Отговори на тема стр 1, 2, 3  >
 Да сменям ли оригиналните спирачки? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 323
Автомобил: 08 outback 3.0
Рейтинг: 24
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
След по-малко от месец идва време за сервиза на 75 000 км.
Предполагам,че ще трябва да сменям накладките,а може би и дисковете.Досега карам със заводските и нямам съществени оплаквания.Но винаги може да е и по-добре. :-D
Искам да ми налеете малко акъл-дали да си остана с оригиналните- явно са трайни-75 000 за автоматик,1600 кг и 245 коня....не съм чувал за много такива.Аз ,като стил на каране, определено не хабя спирачки:преценявам трафика,спирам със сваляне на предавки винаги,.....накратко-по-скоро не спазвам дистанция,отколкото да ползвам спирачките.
Обаче като дойде време да ги използвам,искам да реагират малко по-директно и бързо.Сега има една малко летаргична реакция-не знам как да я определя и аз... :wink: Спирам винаги,но с известна недоверчивост към спирачките.
Ако обаче реша да правя промени,какво да взема?Ровя се из нета-.........всеки си хвали своето....... :roll: Не искам рейсърски налкадки и дискове, защото не ползвам спирачките толкова много.Искам просто да са по-бързи в началната реакция-за да не трябва да донатискам педала му с педал ;-)
Благодаря за мненията на всички.

2010 guzzi griso 1100

Сря Фев 03, 2010 9:41 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 7
Автомобил: 2004 Audi A4 1.8TQ 6MT
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
хммм.. значи не само аз си въобразявам че определено има какво да се желае от спирачките на тази кола. Някой от светнатите колеги може ли да потвърди дали спирачките на 2005-та и 2008-ма са еднакви?
сега се сещам че легасито което бях карал преди време определено не ми харесваше как върви, но ми харесваше как спира, но то вече беше с 8 бутални "китайчета" Д2 (или май бяха тайванчета).

Сря Фев 03, 2010 11:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Постове: 3717
Рейтинг: 267
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
quattro написа:
но то вече беше с 8 бутални "китайчета" Д2 (или май бяха тайванчета).

е да де. 8 бутални отпред и 6 бутални отзад. идват с дискове и накладки. екстра са.

много газ давате ейй! щом и за спирачките се замислихте :-D

имайте предвид, че оригиналните спирачки на ВСЯКО субару са идеални... за нормално каране :wink:

0899 612 719 - Венци
https://www.facebook.com/redlineoil.bg

Чет Фев 04, 2010 12:13 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Значи имам един глас за оригиналните спирачки?
Какви са тези азиатските?
Искам и да допълня малко.Ако ще сменям,трябва да е с нещо,което да работи наистина и да не трябва да се обслужва по-често от 15000 км.Нямам време да вися по сервизите,нищо,че обичам много :) Сиреч,ако ще е друго,поне да е по-добро :)
Много хора чета,че ъпгрейдват със спирачки от по-тежък или мощен модел пак на субару?
Дали не мога да туря спирачки от Трибека? И дали имам място-аз съм със 17'' x 7 джанти,а тя май идва с 18'' или 19''?
Или спирачки от легаси GT? :? Четох,че са по-добри от тези на аутбек XT-в американските форуми,естествено.

2010 guzzi griso 1100

Чет Фев 04, 2010 7:26 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 418
Рейтинг: 26
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Аз съм сменил мой те с четири бутални отпред и отзад разликата е огромна. http://store.revolutionbrake.com/140-9193.html

Чет Фев 04, 2010 9:14 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 7
Автомобил: 2004 Audi A4 1.8TQ 6MT
Нов фен
Отговори с цитат
според мен е хубаво да имаш лек резерв по отношение на спирачки, ако можеш да си го позволиш.
Да колегата казва че на всяко субару спирачките са идеални за нормално каране, ама кое е нормално? за мен тези на Outback-а са леко недостатъчни. Двигателя те подтиква да даваш газ, ама като настъпиш спирачката и нещо не е както трябва. Не че не спира колата, ама според мен трябва да е по-добре. Още повече че е автомат и се предполага че ще са малко повече температурно натоварени спирачките. След като покарах 2 дена субито и се качих на Аудито ми при първото спиране щеше да се изправи на фарове.. добре че не се качих на Рено, че те пък са в другата крайност.
Не съм и голям фен на огромните дискове и огромните апарати, без да има реална нужда от тях защото това са си по-големи въртящи маси (дисковете) и няма начин да не пострада динамиката от такава интервенция. и второ са по-големи не окачени маси (и дисковете и апаратите, освен ако не са алуминиеви, магнезиеви и т.н.) което се отразява неблагоприятно в/у поведението на колата при завой.

Пет Фев 05, 2010 1:05 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
simeon2 написа:
Аз съм сменил мой те с четири бутални отпред и отзад разликата е огромна. http://store.revolutionbrake.com/140-9193.html

A какви си сложил отзад?
На тоя сайт има два кита за ВРХ - и двата предни.Защо избра без префорация?

