Отговори на тема
 Съединителя на Аутбека ми - демпферен/не? Що е то демпферен? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 2506
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,

понеже почна да ми прискърцва амбреажа като го натоваря и явно скоро ще е за смяна започнах да си търся цени, колко струва и труда и т.н.

оказа се, че може да е демпферен, но може и да не е...
как да разбера какъв е?
и въобще къде може да се прочете повече по въпроса с демпферния съединител, че за първи път чух тези дни за такова животно.

(п.п. да, предпочитам да попитам вместо да търся - може да дадете линк, който е на 50та страница и да обяснява ясно)...

Много ще съм благодарен на разбиращите да обяснят какви са основните разлики и как да разберем какъв е нашия.
До колкото гледах разликата е обикновен съединител*3 :-( като цена.
Аутбек '99 МТ 2.5
ето и една такава картинка намерих по ВИН-а ми:

Прикачени файлове:
clurch.png
clurch.png [ 20.66 KiB | Прегледано 1174 пъти ]

Последна промяна valqk на Чет Мар 03, 2011 11:12 pm, променена общо 1 път

Сря Юни 02, 2010 4:02 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ами с демпферен/двумасов си принципно, ако не е сменен нещо... Маховика гледай.

http://www.youtube.com/watch?v=YnaXB8q3uzQ

Сря Юни 02, 2010 7:06 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Изгонен
Аватар

Постове: 3717
Рейтинг: 267
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ти ще го сменяш защото прискръцва ли? проблемът обикновено е в маховика, и е често срещан. има начин да се тества. вкарваш задна, и спирачка и газ едновременно - трябва да изгасне колата.

а скърцането се оправя само с нов маховик, който е около 1000лв. ако е заминало само лагерчето на наховика, оправяме го, но ако са аморисьорчетата - смяна с нов

0899 612 719 - Венци
https://www.facebook.com/redlineoil.bg

Сря Юни 02, 2010 7:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
мерси и за другите съвети!
скърца лагера - предполагам, защото се чува скърцане и на празен ход като съм пуснал съединителя на празна.
при по-рязко потегляне и смяна на скоростите във високите, като се натовари повече прискърцва също.

той почна да скърца точно като си тръгнах предния път.
баф маа му. и амортисьорчета ли има... [-o<
ми освен да събера пари, да говоря с Митака и да идвам да я отворим...
може ли да ме остави на пътя от лагерчето?
мисля, че си гасне на спирачка и газ. ще пробвам на задна утре.

ахааа.. изгледах клипа... яснооо. дано да е здрав маховика значи. има ли вариант да се смени маховика с обикновен или няма такива които пасват и трябва да се преправя?
просто си питам де...

agent dust написа:
ти ще го сменяш защото прискръцва ли? проблемът обикновено е в маховика, и е често срещан. има начин да се тества. вкарваш задна, и спирачка и газ едновременно - трябва да изгасне колата.

а скърцането се оправя само с нов маховик, който е около 1000лв. ако е заминало само лагерчето ма наховика, оправяме го, но ако са аморисьорчетата - смяна с нов

Сря Юни 02, 2010 11:14 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
гасне на задна и на 3к оборота като пусна на спирачка...
дали може да е само лагера... един биг знае. ще се отваря явно, то се е видяло.

Пет Юни 04, 2010 12:56 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Само да постна края на историята (преди повече от 6м).
На мен ми излезе всичко с маховика към 600лв - маховик от Блатимир(на старо от легаси 2.0), ново ексиди фреодо и притискател и лагерче(Митака ги взе, че не ми се чакаха от варна).
Аз поне така си разреших проблема. При мен всъщност се беше заварил лагерчето на оста и можех да мина тънкана, ама така и така имах махових и беше смъкнат двг-то та смених и другите и реглаж на клапани направих.
Виж и семеринга дали не ти пуска масло.

Ако трябва да се оправя демпферен ще те заболи главата. Там комплект притискател, лагер и феродо са към 1200лв :) и още толкова маховика.
Защо слагат демпферен - уж за по-голям комфорт (обират се вибрациите при смяна на скорости). Също така е и по-тежък(double mass flywheel) и всички неща, които произхождат от това.
При мен след като смених маховик и като сменям на по-високи обороти и по-рязко все едно ме рита кон :-) ама гледам да е по-рядко, че ще измяука някой ден нещо...

Чет Апр 21, 2011 5:22 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Изгонен
Аватар

Постове: 3717
Рейтинг: 267
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ако измяука ще ти сложим съединител от СТи, 240мм - вече е тествана схемата и става :-D ще можеш да правиш стартове с въртене на колелата от 6000об - докато издържат каретата и полуоските :smt129

0899 612 719 - Венци
https://www.facebook.com/redlineoil.bg

Чет Апр 21, 2011 7:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ти си ебати гадния човек! :cry:
Само ми пускаш мухи. :smt082
И без това от няколко месеца ми се върти в главата един диф от СТИ със шпер (нали има с моето предавателно до колкото четох тука една тема)... сега остава и съединител от СТИ да сложа (това с въртенето на гумите ми липсва. като си карам астрата и се кефя много как върти) и.... после остава и едно 2.0 с Турррбинка (нали сега се продава едно) и... аре стига мечти с мойта кошница... :giggle: :smt134 :smt134 :smt134
Пък и на Пафката жена му, после ще ме бие, че заради мене налива още пари във Форко :) (да бе, един Бек ще го минава... да да!!!)
:smt139
:beer02:
между другото от време на време присвирва нещо като го поназоря на високите ама аз усилвам музиката и гледам да е рядко...

от лафовете на един приятел след смяна на водна помпа:
"Хм, помпата ми не виела силно бе... :waste: музиката ми била слаба!"

Чет Апр 21, 2011 11:35 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема