| Автор |
Съобщение |
|
Kiril Tanev
Регистриран на: Пон Мар 04, 2024 6:13 pm Постове: 5 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Impreza wrx 230hp
Рейтинг: 0
|
|
Здравейте.
През Октомври 2024 се сдобих с Impreza wrx 2008. При огледа се видя, че колата има наличие на ръжда (внос от Швейцария), както и наличие на вече ремонтирани участъци в зоната на задните калници. За съжаление ремонта е бил "калпав" и вече почна да избива ръжда на заден десен калник, както и леко набъбване по десен праг. Опитах с търсачката да си отговоря на въпроса, но явно не успявам да се справя. Питането ми в случая е, можете ли да ме насочите към човек/фирма, които да се занимават с лекуване на ръжда? Иска ми се да я погледнат и да ме ориентират за това, какъв разход би излезнал оправянето и колко време би коствало. Ако някой може да помогне или да препрати тема ще съм много благодарен!
|
|
|
|
| Пет Сеп 05, 2025 8:43 am |
|
|
|
Vmax
|
|
| Пет Сеп 05, 2025 8:51 am |
|
|
|
Kiril Tanev
|
|
Става въпрос за района на гр. София.
|
|
|
|
| Пет Сеп 05, 2025 12:00 pm |
|
|
|
Kiril Tanev
|
|
Някакво мнение или препоръка по въпроса?
|
|
|
|
| Вто Сеп 09, 2025 10:21 am |
|
|
|
Impreza2009
Автомобил: Impreza 2009 (GH3) 1.5 AWD
Рейтинг: 15
|
|
| Пон Сеп 29, 2025 10:33 am |
|
|
|
nikentce
|

Impreza2009 написа: и аз имам подобен проблем, гледах един клип за тези как работят, но аз самия не съм ползвал услугите им.
Благодаря за инфото колега. По принцип Бричката ми е много анти, но пък това, което обяснява човекът от undercoating звучи интересно. Преди години бях карал старото Justy, дето беше умряло от ръжда, на един гараежн майстор в Левски да го намаже против ръжда за скромните 200 лв. Пак беше с нещо черно, но по-скоро изглеждаше като битум. След няма и година се обели на големи парчета и опада от ръждата. Този материал на undercoating обаче изглежда различно. Само не разбрах от клипа каква дълготрайност във времето се очаква ориентировъчно и що-годе на какъв интервал от време е хубаво да се преглежда детайлно. Все пак при експлоатацията пак подлежи на нараняване на това покритие, или при подмяна на компоненти по окачването като играят чуковете на механиците..... Аз със сигурност другото лято ще ги прослушвам, че моята е Италианка по рождение, но вече 8 години живее в планината и вече се виждат последствия от това 
|
|
|
|
| Вто Сеп 30, 2025 2:46 pm |
|
|
|
Alxx
|
С това покритие ще изгнива без да се вижда и да ти трови окото 
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Вто Сеп 30, 2025 4:08 pm |
|
|
|
askeless
|
|
Те така си гният - тихо и подмолно. Всичко гние в интерес на истината, немските също, просто някои по-бързо, други по-бавно. Дори очевидно загнили коли си карат доста дълго време
|
|
|
|
| Вто Сеп 30, 2025 6:10 pm |
|
|
|
valqk
|
Сашо, в грешка си, според мен. Точно с флуид филма няма да се запечата, както с боди и подобни. Но, те така си гният (напълно съгласен). Аз ще го пробвам преди зимата - ще видим как е. Едно приятелче напръска един Акорд с такова преди 2г. Трябва да го докарам да го видим как е и да препръскаме - недостатъка на това покритие е, че иска по-честа поддръжка от твърдите.
_________________ http://www.hostit.bg/
|
|
|
|
| Вто Сеп 30, 2025 7:27 pm |
|
|
|
ф-008
Регистриран на: Пет Сеп 26, 2008 12:02 pm Постове: 596 Местоположение: София
Автомобил: ПIV'14; ТЛК200'14; SF2,0XT'2017
Рейтинг: 79 
|
След години ще кажа стават ли тия продукти или не  , защото преди няколко месеца ги намазаха други момчета, на същите ценови пакети, със същите материали и същите процедури по отстраняване на ръжда и със същите гаранции /2 и 5 години/. Колите са ланд крузер 200 и паджеро 4. Обмислям и форкото да им го дам. Вярно е, че е скъпо, ама ... кво да се прави.
|
|
|
|
| Вто Сеп 30, 2025 8:07 pm |
|
|
|
Kiril Tanev
|
|
Благодаря, че раздвижихте темата колеги.
Звъннах им на хората от undercoating, но за съжаление те няма да могат да ми помогнат. Все още нямат човек, който се занимава с тенекеджийство и боядисване, а ще е необходимо първо да мина от там заради набъбването на заден десен калник и двата прага. Ако някой мине през тях и сподели мнение, ще е полезно така или иначе планувам след оправяне на ламарините да мина да я пръснат.
Ако знаете добър човек за да оправи и боядиса ламарините, ще бъде от голяма полза. Тайничко се надявам да я оправя преди зимата, но шанса ми е доста малък.
|
|
|
|
| Чет Окт 02, 2025 7:30 pm |
|
|
|
Alxx
|
|
Зимата караш, такъв ремонт на топло се прави. Влез в някоя от фб групите и питай за Йоан от Требич, но имай предвид, че се чака.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Пет Окт 03, 2025 6:43 am |
|
|
|
valqk
|
|
Ако ще караш така зимата, купи си спрейчета с ликуидфилм и напръскай, където видиш ръжда, че да я запечаташ. По добре е,отколко нищо да не направиш.
_________________ http://www.hostit.bg/
|
|
|
|
| Пет Окт 03, 2025 9:02 pm |
|
|
|