Отговори на тема стр 1, 2  >
 Subaru Baja мнения 
Автор Съобщение

Постове: 30
Автомобил: baja
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,аз съм предполагам най новия фен на СУБАРУ и член на форума.Моля ви дайте ми възможно най много мнения за СУБАРУ БАЯ 2,5/2004г.Полудял съм по един такъв автомобил,но не мога да взема окончателно решение тъй като до сега съм карал само дизелови автомобили.

Моля
ви споделете какви дефекти може да има и какво да гледам при огледа на автомобила.Друго което искам от вас е,ако не се справя сам с констатиране на дефектите които може да има,да ми предложите компетентен сервиз в който да го закарам за оглед и констатиране на проблеми(аз съм от Ст.Загора ако има близък сервиз ще е добре,ако ли не кадето има)
Благодаря на всички за помоща предварително.

Съб Сеп 03, 2011 12:05 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
mladen99 ,тои има такава:)говори с него,а прочети и за аутбек:),а и темата ти не е постната където трябва

Съб Сеп 03, 2011 12:15 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 2507
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
той (младен99) караше алуди дизеларка преди това. ще ти даде най-точно инфо.

Съб Сеп 03, 2011 12:58 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,аз сам предполагам най новия фен на субару и член на форума.
Прочетох доста неща тук ,но искам конкретна иформация за subaru baja.Тай като съм се запалил по един такав автомобил ,но не мога да взема окончателно решение.Моля помогнете ми!Искам да зная какво да гледам като купувам този автомобил-пикап за да не си сложа "таралеж в гащите".Дайте моля ви вашите мнения за този автомобил-пикап!
Интересува ме:разход на гориво,най чести проблеми и всичко каквото ви дойде на ум за този автомобил.
Благодаря ви предварително!

Съб Сеп 03, 2011 8:49 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
"темата ти не е постната където трябва" моля помогнете с постването тай като съм нов във форума и явно не работя както трябва.Ако може дайте телефон на Младен за да се свържа с него за инфо.

Моят тел. е 0887292902 Стоян Тенев ФЕН СУБАРУ BAJA

Съб Сеп 03, 2011 8:56 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 239
Автомобил: OUTBACK 2.5 2001г, OUTBACK 3.0 2002
Рейтинг: 44
От звездите одобрен
Отговори с цитат
В общи линии прочети мненията за OUTBACK, BAJA е рядко срещан, включително и в нашя форум. Успех

Съб Сеп 03, 2011 10:04 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
колегата Mladen99 от бургас има такъв ,какъвто искаш ти,2.5. и той има доста изписани постове и теми.но прочети за OUTBACK едно и също е,на едно и съща база са.

напичи му лични,има от дясно бутон намери потребител...

Съб Сеп 03, 2011 1:55 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Темата ти е точно където трябва. Пиши в този раздел понеже Бая е рядко срещана кола а е базирана на Аутбек.
Мнение, ами взимаи и не питаи....
Ще пиша повече по късно че сега ставам и малката ми е на главата....

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Съб Сеп 03, 2011 5:07 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Младенски, (извини ме за начина на изказване на името ти ,но те чуствам някак близък),моля те дай малко повече инфо за БАХАТА(разход,проблеми,нормални цени за модела), че много съм се запалил по нея ама нещо не ми стиска.Цял живот съм карал дизел(в момента карам пасат5\ v6\ 2.5TDI\ 4 motion) и сега с това СУБАРУ, хиляда въпроса ми се явиха.
Ако не ти е удобно да пишеш дай телефон да се чуем,че вече не мога да спя спокойно!
Благодаря ти

Съб Сеп 03, 2011 11:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Mladen99 написа:
Темата ти е точно където трябва. Пиши в този раздел понеже Бая е рядко срещана кола а е базирана на Аутбек.

Първоначално не беше, преместих я впоследствие :smt023

Нед Сеп 04, 2011 12:05 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Значи колата попринцип е супер, зависи за какво я взимаш.
Ако трябва да сравняваме Пасата със Субаруто....
Бая-та е малкко по тесничка но сигурно си я видял вече.
Возията на Пасата определено е по добре, Баята отзад малко потръсква, но отпред си е супер, ако се качат 4 човека или ако имаш малко багаж отзад си вози добре.
Аз преди имах Ауди А4 Б5 1.9тди и.... ами никога повече АУДИ, много скъпа кола.
Така връщам се на Субару-то колата е базирана на Аутбека, тежи 100кг. повече и е 20см. по дълга.
Окачването е елементарно и обикновенно, здраво надеждно и ефтино за потдръжка (сравнение с Аудити)
Баята си върви доста добре, повече от 160-170 не съм напъвал ама ще напълни километража.
След 150 сякаш се усеща малко по нестабилна все пак е доста по висока.
Висока е да 21см. и никакви грижи за гората, неравни терени, зимата... бордюри и т.н.т.
Мотора, ами к'во да ти кажа старите субарута като им изгният купетата от моторите правят хеликоптери и делтаплани, к'во повече да ти кажа. АКо го гледаш и преди е гледан ще кара много дълго без ядове.
много тих мотор на малки обороти ако си отвън до колата едвам се чува че работи.
4х4 -то имам само един тест по супер кален и хлъзгав терен и наклон 20-30% излезе си все едно караш верижна машина, е накрая я нахаках в нивата че не ми стигна пак по нанагорно но по малко и спря врътваш волана леко ляво дясно и леко леко захапва и излезе..... невероятно, ама после имаше 30кг. кал по тавана.... :-)
Нямам наблюдение лично аз за тази кола понеже я имам от 4-5 месеца, но много съм чел и съм я взел предимно заради проходимостта, имали сме леоне 83г. автомат и никога нее закъсвало !
Отивам на потдръжката ами моята е на 40х. мили кум 60х.км. всичко клони да са реални и не съм сменял ангренажи (малко ме е шубе понякога де и ще ги сменя ама малко криза сега) излизали около 400-500-600лв. зависи къде и кои ще ги сменя. Сменил съм задни накладки 60-70лв. TRW мисля че бяха ако има такива. Въздушен филтър кололо 20лв. филтър климатик пак около 20лв. масло взех някакво супер яко, 5/30 ама се исипах 136лв. за 4 литра, там вече си е твои избора.
Малко се шашкат в магазините като видят колата и понеже искат да търсят по номер на рамата, ама като им кажеш да търсят за Аутбек и всичко излиза, или има колега от форума от варна Мимо13, може да ти изпрати к'вото искаш.
Моята сега малко прекъсва, но вчера премерих един датчик на скоростната кутия и се оказа че е тои дали колата е на свободна или не и прави малко мизерии, и ша се сменя. Но като цяло има всичко за тая кола, е почти. Някои детаили като задни стопове да речем само с поръчка от сащ, ама и там си ги има само дето трябва да чакаш малко повече.

Нямам време да пиша повече! Ако имаш път към Бургас се обади да се видим да те повозя да покараш ;-)

Нед Сеп 04, 2011 10:28 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
А разхода, на бензин 10/100 смесено като Бургаското градско е като в Ст. Загора доста разтоварено.
На газ 13/100 същото каране като не го натискам много често, обикновенно си карам спокоино извън града 100-120, с редки изключения на 140-150.
Но имаи в предвид че от този датчик ми колата отвреме на време си прави к'вото иска дава си газ държи малко по високи обороти на свободна, а и газта нее регулирана като хората и все си мисля че може да се докара и малко по нисък. Аутбеците да речем съм чувал за 10/100 че за легаси седан дори и 9/100 извънградско, но все пак е доста по ниска и челното съпротивление си оказва влияние.

А моята е регистрирана като Товарен Автомобил (и попринцип си е такъв) Ако си гледал този които се продава в Ст. Загора мисля че е регистриран като лек, а разликата е данъка, моя данък е 15лв. На лек автомобил отиваш на 300-400лв. зависи коя е годината. Мисля че собствениците на този в ст. загора са казали че могат да го пре регистрат като товарен и ако е така натисни ги малко да се пише товарен в талона няма смисъл да даваш тия пари за данъци. Иначе си се води 4+1 места. Пре регистрацията става с технотест, но щом продавача е казал че може да го направи да се оправя.

К'во да гледаш: на мен ми казаха мотора трябва да е чист и да нее мит, и на малки обороти не трябва да се усеща че работи, никакво претрисане, мотора не трябва да трепва и по скоро студен! Честно казано аз само това гледах покарах малко и..... си стиснахме ръцете.

;-) Успех, дано съм ти помогнал.

Нед Сеп 04, 2011 1:09 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря ти, много беше изчерпателен,ще ида да я огледам и тествам и дано ми хареса, че доста съм се запалил. :smt023

Пон Сеп 05, 2011 10:57 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ceno написа:
Благодаря ти, много беше изчерпателен,ще ида да я огледам и тествам и дано ми хареса, че доста съм се запалил. :smt023

Няма проблеми, нали за това е форума и ако сташ фен и я вземеш да се включваш пак ;-) Срещички това унова.... А и да се похвалиш и снимчици да качиш.

2

Пон Сеп 05, 2011 11:13 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Вече съм в сделка.В понеделник съм при нотариус за прехварляне.Големият ми вапрос в момента е къде в Ст.Загора да и направя обслжване?
Мисля да и налея масло MOBIL EXTRA 3000 5W40
Благодаря на всички за оказаната помощ за избора ми.Дано е за добро тази моя промяна.

Съб Сеп 10, 2011 1:12 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ceno написа:
Вече съм в сделка.В понеделник съм при нотариус за прехварляне.Големият ми вапрос в момента е къде в Ст.Загора да и направя обслжване?
Мисля да и налея масло MOBIL EXTRA 3000 5W40
Благодаря на всички за оказаната помощ за избора ми.Дано е за добро тази моя промяна.

на колко километра е сладураната,че ще и слагаш такова масло?

Съб Сеп 10, 2011 5:14 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
На 78000 км е.Ама какво му е на маслото,освен че е малко тънко?
И какво може да и се случи с това масло на сладураната?
Някакво решение за заключване на капачката на резервоара на сладураната да имате?

Съб Сеп 10, 2011 8:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ceno написа:
На 78000 км е.Ама какво му е на маслото,освен че е малко тънко?
И какво може да и се случи с това масло на сладураната?
Някакво решение за заключване на капачката на резервоара на сладураната да имате?

Хаиде честито@!

Ха ха ха... за капачката на резервоара...... Ами явно у САЩ хората не са като у европа да крадър бензин.
Решението е доста сложно за изпълнение.
Сваляш бутончето което държи капачката (голям зор не ме питаи как става) Ама се сваля вътрешната кора на борда орзад, които се държи с една шепа болтчета и 4-5 пластмасови щифта които излизат доста трудно., после трябва тънка и дълга ръчичка ама и здрава да може да стиска за да извадиш бутончето. И там вече си с него си съчиняваш заключване. Примерно с машинка за централно, тока за централното може да вземеш от колонката между предната и задната врана под пластмасата в долния краи.
Аз от там прекарвах кабел за 5-та врата (то нее врата ама, караи... за товарното отзад) там заключването става лесно мога да ти пратя снимка как съм го направил ази кратко обеснение (абе нее много лесно, ама като ти пратя снимката е лесно за изпълнение, мисленето е много как да стане ;-)
Скаипа ми е mladennedev
И ако имаш път към Бургас звънкаи.

Съб Сеп 10, 2011 9:34 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря ти Младенски.Имам ли път към Бургас задължително ще ти звънна да се видим и обменим опит.
Какво ли не му харесва на колегата маслото което мисля да налея?

Нед Сеп 11, 2011 5:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ceno написа:
Благодаря ти Младенски.Имам ли път към Бургас задължително ще ти звънна да се видим и обменим опит.
Какво ли не му харесва на колегата маслото което мисля да налея?

просто попитах,на колко километра.моята е'08 на 110000км и я минах вече на мотул 10/40 за течна фаза.

Нед Сеп 11, 2011 6:48 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема  стр 1, 2  >