Отговори на тема стр 1, 2  >
 Кои са слабостите на модел 2004 ? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 1040
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Като цяло качеството на компонентите при този модел (особено ходова част) спада, но ти си задал конкретен въпрос към Ник, така че ще го изчакаме за отговор... :wink:

Съб Сеп 09, 2006 10:14 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 673
Рейтинг: 84
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Не се сещам за конкретен проблем. А....да. Имат кофти knock sensor, от това страдат. Само не си спомням дали са до '03 или до '04. Този модел кофти сензор идва някъде '00. Преди това сензорите се напукваха и капка влага, проникнала вътре веднага те вкарваше в код . Сега тези изглеждат чисто нови отвън, но вътре не издържат.

Друго
- LH piston knock
- LH cyl. head gasket leak
В зависимост от това дали я караш в 'ръждива' страна или не, ще имаш различни други редовни проблеми. Те не са сериозни обаче. Ще имаш втулки на задно окачване, ще имаш щитове по изпускателната система.

За спирачките - колата е изключително капризна (чувствителна) на спирачки и на механици работещи по спирачки. От сто изисквания само едно като не спазиш и изпадаш в положение 'оплакване'. Капризна е на качество на части и на начин на монтаж. Като, запомни, монтаж не ти осигурява безплатен билет пожизнено. Въпреки всичко ти трянбва да си правиш ОБСЛУЖВАНЕ на спирачната система.

И накрая - шумовете чувани при употреба на спирачка биват сто различни вида, със двеста различни корени на произход. Ако аз съм при колата ти и постигнеме шума, ще ти кажа за около 5 секунди от къде идва. В този смисъл за сега се въздържам от предположения за шума. Само ти казвам, че основните правила са както ги споменавам по-горе.

Ако ти имаш некакво оплакване предвид, кажи ми, аз ще ти кажа дали е редовно, или ти си единствения.

Нед Сеп 10, 2006 1:03 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 865
Рейтинг: 95
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
И мен ме интересува тази тема,въпреки разликите в европейската и щатската версия на модела.Според мен европейския модел би трябвало да е по-здрав,понеже се сглобява в Япония.Моята е сглобявана в Индияна.САЩ.Аз съм леко поразочарован от някои неща по колата,но повечето са оправени при европейския модел.Например уж колата е AWD и марката има претенции в тази област,не мога да си обясня що са ми я сложили тая"патерица" в задния багажник.Нямам кора под двигателя.Вътре пластмасите,както каза и Outback-Fan са доста некачествени-дори имитацията на дърво при мен натрапчиво си блъска на пластмаса.
От чуждите форуми чувам за стандартни проблеми с издухани гарнитури при моделите 98-02'.За новите модели няма информация,тъй като проблема се появява след 100 хил.км.За спирачките и накладките също май е стандартен проблем.Чувам,че проблема се решава като се сложат такива от Forester.За автоматика -и аз се надявам да читав,че не ми се мисли колко ще струва евентуален ремонт.Моя е 4 степенен и малко ме дразни с мудността си.

Мисля,че като чяло качеството на всички нови коли спада,както и цената.
Outback-Fan,според мен ти трябва добър независим механик в България и само той да ти поддържа колата.Далеч от "оригинални" и "специални" части и сервизи.А и най-добрия механик си ти самия за твоята си кола :-)
Ако си чат на английския ей тука има подробна информация за маняци:
http://www.legacygt.com/forums/?
http://www.subaruoutback.org/forums/

Нед Сеп 10, 2006 2:08 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Ако беше от Варна щях да те насоча къде да отидеш.А тя твоята кола не е ли гаранционна?
Аз мисля да си купя по-нататък ръководство за ремонт на този модел.За аудито имам такова и е много подробно обяснено всичко със снимки и текст.По точки е написано кое първо се маха,кой болт се развива...като за деца.Не знам досега какви проблеми си имал с колата,но не ми се вярва да са съществени.Все пак е нова и надеждна кола.Може да разпиташ приятели и роднини да те насочът към някой добър механик.В Ауди форума за издигнали в култ някакъв Мишо в софия,мога да му намеря телефона ако искаш.
Между другото колата ти много ме кефи :D

Пон Сеп 11, 2006 11:01 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Пост 
Към Аутбак

Тука малко изпуснах следата, писахте много и аз не можах да смогна. Обаче, я вземи поне кажи за какво беше обвинен датчика за слънцето ? Този датчик никога не гърми ? В бързината това искам да попитам, преди да съм забравил.

За останалото - пак не мога да проследя всичко, но някой каза, че колата му нямала кора под двигателя, нова покупка, модела сменен и собственика не е щастлив с този факт. Слушай, кора очевидно се доказа че не е нужна. Субару доста дълго време качваха кора, на всички Форестър и на Аутбак. Обаче какво се оказава ? Клиента с тази кора изведнаж започва да вярва, че има офроуд шлем (скара/решетка.....не знам какво се викаше). И започва да юрка МПС-то като военен Hummer. Кората се троши, затлачва се с кал, става кофти. Освен това двигателя, според мен, не 'диша' добре, не се обветря достатъчно. И накрая - всички механици (мърлячи) абсолютно никога не свалят кората при смяна на масло двигател. Карат я 'напряко през Джумаята'. И като отхлабиш масления филтър той се изцежда точно върху кората, тя има и една ватирана кора за шум и др., тази кора се накисва, след време натрупва прах и кал, става тежка, почва да тресе, да увисва. След смяна масло се наблюдава една капка масло под колата поне 20 дена.

За новите модели без кора (то всъщност има, две половинки, средата е свободна).....недей съжалявайте. Мое мнение, така е по-добре за всеки, колата, клиента, механика.

Вто Сеп 12, 2006 3:41 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Това за кората аз го вметнах.Не е вярно според мен,че се е доказало,че без кора е по-добре.Всички Субарута,правени в Япония(Всички модели за Европа и Форестър и Импреза за Америка) си идват с кора.Освен това имам 10 годишна А4-ка с кора-като и отвориш капака е като нова и няма къде да се изцапаш.Един колега има щатски Аитбек,без кора, 8 годишен-като му отворя капака едвам разпознавам кое какво е от прах и кал.Намерих една фирма за тунинг и ще ми направят кора от алуминий(за моя модел !,не универсална) за около 200$-
http://www.writerguy.com/primitive/skid.htm
А като не искат да свалят колата като ми сменят маслото-еми ще ходя на друго място...

Вто Сеп 12, 2006 10:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Outback-Fan ,ето още нещо по темата,само че е на Руски(украински ама все тая :D ).Намират се доста интересни неща по техните форуми и проблемите им са близки до нашите:

http://www.subaru.od.ua/forum/viewtopic.php?t=28

Вто Сеп 12, 2006 10:38 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Пост 
Към Аутбак

Добре, така да е.
Рекох да хвана някой механик в грешка, но не се получи.

За какво става въпрос ? Ако скенираш HVAC (Heating Ventilationand Air Conditioning) и си аджемия, първия код, който ще ти се появи на монитора е Сензор Слънце. Да, ама не. Той се появява, но не означава дефект. Появява се защото ти скенираш колата в халето. Ако я скенираш отвън, на припек, сензора няма да даде код. И за да стане работата в халето, трябва да поставиш ламба едиколко си лумена да свети в сензора и тогава да скенираш. Или просто да игнорираш този код. А не да тръгнеш да го сменяваш.

Сря Сеп 13, 2006 2:13 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Пост 
simbat написа:
Това за кората аз го вметнах.Не е вярно според мен,че се е доказало,че без кора е по-добре.Всички Субарута,правени в Япония(Всички модели за Европа и Форестър и Импреза за Америка) си идват с кора.Освен това имам 10 годишна А4-ка с кора-като и отвориш капака е като нова и няма къде да се изцапаш.Един колега има щатски Аитбек,без кора, 8 годишен-като му отворя капака едвам разпознавам кое какво е от прах и кал.Намерих една фирма за тунинг и ще ми направят кора от алуминий(за моя модел !,не универсална) за около 200$-
http://www.writerguy.com/primitive/skid.htm
А като не искат да свалят колата като ми сменят маслото-еми ще ходя на друго място...

Изглежда да си прав от твоята гледна точка. Аз обаче бях прав от моята.

За алуминиевата кора - повярвай ми, ще те псуват в много сервизи. Освен ако не си плащаш 'втора, двойна, нощна, арабска тарифа'. Всички ще ги мързи да я свалят, след пет сваляния или ще заоблят болтовете, или ще им разбият резбите. И малцина са тези механици, дето като си скъса болт и си го възстановява (included in the initial ofer). Или няма да ги пипнат, или ще искат пари, или и да плащаш няма да имат знания как да го направят. Или пък и да почнат да го правят, ще отиде цял ден, ще раздънят резбите два размера оversize, ти ще закъснееш за където си бил тръгнал .......и пак няма да си щастлив. Така постепенно ще ти останат едно две кьошета да лакат и дрънчат докато ти дойде до гуша. На тази скара като и отвъртиш масления филтър без да е свалена и цялото хале става мазало. Както и цялата скара до предния мост.

Сря Сеп 13, 2006 2:27 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Пост 
Тук се връщах малко назад и видях, че Аутбак-а ме е питал нещо и не съм отговорил.

Цитат:
какво е knock sensor, LH piston knock, LH cyl. head gasket leak

knock sensor - детонационен сензор, отчита незабележимите чукания породени в горивната камера и сигнала му се използва за внасяне на корекции в управлението на работата на двигателя и по-специално в корекции предварение на запалване. Показанията му на скенер са в ъглови градуси

LH piston knock - ще рече чукане на двете бутала в лявата половина на двигателя. $2 и $4. Чука полата на буталото в стената на цилиндъра.

LH cyl. head gasket leak - външен теч на масло (и) или антифриз в долен заден ъгъл на същата страна, гарнитура глава.

Превода е свободен, не знам в България каква терминология имате установена.

Чет Сеп 21, 2006 12:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 768
Автомобил: 5.7 HEMI
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
niakoi moje li da mi kaje za kakvo sluji toia dat4ik za slunce?

Вто Окт 31, 2006 5:08 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 768
Автомобил: 5.7 HEMI
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
aaa nesto kredora ne raboti.
ste me izviniavate!!!!

Вто Окт 31, 2006 5:10 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1040
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
tonizdravkov написа:
aaa nesto kredora ne raboti.
ste me izviniavate!!!!

Нещо има "централен" проблем с кирилизатора, защото гледам и по други форуми, че не работи... :roll:

Сря Ное 01, 2006 12:49 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Отговори с цитат
Пост 
Мога само да ти кажа, че никога, никой не съм ни чул, ни видял, да споменава за такъв дефект, нито някой някъде да му се е случвало. Не говорим само за мен, за никой друг. Освен всички да са работили поръчките си в пълна секретност.

За кой фар става въпрос и за коя точно крушка ?

Съб Ное 25, 2006 1:15 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Пост 
А това не е ли модел където се отвърта една голяма капачка, на три точки се заlockва ? И после с телен клип се откачва само лампата ? Не беше ли H4 лампа ? И кое точно е счупено ?

Съб Ное 25, 2006 1:36 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Пост 
Да, ама това всичкото действие не се ли извършваше в метална рамчица ? Зъбчето за заключване на телта и точката на вртене на телта от другата страна ? Вероятно се бъркам с друг фар от друга година.

Ти ако купиш фар за това - аз не искам да те познавам повече от утре натам. Сваляш фара като цяло. Приготвяш си машина и свредло около 2 мм. Ако системата е пластмаса където ляга телената заключалка, (което е пантичката на заключалката) поставяш телчицата да легне, дупчи до нея леко един отвор около 5 мм дълбок или проходен, в зависимост от дебелината на материала, завърташ едно винтче с хубава периферия на главата, или с малка плоска шайба, натягаш го до толкова, че да държи телта, но да и позволява да се върти по предназначение и ..........почваш да събираш по 10 стотинки в един каскет, за кога си дойда. Да имаш да ме почерпиш една бира.

Съб Ное 25, 2006 1:51 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Пост 
Цитат:
ако трябва и на отделни маси

Ти, като ме четеш, на какъв ти имам вид ?
Аз, да бия 10 000 км, и да съм на съседната маса ?? I beg your pardon (не чух добре, какво каза ?) ?

За какво става въпрос ?

Нед Ное 26, 2006 2:13 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори с цитат
Пост 
Outback-Fan написа:
Не знам дали се е случвало на други, но според мен си е слабост :)
Преди няколко дни ми изгоря крушката на единия фар. Като тръгнах да я сменям, се счупи пластмасата, за която се държи скобата, която застопорява крушката. В момента, в който откачих единия край, и скобата хвръкна. като погледнах от другата страна, липсваше парче пластмаса. Помислих си че аз нещо не съм няправил както трябва, но като ходих на сервиза, разбрах, че още 2 коли са имали този проблем.
Не знам дали не ме послъгаха, но се оказа че трябва да се купува цял нов фар, заради това въшкаво гнездо за скобата. После поразгледах стария фар и видях, че има бая винтчета. И заради това предполагам, че може би, е можело да се поръча само този детаил, който съдържа в себе си това гнездо. Но както и да е. Не съм сигурен за предположението си.
А, и сега ми хрумна, докато пишех горните редове. Дали това досадно счупване се поема от гаранцията. Още повече, че има и други коли със същото счупване. А и едва ли за смяна на крушка, човек трябва да посети сервиз. В сервиза, никой не обели и дума за гаранционна смяна. Може би, защото ми изтича утре гаранцията :) А може и да не е било за гаранция ...

И при мен се получи същото, но си го залепих с лепило

Пет Фев 16, 2007 12:11 am
Върнете се в началото
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
И ти смени целия фар заради едно парче пластмасака :shock:

Пет Фев 16, 2007 1:36 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
По въпроса с вибрацията при завой. При мен макар и рядко също се появява посочения от Autbeck-fan шум-при завой на неравен път.Намерих информация която,може да има общо със случая,въпреки,че е за модела с 3л.мотор.

http://www.thel7.com/TSB/02-98-05.pdf

Да ви питам,на Аутбека ми ,когато превключа на ръчен режим не ми изписва на коя скорост съм в момента на превключването.Трябва да мръдна лоста нагоре или надолу и тогава ми изписва.Малко е неудобно и понекога свалям на втора вместо на трета.При вас така ли е?

Пет Фев 16, 2007 4:20 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >