|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |
Молба за помощ при огред на Impreza 1998 1,8 автоматик-София
| Автор |
Съобщение |
|
s4etovod
Регистриран на: Чет Мар 10, 2011 5:19 pm Постове: 89 Местоположение: София
Автомобил: 1998 Legacy 2.0 AT, Ford Galaxy 2.3
Рейтинг: 0
|

Колеги, Имах зор цели 8 месеца да се кача на Субару като основна семейна кола. Първо пробвах Форестър, видя ми се доста тесен, Аутбек не търсих, много ми е мощен и скъп. Така стигнах до извода, че най-ми пасва Легаси 1996-1999г. И в един, на пръв поглед обикновен ден МОЕТО Легаси искочи и то точно в София. Ходих, видях го - в момента още стои при цена 3800лв. Таман казах Е ТВА е моята колата и погледнах една друга обава за....Ford Galaxy 2,3 газ/бнзин. Какво ме накара да звънна на фордаджията не знам, но на третия ден вече го бях купил. Надделя разбирането за по-голяма основна семейна кола, пред това да карам това което искам. В резултат на всичко описано горе в този момент се оказах собственик на три коли и в актуален се превърна проекта да заменя двете други или поне едната от тях с по-добра кола за жената. Като условие си наложих новата кола да е автоматик, да не е голяма, ако има газ ОК, но може и без него или пък да е дизел, и накрая - сделката да е на бартер, като знаех, че ще се налага да доплащам. Гледех, гледах, малки автоматици до към 7000лв няма кой знае колко. Е, вероятно по-лесно ще избера отколкото да намеря добро Легаси, което да ме грабне... Така и така мина не много време този път и се сблъсках отново с мечтата си, но в малко по-друго изражение. Жена ми се смее "каква ирония, а : - ти искаше, а сега мен ме кандардисваш да ставам Субаристка "... Та идеята е следната - намерих в София една Импреза 1998г, 1,8, 115кс автоматик с климатик, без газова уредба. Продавачът е съгласен (уж) да му дам една от моите коли и да доплащам над 1000лв, а аз май кандисвам на цената. Ходих, видях я на бързо, карах малко. Не видях външни забележки кой знае какви. Докато карах подадох изведнъж яко газ и нещо като прескачане, прекъсване, се получи, но след това колата излитна - продавача вика да давам по-плавно газ  Климатика на колата върти и духа, но не е зареден. Задните прозорци се отварят малко по-бавно и трудно. Това е, което видях. И тъй като съм сравнително нов във форума и въпреки, че уж научих доста от Вас, особено от моя Субару-ментор Blatimir моля отново колеги от София за помощ при огледа на колата. Продавача НЕ ЩЕ да я караме в сервиз. Убеждавам го, че няма да му свалям от цената, но той НЕ и НЕ. Доведи си тука майстор, гледай, карай и ако искаш вземай. Та за това - ако има някой от изявените и утвърдени колеги тук, който е свободен през този уикенд 19-20.11.2011 (по-скоро неделя) го моля за съдействие при финалния оглед на колата. Надявам се на някой, който наистина би подходил към мен така, все едно купува кола за себе си.
Колата е в близките села около София!!!Естествено ще има почерпка - в кеш или хапка/пийка. Дано не ми мине котка път отново и тоя път... Телефонът ми е 0878 27 49 69 Митко
|
|
|
|
| Чет Ное 17, 2011 1:49 pm |
|
|
|
ZLAK
Регистриран на: Сря Ное 24, 2010 7:07 pm Постове: 61 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester '98
Рейтинг: 19
|
|
Здрасти Митко, Аз бих забравил тази кола на момента , в който продавача не се съгласи за преглед в сервиз и никога не бих съжалявал в последствие. Никой коректен продавач не би се държал по този начин. Моят съвет е да си потърсиш друго Субару.
