Имам Subaru Impreza GH7 2.0r, 2007 г., автоматик (4EAT). VIN: JF1GH7LS58G002142 Проблемът е с AWD – при подаване на газ AWD се включва рязко (усеща се удар) и съм почти сигурен, че е Duty Solenoid C (Transfer Clutch Solenoid).
Искам да поръчам правилния нов соленоид, но се колебая дали при тази кутията е Phase II, Version II и дали той е: в клапанното тяло (valve body) или в удължението на кутията (tail housing).
Моля, ако някой е сменял този соленоид на такава кутия/модел, да ми помогне с избора. Къде точно се намира (в клапанното тяло или в опашката)? Какъв е точният OEM номер на частта (за да поръчам оригинал или качествен aftermarket)?
Ще съм благодарен, ако споделите и опит със замяна с Rostra 52-0527 – дали става за тази кутия и дали се монтира без проблеми.
_________________ "Задаващият сложни въпроси неизбежно получава и сложни отговори."
Това е инфото за модела: Europe (LHD) IMPREZA(GE,GH) G12 GH7AL5S 64Z 31 4Q EL 06/2007 W 204 4W SS 20R LH Излиза, че трансмисията е 31000AH200, TZ1B8LT1AB А клапанното тяло е 31705AA441 По принцип оригинални клапани само няма като резервна част.