2010 guzzi griso 1100

Пет Фев 05, 2010 10:15 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
ето задните http://store.revolutionbrake.com/140-7006.html
http://www.wilwood.com/BrakeKitList.asp ... l=Forester
за дали да са надупчени се чудих и реших да пробвам с тези като ги сменям после ще взема от другите да видя дали ще има разлика но съм много доволен от тези. Исках по големи но трябваше да сменям и джанти гуми

Пет Фев 05, 2010 11:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
А твоите Уилууд се събраха на 16'' или на 17''? Аз съм с 17'' стандартно.
Като разглеждам сайта им на тия пичове излизат болт-он китове за форестър и импреса (според годината на производство).
За легаси/аутбек - нищо.

2010 guzzi griso 1100

Съб Фев 06, 2010 12:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
den4o написа:
А твоите Уилууд се събраха на 16'' или на 17''? Аз съм с 17'' стандартно.
Като разглеждам сайта им на тия пичове излизат болт-он китове за форестър и импреса (според годината на производство).
За легаси/аутбек - нищо.

И аз това забелязах. :wink: А не бих се отказал от ъпгрейд на спирачките като им дойде времето.
Което няма да е кой знае колко далеч въпреки че си помагам със скоростната кутия на спиране.

Съб Фев 06, 2010 7:47 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
точно тези стават на 16 ако бях с 17 щях да сложа по големи те

Съб Фев 06, 2010 8:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 98
Автомобил: Mazda CX7 2.3 DiSi turbo
Нов фен
Отговори с цитат
Ха сега де , аз пък откровено съм доволен от спирачките :shock: ! Единственото което ме притеснява е голямото недозавиване при екстремно спиране с включване на абс-а! Експериментирам върху сняг за да видя как е най-добре да се реагира в такива ситуации! Колата върви като по релси в завой в сняг и при спиране, но включи ли се абс-а край на завиването- шейна! Забелязали ли сте този ефект? Мисля че това е до настройка на абс!

Съб Фев 06, 2010 9:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
:shock: За да се включи АБС-а означава, че си блокирал колелата и това в завой... все пак по асфалт се движиш, колега, не по релси :)

Съб Фев 06, 2010 9:37 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Съгласен съм , но нали идеята на абс-а е да не позволява на колелата да блокират напълно за да е управляема колата а и за да се съкрати спирачният път! :-k Просто ми направи впечатление драстичната разлика в управляемостта! Не съм го пробвал ефекта на асфалт, не знам как е там!

Съб Фев 06, 2010 9:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ама и ти.Когато спирачките не помагат.....газ :arrow: Няма какво да тренираш.А и само лаиците натискат спирачки в завоя,това е упражнение за преди завоя.Сега някой ще каже ,че се спира до средата на завоя ама да видим :?: :-D
А и ти имаш ЕСП нали?

Съб Фев 06, 2010 9:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Greg4o написа:
Ама и ти.Когато спирачките не помагат.....газ :arrow:
Цитат:
И аз това установих :D
Няма какво да тренираш.А и само лаиците натискат спирачки в завоя,това е упражнение за преди завоя
Цитат:
:?
.Сега някой ще каже ,че се спира до средата на завоя ама да видим :?: :-D
А и ти имаш ЕСП нали?
ЕСП в случая задейства когато завиваш без да натискаш спирачката с малко по-голяма от "позволената" скорост и доста добре вкарва колата в траекторията , но намеси ли се абс , край на завиването. Малко е тънък момента и не знам дали го обяснявам правилно!

Съб Фев 06, 2010 9:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Това на сухо ли? То и гумите имат значение. :-)

Съб Фев 06, 2010 10:07 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
престане те с тази газ в завой на сняг при мен няма такова нещо как дам повече газ в завой задницата е пред мен.

Съб Фев 06, 2010 11:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Greg4o написа:
Това на сухо ли? То и гумите имат значение. :-)

За сняг става въпрос, на сухо за сега нямам гащи да го пробвам това упражнение .Гумите са Мишлен Алпин.
simeon2 написа:
престане те с тази газ в завой на сняг при мен няма такова нещо как дам повече газ в завой задницата е пред мен.

Това е така , но с умерена газ това елиминира недозавиването!

Нед Фев 07, 2010 1:22 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не знам как да отговоря :shock:

Ето материал за четене
http://jdmfsm.info/Auto/--General--/ ... otov/4.htm
http://jdmfsm.info/Auto/--General--/ ... 20skorost/
http://jdmfsm.info/Auto/--General--/ ... asterstva/
http://jdmfsm.info/Auto/--General--/Books/drifting/
http://jdmfsm.info/Auto/--General--/ ... pravlenie/
http://jdmfsm.info/Auto/--General--/ ... shofirane/
http://jdmfsm.info/Auto/--General--/ ... tomobilia/
http://jdmfsm.info/Auto/--General--/ ... situaciah/

Нед Фев 07, 2010 9:21 am