_________________ http://www.starividri.com
|
|
|
|
| Чет Ное 17, 2011 3:01 pm |
|
|
|
RASHEV
Регистриран на: Сря Дек 15, 2010 7:22 pm Постове: 420 Местоположение: София
Автомобил: SUBARU outback AWD 2,5 2010
Телефон: 0888 609 755
Рейтинг: 39
|
ZLAK написа: Здрасти Митко, Аз бих забравил тази кола на момента , в който продавача не се съгласи за преглед в сервиз и никога не бих съжалявал в последствие. Никой коректен продавач не би се държал по този начин. Моят съвет е да си потърсиш друго Субару. Ако не се притеснява от проблемите продавача и не се съшествени защо отказва оглед? Извода е като на колегата. УСПЕХ!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
| Чет Ное 17, 2011 3:14 pm |
|
|
|
s4etovod
|
Абе хора, пак ли ще ми избяга и това Субару? Видях я колата, няма ръжди или вероятно е добре направена. Карах я, доколкото може да се каже, защото за първи път се качих на автоматик, видях, че не изстудява климатика /ОК ще трябва нещо да се прави/пълни, но Blatimir ми е споделял, че не е страшно/, колата не тропа лопа /не чух нищо/. Върви като змей на фона на моето Рено Сценик с метан - именно него иска продавача за бартер и то без уредбата. Не искам така да се отказвам, знам, че подръжката на Субару е по-скъпа, и вярно, тойно се надявам да няма нещо по едрогабаритно не наред, че тогава ще изгоря. Умишлено не показах до сега колата, но може би ако я видите/знаете ще кажете доста повече и дано то да е добро. Хайде добри хора - помогнете ми отново със съвет, пък дано и при огледа - ето я обявата: http://www.cars.bg/u499881 и дано някой не ми я отмъкне с кеш.
|
|
|
|
| Чет Ное 17, 2011 6:49 pm |
|
|
|
zevzek
Think. Feel. Drive.
Регистриран на: Сря Фев 18, 2009 11:36 pm Постове: 1849 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253     
|
|
Колега, колата може да е бонбон, но щом не иска да ходите в сервиз явно има нещо. Моят съвет е задължително да я види някой разбиращ, дори и на място. Виж в "Сервизи и магазини" дали някой от хората там може да ти съдейства. Успех!
_________________ If in doubt, FLAT OUT!
|
|
|
|
| Чет Ное 17, 2011 7:16 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
Стъклата вървят по-бавно, защото се трият в гумените уплътнения, които им създават съпротивление. По принцип със стъклоповдигачите няма хроничен проблем и винаги работят. Може и друго да е, но едва ли. По въпроса с мотора - няма 1.8 литра от тази година  Няма и 115 коня 1.8  Ако конете отговарят е 2.0 Ако мотора няма шумове остава трансмисията да не е в ред и продавача да го знае.
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Чет Ное 17, 2011 7:19 pm |
|
|
|
s4etovod
|
|
| Чет Ное 17, 2011 7:37 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
|
Честно казано много разлика в разхода на 1.8 и 2.0 няма да има. И предвид, че е автоматик няма да е непосилно да се кара от жена  Идеята е всичко по колата да е наред.
|
|
|
|
| Чет Ное 17, 2011 8:17 pm |
|
|
|
Valio
|
Колега като гледам обявата този човек е написал доста неверни неща, 1.8л,климатроник,Бордови компютър,показа ли ти сервизната книжка,климатика не работи... Доста съмнителни търгашки трикове ,на твое място бих подминал този автомобил особено че и не ти дава да я закараш в сервиз...има нещо гнило Съжалявам че трябва да изразя негативно мнение ,явно ти е харесала може би заради цвета  /обожавам бордо/ ,но потърси и други оферти 
|
|
|
|
| Чет Ное 17, 2011 8:21 pm |
|
|
|
jafaar
Регистриран на: Пет Ное 06, 2009 9:53 pm Постове: 1162 Местоположение: СОФ
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71 
|
Не разбирам какво го мислиш - сиктирдосвай го, че даже кажи кой е, да си знаем. Щом не дава да се ходи сервиз, значи го е страх от това, което ще излезе наяве след прегледа. А и спомена за придърпване... 2 + 2 = 4. П.С. Сега видях, че си няма на Митака лепенка на номера - кой знае кви неможачи са си изливали некадърността върху тази кола 
|
|
Последна промяна jafaar на Чет Ное 17, 2011 10:59 pm, променена общо 1 път
|
|
| Чет Ное 17, 2011 10:57 pm |
|
|
|
s4etovod
|
Направо ме разцепихте  ама може и да е за добро  , което или ще ме направи субарист или за пореден път не...  Името му е в обявата - търговец е, въпреки ,че обявата е от частно лице. Ще го питам утре за последно дава иле не дава за сервиза...ако не дава 99% ще си джуркам пак поне още известно време метановото Рено...
|
|
|
|
| Чет Ное 17, 2011 10:58 pm |
|
|
|
spit_fire
Регистриран на: Сря Ное 09, 2011 1:56 pm Постове: 136 Местоположение: Пазарджик
Автомобил: Forester S Turbo MY99
Рейтинг: 24
|
|
Не съм на 100% сигурен, но ми се струва че колата е по-стара (съдя по геврека). Иначе машината се подвизаваше из сайтовете за продажба преди около половин година и имам смътен спомен за доста по-ниска цена (от рода на 2000-2500). И аз ще покрепя колегите: бягай, колкото може по-далеч!
|
|
|
|
| Чет Ное 17, 2011 11:11 pm |
|
|
|
mitoko
Регистриран на: Сря Юли 02, 2008 11:41 pm Постове: 1800 Местоположение: Sofia
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91  
|
|
Автоматик ако е много внимавай, маслото трябва на 50 хил. да е сменяно и е 8 литра (никак не е евтино). кола със сервизна книжка от чужбина си е най-добре.
_________________ METHANE LIMITED EDITION (CNG)
|
|
|
|
| Чет Ное 17, 2011 11:23 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
|
spit_fire написа: Не съм на 100% сигурен, но ми се струва че колата е по-стара (съдя по геврека). Иначе машината се подвизаваше из сайтовете за продажба преди около половин година и имам смътен спомен за доста по-ниска цена (от рода на 2000-2500). И аз ще покрепя колегите: бягай, колкото може по-далеч! С еърбега е волана, a и вин-декодера казва (Дата: 1998/10/07) Някъде другаде е скрито зайчето 
|
|
|
|
| Пет Ное 18, 2011 12:23 am |
|
|
|
s4etovod
|
Така, днес пак се договаряхме и настоях за сервиз. Той твърди, че не е на зор...и явно не е, но ще изчаква поне още седмица докато евентуално се кандардиса да ходим в сервиз. Благодаря на всички за мненията, макар и еднозначни  Ако ще се на се набълбуквам, поне ще е след минат сервиз при Митака или ДК Пърформънс колетага ATUDITU... Ако продавача кандиса - да ме чакат 
|
|
|
|
| Пет Ное 18, 2011 5:13 pm |
|
|
|
alexx
Регистриран на: Пет Фев 05, 2010 6:35 pm Постове: 297 Местоположение: Sofia
Автомобил: Subaru Impreza 2.0 115 HP
Рейтинг: -3
|
|
относно разход виж ми подписа с ръчна кутия, но импрезата е доста тясна ...
_________________ IMPREZA WAGON EJ20E 4WD MT '96MY
|
|
|
|
| Пет Ное 18, 2011 10:29 pm |
|
|
|
s4etovod
|
alexx Аз голяма семейна кола взех вече - горе писах, че се разминах с мечтаното Легаси заради Ford Galaxy 2.3 и сега търся автоматик за жената. Условието е бартер, щото в момента имам три автомобила  Та ако е Импреза, ако на нея и е малко голяма, на мен от време на време ще ми е таман 
|
|
|
|
| Пет Ное 18, 2011 11:17 pm |
|
|
|
raketata
Изгонен
Регистриран на: Съб Юли 23, 2011 2:57 pm Постове: 127 Местоположение: Vidin
Автомобил: Subaru
Рейтинг: -44
|
mitoko написа: Автоматик ако е много внимавай, маслото трябва на 50 хил. да е сменяно и е 8 литра (никак не е евтино). кола със сервизна книжка от чужбина си е най-добре. Колега толкова няма да събере дори да е събрана на сухо кутията. Нормално при смяна на маслото в автоматична кутия ако събира 7 литра изтичат 2,5 - 4 литра и е опресняване. пълна смяна на маслото е невъзможна. А друга тема е че автоматика на субару не е автомобил 4х4 а ГОЛФ СИНХРО
_________________ Never argue with a fool. He'll drag you down to his level and beat you with experience.
|
|
|
|
| Вто Ное 22, 2011 11:00 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
|
|
Първо - има начин да се източи, но не се сещаш, защото идва малко скъпичък, и второ - нищо общо със syncro няма и няма да имат.
|
|
|
|
| Вто Ное 22, 2011 11:09 pm |
|
|
|
raketata
Изгонен
Регистриран на: Съб Юли 23, 2011 2:57 pm Постове: 127 Местоположение: Vidin
Автомобил: Subaru
Рейтинг: -44
|
Impreza94 написа: Първо - има начин да се източи, но не се сещаш, защото идва малко скъпичък, и второ - нищо общо със syncro няма и няма да имат. Пробвай да метеш с автомобил с виско муфа колега дори да не е автоматик и тогава пак ще говорим  , а Субару автоматик няма междуосев деферинциал а виско муфа.
_________________ Never argue with a fool. He'll drag you down to his level and beat you with experience.
|
|
|
|
| Вто Ное 22, 2011 11:18 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |