването :-D

Вто Апр 05, 2011 5:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 866
Автомобил: Impreza2.2Т ,Impreza H6,Subaru SVX
Рейтинг: 170
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Я ,колега разясни ми какво означава тази грешка ,че ме интересува .Честно !
А какво мислиш дали ти е наред температурния датчик,че това менене на оборотите :smt102
А и гасне .Както си караш на загряла кола ти качва обороти или какво?

Сря Апр 06, 2011 11:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
dessito написа:
Я ,колега разясни ми какво означава тази грешка ,че ме интересува .Честно !
А какво мислиш дали ти е наред температурния датчик,че това менене на оборотите :smt102
А и гасне .Както си караш на загряла кола ти качва обороти или какво?

Точно :!: Обикновено се случваше на загрят двигател( миналата година)но не показва друго освен 23,което е дебитомера до колкото знам от предишни запитвания и по таблицата за самодиагностика,с която Александров ми помогна да откривам.Миналата година ги беше натрупала 4 грешки-ТеПееС,ламбда сонда ,МАФ и стъпково моторче.Смених ТПС и стъпково,но МАФ-а само го почистиха.Вчера изчистих грешката с изключване на минус клемата за половин час,покарал съм 150 км,за сега няма проблем,но съм сигурен,че ще остане такъв,ако стане пак малко по-топло и позагрея двигателя малко повече, си мисля :shock:

Чет Апр 07, 2011 6:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Постове: 3717
Рейтинг: 267
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
не е в маф-а пробемът - най-вероятно буксата му се ебава нещо. иди на жичкаджия да и оправи зъбчетата.

0899 612 719 - Венци
https://www.facebook.com/redlineoil.bg

Чет Апр 07, 2011 9:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
agent dust написа:
не е в маф-а пробемът - най-вероятно буксата му се ебава нещо. иди на жичкаджия да и оправи зъбчетата.

Благодаря ти. :smt023 Така ме посъветва онзи ден и Blatimir :idea: Явно ще да е там проблемчето гадно :waste:

Пет Апр 08, 2011 10:46 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Оправи се =D> Почистих буксата,надигнах малко крачетата за да имат лек наклон когато включа буксата за по-добър контакт и вече карам без да ми дава чека тази грешка.Лошото е ,че пак гасне,особено когато е по- топло,кагато се понатовари двг.Приятелче едно добър монтьор и шофьор в бърза помощ предполага или масло за смяна на АТ,или задръстване на катализаторите от където е възможно и да ми дава постоянно грешка 32 на ламбда сонда.Значи някой път придърпва като тръгна от място,друг път като спра много рязко и за секунда двг се натоварва и гасне :smt100 Мислим да избием тези накъкани катализатори и оставим моторчето да диша спокойно от скапаните ни горива.С наште бензини не сме за катализатори :-D :smt033 :smt136

Пет Апр 22, 2011 11:10 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Оппа-а-а :shock: Вчера пак ми прави гъдели.20 минути не мога да я вкарам в гаража на заден.Включвам на Р,работи нормално,давам в R,отпускам спирачката,притриса и гасне,и така много пъти (спрях да ги броя)Отпусна леко на D,товари се двг леко ,не гасне,но съм на надолнище.На задна съм на нагорнище.Подавам леко назад и разтресе,че и пак угасне.Оставих я на Р да поработи 10-на минути,след което я прибрах,включих черните букси за самодиагностика и ето ти отново грешка 23.Вече яко съм бесен.Днес свалях гърнета(нямам катализатори :roll: ),пръсках абсолютно всички букси с МД-40,включително и вътре в МАФ-а,послеги продухвах с компресора,за да няма мазни големи остатъци.За последствията ще ви пиша утре :smt023

Сря Апр 27, 2011 5:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Няма промяна :-D Ще се сменя дебитомера,да видим кой е виновен,аз или той :smt129

Пет Апр 29, 2011 5:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема