Отговори на тема
 искам и аз !!! 
Автор Съобщение

Постове: 5
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, от доста време чета тайничко статиите във форума. Доста прочетох, малко разбрах, но определено ми е влезнало в главата да карам Субару. И като се познавам знам, че ще карам. Въпрос на време и на пари. Както казват: мерак се гаси с пари. Спрял съм се на модел Аутбек 2,5 - 2004 до 2007 година. Гледах обяви, не са много на фона на другите марки. Както казах, много четох, малко разбрах, но ще скачам в дълбоката вода. Разбрах, че не е здравословно /скъпо и ненадежно/ да ходя към Горна баня?! Гледам има няколко обяви на Субару /Аутбек и Легаси/ в Нови хан, някой да знае нещо за там? И още един въпрос, продава се един Аутбек в Пловдив, с газова уредба JTG, във форума има доста за газовите, но за тази май не срещнах нищо, някой да знае нещо за този модел? Благодаря и извинете за притеснението, но меракът си е мерак. Знаете как е?!

Чет Апр 07, 2011 6:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 29
Автомобил: outback '01
Рейтинг: 5
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Предполагам става за тази въпрос viewtopic.php?f=5&t=5805&start=180

--------------------------------------------------
SUBARU OUTBACK 2.5/ AT/ '01

Чет Апр 07, 2011 6:19 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря за отговора, както винаги: филмът не бил шведски а съветски, не бил сексуален, а социален ...! И аз помня, че първата цена беше 15900 и се изненадах като видях след няколко дни 17900.

Чет Апр 07, 2011 7:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 29
Автомобил: outback '01
Рейтинг: 5
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Много подводни камъни и рискове, много желание, любов, търпение и разбира се ПАРИ трябват да стане отново Outback-а радвал всички преди. Просто е юркан до откат, без да е поглеждан докато се е стигнало до момента да инвестират сериозни пари и е захвърлен в Италия. Сега ако бъде осиновен в България със сигурност ще се грижат за него по добре.

--------------------------------------------------
SUBARU OUTBACK 2.5/ AT/ '01

Чет Апр 07, 2011 8:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 512
Автомобил: Outback 3.6R B14
Телефон: 0899907501
Рейтинг: 117
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега basko, за Горна Баня мненията са противоречиви, но аз мойта кола си я взех от там и съм щастлив с нея. Нямаше неприятни изненади. Сменил съм нормалните неща по нея, като за кола, която не беше карана известно време - предни дискове, накладки, обслужването с ремъци и масла. Така че, моят съвет е отиди и в Горна Баня. Вярно, че цените му са височки, но можеш да се пазариш. Никой няма да ти издърпа парите от ръцете, ти решаваш. Огледай, мисля, че няма да ти откаже и да я закарате на оглед. При положение, че няма много избор на читави коли и това е вариант.

Пет Апр 08, 2011 9:27 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 865
Рейтинг: 95
Отговори с цитат
Сравни цените в Германия,но не гледай най нсиките цени а някъде по средата на годината и пробега,които те интерсуват.В Гермнаия ценообразуването е доста канализирано-основно зависи от модификация,година и пробег.Това ще ти даде реална представа в какъв диапазон е нормално да е цената на дадена кола в България.И пак всичко е на късмет,но като цяло никой собственик купил изръсил една торба пари за нова кола преди няколко години няма да ти я подари ако е в добро състояние.Евтиното накрая излиза скъпо гледаш взел си я "тънко" ама ако искаш да я обслужиш с качествени части и е време за смяна на ремъци,масла по ск.кутия и диференциали,антифризи и ако имаш и дребни проблемчета и неща за сняма,сложи и комплект хубави гуми и още 3 хилки поне в рамките на няколко месеца след покупката не ти мърдат !!! Е може и по-малко,но ако искаш всичко да е както в сервизната книжка и го правиш наведнъж нямам как да е качествено и евтино.
Субару тепърва ще набира популярност и цените на запазените екземпляри няма как да падат при положение,че има голямо търсене и в Германия има икономически бум и миналата година беше най силната за икономиката откак са се обединили.

Пет Апр 08, 2011 6:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 636
Автомобил: Outback 2.5AT'03 ; Forester 2.5XT;
Телефон: 0885022272
Рейтинг: 514
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ей, Симо ....ще кажеш от устата ми го взе.....Колега, компромиси със Субару не е желателно да се правят ( това е съвет от мен, като човек, който вкарва предимно японски автомобили).....по-добре стисни със зъби в началото и дай повече - за да ти е мирна главата и сам ще се увериш, че после във времето ( 1-2 години след покупката) това ти действие ще ти донесе душевно и Финансово спокойствие, отколкото да търсиш покупката на века - и след това да си сред го-о-ле-е-емите гъзари....просто съвет ;)

Пет Апр 08, 2011 8:04 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 127
Автомобил: Subaru Impreza 2.0GX, MY2001, AT
Рейтинг: 25
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Привет и от мен, basko.

Първо бих искал да те поздравя за изборът ти. Субару Аутбек е наистина един много надежден и държелив семеен автомобил. Както казват колегите в този форум, ако се грижиш добре за него и той ще се грижи добре за теб без да те подвежда.
Моето мнение по отношение на марката, модела и мястото откъдето е закупен преди да влезе в БГ е някъде по средата на всичко казано до тук от останалите собственици на такъв автомобил. Няма нищо лошо в това колата ти да е дошла от Италия, но вазиси от коя част на страната - за предпочитане е от Северна Италия. Имай предвид, че в момента италианците продават доста коли, понеже там отскоро съществуват доста изгодни условия за лизинги за нови коли. Така че не е задължително колите от Италия да са гробници. Цената не е добре да е около или под цената на моделите от предходната серия - това почти със сигурност е индикация за потенциални проблеми. Помни, че всичко е въпрос на пазарлък и повечето търговци разполагат с аванс в цената поне няколко хиляди лева. Така, че дори да се нацелиш в автомобил с по-висока цена от тази с която имаш възможност да се разделиш не забравяй, че пред вида на "сухото" на търговците им се разтреперват крачетата и са готови на отстъпки. Ако това ще ти бъде първият автомобил от тази марка/модел моят съвет е да не разчиташ само на късмета си, защото както знаеш изборът на кола и жена бил съпроводен от голяма доза късмет. За да увиличиш шанса си за добър късмет помоли някой твой познат познавач на марката или автомонтьор на когото имаш доверие да дойде с теб на огледа. Обърни внимание за течове по двигателя ... въобще навсякъде под капака. Вдигни щеките на двигателя и скоростната кутия за да видиш състоянието на маслата там. Питай кога са сменяни за последно, което разбира се не е гаранция, че ще получиш верен отговор. Огледай добре колата отдолу за удари, ръжда у други подобни "бонуси" ... Запали я и я остави да работи малко без да пипаш нищо ... Просто слушай и помириши отработените газове ... Не трябва да има син пушек, да мирише на сяра или суров бензин .... Двигателят, докато е на смукач едва трябва да се чува докато стоиш отпред до колата. Щом двигателя стопли, практически не трябва да се чува... По-скоро се чува едно леко съскане. Провери дали скоростната кутия "удря" при смяна на предавките на място (говоря за АТ). Трябва да има само леко, едва доловимо лашкане в зависимост от това дали сменяш на D или на R.
Това со горед-долу нещата които аз направих и гледах. Моят Аутбек е от Северна Италия и го карам вече 1 година. Изминал съм за това време повече от 20 000 км по родните пътища. За това време съм сменил 4 биалети, като имаш предвид, че я карам и като основен автомобил в града - Варна. Това което ми стана ясно още е, че над 160 000 км автомобила ще си "хвърли" катализаторите и ще трябва да се търси решение. Такова има и то доста изгодно и като цена и като качество, така че нищо страшно. Моят Аутбек го взех с ГИ. Не мога да кажа, че съм сгрешил - понеже това не ми беше фикс идея, но не мога да кажа и че съм спечелил. Имай предвид, че повечето автомобили с ГИ са карани яко/много. И аз и ти предполагам би правил така с тази машина за удоволстия при положение, че разходът ти за гориво е наполовина. По-добре си избери автомобил, койте е каран на бензин и си сложи ГИ в БГ. Вече има достатъчно добри серзиви, където можеш да направиш това.

Комай стана доста сериозна тирадата ми .... За да не отегчавам повече четящите тук, спирам. Ако те интересува още нещо питай, каквото знам ще казвам ...

Поздрави и късмет

Съб Апр 09, 2011 1:53 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря на колегите. Съгласен съм с мненията и ги оценявам. Специално за италианките не мога да кажа лошо. През семейството минаха три италианки и съм без забележки. Две Корси и една Вектра. Освен стандартното първоначално обслужване - масла, ремъци и филтри съм сменял само накладки. А караме между 15000 за Корсите и 25000 за Вектрата на година. В момента карам Джип, но просто в тиквата ми е да карам Субару. Джипът ми е автомат и имам представа как трябва да превключва, но Субару само съм гледал като болно куче и съм карал едно Легаси 1996г. с ръчни скорости. Така като чета по форума майсторите за Субару са малко да ги ползвам за съвет, а който и каквото да говори няма майстори разбиращи от всички автомобили, следователно късметът трябва да е решаващ при покупката ми. За информация мога да ви кажа, вчера имах път и реших да видя пазара в Дупница, имам и познати там. Ако искате вярвайте, сред толкова автомобили нямаше НИТО ЕДИН Аутбек. Повтарям, нито един. Абе ще стане, но хубавите работи бавно стават.

Съб Апр 09, 2011 8:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 356
Автомобил: Outback B13,H6
Рейтинг: 105
Отговори с цитат
Колега,омръзна ли ти Гранда,гледам,че си го пуснал за продажба.Аз се справих със същата дилема-купих си Аутбек,ама си запазих и Гранд Черокито.Аутбека със сигурност ще ти хареса,успех в търсенето :smt023

Нед Апр 10, 2011 12:26 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Малиии, бива те за следовател! Напротив, не ми е омръзнал. не ми е давал и никакви ядове за двегодишната му експлоатация. Но просто съм такъв, най-дълго караната кола от мен е 5 години без малко. С жена ми постоянно спорим за това. Ама като не сменям жената, ще си сменям колата. Бих оставил и гранда, но ще ме станат много колите в семейството. Не знам, може като си купя Субару да го покарам и повече?! Или поне да остана верен на тази марка.

Нед Апр 10, 2011 1:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема