|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |
Проблем със съединител(вероятно)
| Автор |
Съобщение |
|
Ickoov
Регистриран на: Нед Окт 30, 2011 1:41 pm Постове: 209 Местоположение: SHUMEN
Автомобил: Forester 2.0 122
Телефон: 0889043252
Рейтинг: 15
|
|
Здравейте колеги. Ситуацията е следната:
При потегляне, независимо на студен или топъл двигател, се чува силно стържене. След превключване на втора,трета .. изчезва или просто останалият шум го заглущава. Другия проблем е, че от 2 месеца съм в Англия, а тук ти смъкват кожата още като си запишеш час за преглед. Та въпросът ми е, ако е аксиален лагер , мога ли да карам така за известно време или да отписвам няколко стотин £ за преглед и евентуално смяна на съединител(комплект). Колата е Impreza 2.0 GX wagon 2001г.
моля ви помагайте!
|
|
|
|
| Пет Юни 15, 2012 10:14 am |
|
|
|
Ickoov
|
благодаря на всички за отговорите 
|
|
|
|
| Съб Юни 16, 2012 8:58 pm |
|
|
|
Mrak
Регистриран на: Вто Фев 02, 2010 10:40 am Постове: 204 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Forester 2.0X, SG9
Рейтинг: 39
|
Ickoov написа: благодаря на всички за отговорите  Амиго, не се прави на ощипан. Постът ти е от един ден, а днес е събота и вероятно по-малко хора влизат. Просто подходящият човек още не го е прочел. Тук хората са отзивчиви и за да не отговорят вероятно има някаква причина. Малко търпение.
|
|
|
|
| Съб Юни 16, 2012 9:56 pm |
|
|
|
Marin_Stoinov
Регистриран на: Нед Дек 25, 2011 7:55 pm Постове: 28 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Impreza WRX
Телефон: 0897944131
Рейтинг: 2
|
Цитат: При потегляне, независимо на студен или топъл двигател, се чува силно стържене. След превключване на втора,трета .. изчезва или просто останалият шум го заглущава. Другия проблем е, че от 2 месеца съм в Англия, а тук ти смъкват кожата още като си запишеш час за преглед. Та въпросът ми е, ако е аксиален лагер , мога ли да карам така за известно време или да отписвам няколко стотин £ за преглед и евентуално смяна на съединител(комплект). Колата е Impreza 2.0 GX wagon 2001г.
моля ви помагайте! Ако е при отпускане на съединителя до момента в които зацепи значи на притискателя му остава много малко живот и ще започне да не отделя  в наи-добрия случай ако оба4е стърженето го има и след като си си махнал крака от съединителя (независимо дали даваш газ или каквото и да правиш тогава скоростната кутия ... трябва да се сваля прави лагери... или да се хвърли абе мани провери и маслото или напи6и конкретно и то4но какво и кога го прави за да ти кажа . аиде 
|
|
|
|
| Нед Юни 17, 2012 10:03 am |
|
|
|
denislav971
Напуснал форума
Регистриран на: Пет Мар 26, 2010 11:11 pm Постове: 875 Рейтинг: 60 
|
Ickoov написа: благодаря на всички за отговорите  
|
|
|
|
| Пон Юни 18, 2012 8:36 am |
|
|
|
Ickoov
|
denislav971 написа: Ickoov написа: благодаря на всички за отговорите   Извинявам се за сърказма по горе  . Нетърпението ми да получа отговор, а и часовата разлика ме поттикнаха.
|
|
|
|
| Пет Юни 22, 2012 4:40 pm |
|
|
|
Ickoov
|

Marin_Stoinov написа: Цитат: При потегляне, независимо на студен или топъл двигател, се чува силно стържене. След превключване на втора,трета .. изчезва или просто останалият шум го заглущава. Другия проблем е, че от 2 месеца съм в Англия, а тук ти смъкват кожата още като си запишеш час за преглед. Та въпросът ми е, ако е аксиален лагер , мога ли да карам така за известно време или да отписвам няколко стотин £ за преглед и евентуално смяна на съединител(комплект). Колата е Impreza 2.0 GX wagon 2001г.
моля ви помагайте! Ако е при отпускане на съединителя до момента в които зацепи значи на притискателя му остава много малко живот и ще започне да не отделя  в наи-добрия случай ако оба4е стърженето го има и след като си си махнал крака от съединителя (независимо дали даваш газ или каквото и да правиш тогава скоростната кутия ... трябва да се сваля прави лагери... или да се хвърли абе мани провери и маслото или напи6и конкретно и то4но какво и кога го прави за да ти кажа . аиде  Стърже само при потегляне, както казваш до момента в който зацепи. Но забелязах също, че при смяна от 3-та към 2-ра се чува някакъв звук, който наподобява свирене на ремък
|
|
|
|
| Пет Юни 22, 2012 4:48 pm |
|
|
|
nasko013
Регистриран на: Чет Дек 15, 2011 7:51 pm Постове: 10 Местоположение: гр.Казанлък
Автомобил: Subaru Impreza GX 2000
Рейтинг: 0
|
|
Колега, аз го имах същия проблем. Здраво стържене, при пуснат съедините, като го натисна спираше, но не бях сигурен от къде ми идва проблема. Колкото повече расте предавката толкова по слаб е шума. Съединител или скоростна кутия!? Та, тогава нямах избор и се прибрах от Германия с този проблем. Изминах около 2500км. но не си позволявах да развия повече от 100км/ч. След като се прибрах в БГ се оказа, че е аксиалния лагер, който нов струваше мисля 80лв. но го поръчваха мисля от вън, понеже чаках две седмици.
|
|
|
|
| Вто Юни 26, 2012 1:00 pm |
|
|
|
Ickoov
|
nasko013 написа: Колега, аз го имах същия проблем. Здраво стържене, при пуснат съедините, като го натисна спираше, но не бях сигурен от къде ми идва проблема. Колкото повече расте предавката толкова по слаб е шума. Съединител или скоростна кутия!? Та, тогава нямах избор и се прибрах от Германия с този проблем. Изминах около 2500км. но не си позволявах да развия повече от 100км/ч. След като се прибрах в БГ се оказа, че е аксиалния лагер, който нов струваше мисля 80лв. но го поръчваха мисля от вън, понеже чаках две седмици. Благодаря ти за отговора  . Аз също имах идентичен на твоя случай с един служебен бус преди години, само че в момента стърженето е само при потегляне. Така че везните започват да клонят към притисквател.
|
|
|
|
| Съб Юли 07, 2012 3:07 pm |
|
|
|
Nick
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 1:21 pm Постове: 673 Местоположение: Canada Рейтинг: 84 
|

Недей бързай да му благодариш, защото отговорът му не е правдив. Направо си забрави за тази идея. - При натиснат педал на съединителя аксиалния лагер се върти с оборотите на коляновия вал. При пуснат педал и изправна система (приводи) лагерът е в покой. На коя предавка е скоростната кутия няма абсолютно никаква зависимост за шума на аксиалния лагер. - Когато колата ти е в сервиз и ти си отвънка едно е какво ти се казва като дефект, друго е какво се прави, а е трето и четвърто какъв всъщност е дефекта. - Mога да ти дам по-добра идея. При пуснат съединител pilot bearing е в покой. Но при натиснат съединител той се върти с различна скорост. Да речем сменяш предавка, натискаш, оборотите на коляновия вал затихват до положение минимални а оборотите на input shaft на скоростната кутия затихват, но в друго степен, по друг начин. - И ако наистина 100 % шумът ти е зависим от скоростта на колата, на коя предавка е скоростната кутия, то тогава ти имаш шум в кутията и следва да се обърнеш към специалист. - Намери си човек на място, да ти чуе колата и да ти даде професионален отговор. За стотачките, само за преглед и записване, ми звучиш много застрашително ? Колко ще да е за ремонти тогава ? What`s the common door rate there ? Ние сме на 0.5 час диагноза за твоя проблем. Като ако приемеш офертата (труд по държавен, узаконен ценоразпис) половиния час си отива като част от цялия труд. Не е диагностика + труд. Примерно 0.5 diagnostics + 6.6 Re/Re clutch assembly. Оставаш си само с 6.6 ч. 
|
|
19
|
|
| Вто Юли 10, 2012 3:57 am |
|
|
|
nasko013
Регистриран на: Чет Дек 15, 2011 7:51 pm Постове: 10 Местоположение: гр.Казанлък
Автомобил: Subaru Impreza GX 2000
Рейтинг: 0
|
Като се замисля върху написаното от NIck той е прав  . Грешката е моя. Сега се сещам  , че проблема, който описах се дължеше на разбит лагер на първичния вал на скоростната кутия.
|
|
|
|
| Вто Юли 10, 2012 12:52 pm |
|
|
|
Ickoov
|

Nick написа: Недей бързай да му благодариш, защото отговорът му не е правдив. Направо си забрави за тази идея. - При натиснат педал на съединителя аксиалния лагер се върти с оборотите на коляновия вал. При пуснат педал и изправна система (приводи) лагерът е в покой. На коя предавка е скоростната кутия няма абсолютно никаква зависимост за шума на аксиалния лагер. - Когато колата ти е в сервиз и ти си отвънка едно е какво ти се казва като дефект, друго е какво се прави, а е трето и четвърто какъв всъщност е дефекта. - Mога да ти дам по-добра идея. При пуснат съединител pilot bearing е в покой. Но при натиснат съединител той се върти с различна скорост. Да речем сменяш предавка, натискаш, оборотите на коляновия вал затихват до положение минимални а оборотите на input shaft на скоростната кутия затихват, но в друго степен, по друг начин. - И ако наистина 100 % шумът ти е зависим от скоростта на колата, на коя предавка е скоростната кутия, то тогава ти имаш шум в кутията и следва да се обърнеш към специалист. - Намери си човек на място, да ти чуе колата и да ти даде професионален отговор. За стотачките, само за преглед и записване, ми звучиш много застрашително ? Колко ще да е за ремонти тогава ? What`s the common door rate there ? Ние сме на 0.5 час диагноза за твоя проблем. Като ако приемеш офертата (труд по държавен, узаконен ценоразпис) половиния час си отива като част от цялия труд. Не е диагностика + труд. Примерно 0.5 diagnostics + 6.6 Re/Re clutch assembly. Оставаш си само с 6.6 ч.  Ако си бях в България решението е лесно. По въпроса за стотачките  имах предвид диагностика+труд+части. Но все пак си излиза Х2 в сравнение с БГ. А и не мога да намеря подходящо време да вляза в бокса. Когато съм на работа се прибирам късно, когато не съм колата ми трябва ](./images/smilies/eusa_wall.gif) .
|
|
|
|
| Вто Юли 10, 2012 10:19 pm |
|
|
|
Ickoov
|
|
Имам още един въпрос. Визможно ли е при износен съединител на моменти да се получава притрисане на задницата? На моменти имам предвид при потегляне с навит волан.
|
|
|
|
| Пет Юли 13, 2012 8:21 am |
|
|
|
IvoG
Регистриран на: Чет Сеп 15, 2011 7:20 pm Постове: 237 Местоположение: Sofia
Автомобил: WRX Wagon
Рейтинг: 195    
|
Това ми се струва не е от съединителя. До колкото знам при износване на централния диф-затяга и в случая на завой задните изминават по-малко разстояние и за да компенсират трябва да се опитат да пробоксуват а и от там притрисането, но нека и колегите с повече опит да кажат. viewtopic.php?f=1&t=10668
|
|
|
|
| Пет Юли 13, 2012 10:08 am |
|
|
|
Ickoov
|

Благодаря ви за съдействието. Вчера бях на "доктор". Преди да стигна до сервизната част минах през рецепцията да проверя колко точно ще ми струва удоволствието да се здобия с нов съединител. Господинът ми обявява цена 70% от цената на която купих колата преди година и докато се усмихваше ехидно казвайки "комплектът е много скъп", предложи да "преслуша", както писа колега по-горе, FOR FREE преди да ме вкарат(не че щях да вляза де). Качи се той в колата. Та напред, та назад, та на първа, на втора, на трета суби тръгва без да буксува съединител. Да ама на мен това ми беше ясно, а и на него му казах преди да седне, че не буксува а стърже при потегляне и в някои случаи присвирва нещо при смяна на предавките. Както и да е. Излеза той от колата и казва, че на мое място не би сменил съединител, имало още живот в него. А шумът, който се чувал му бил от някой тампон на двигателя  Викам си този е специалист, сигурно разбира повече от мен  . И така за сега с моя случай. Стърженето си седи до второ нареждане,а а ааа мнение  . 
|
|
|
|
| Съб Юли 14, 2012 10:44 pm |
|
|
|
mdinkov
|
|
така както го описваш проблема най-вероятно съединителя е опрял на нитове и затова престъргва при потегляне , там пребуксуването е най-голямо и затова стърженето е повече отколкото при 2-3-4-5 , лагера е постояно опрял към притискателя но при натискане се променя натоварването и от там и шума в него но най-вероятно е опрял на нитове .
|
|
|
|
| Сря Юли 18, 2012 8:03 pm |
|
|
|
TurboManiak
Регистриран на: Сря Мар 24, 2010 11:51 am Постове: 273 Местоположение: София
Автомобил: 2005 Impreza STI на 1.5бар газ
Рейтинг: 188    
|
|
Ако пристъргва при потегляне и само при потегляне ... не знам твойта така ли е устроена, но има едно лагерче във маховика в което лагерува опашката на вала на ск. кутия. Като се скапе и почва да стърже като си на полусъединител и тръгваш. Въпрос на 6 лв е ако е то, но пак си има махане на мотор (или кутия, на който квото му по-лесно).
_________________ The only way to be 100% certain that work has been done properly is to do it yourself.
|
|
15
|
|
| Сря Юли 18, 2012 8:10 pm |
|
|
|
Ickoov
|

Ха, колко е остаряла темата  . Най- после съм с нов съединител. Но за това по-надолу ще разказвам. Така. Въпросното стържене в началото на темата престана от само себе си в края на 2012 и спрях да търся причината, но в последно време започна да понамирисва съединителя при по-големи натоварвания, тресеше при потегляне, а и предавките започнаха да не влизат добре. Та реших да сменям. И смених съединителя. При смъкването въпросното лагерче в маховика,за което стана въпрос по-рано в темата, беше на парчета(буквално). Естествено беше подменено, както и някои дреболии по предницата,които са без значение по случая. Сгкалобихме всичко, смъкваме колата, палим и ще я изкарвам да пробвам какво се е получило. Първо впечатление: колата не тръгва без газ(до преди смяната на съединителя правех маневри, при паркиране примерно, без да докосвам педала на газта). Освен това в момента на зацепване цялата кола започва да се тресе. Ако подам леко газ не тресе или поне е много трудно осезаемо. Добре ще свикна отново да ползвам и десния крак  . Обаче и в движение е така. При смяна на предавки ако задържа леко на полу-съединител цялата кола започва да подскача. Примерно онзи тънък момент когато караш зад някой, който се движи по-бавно от теб и си да кажем на 2-ра и ускоряваш, превключваш на трета и оставяш на 'моторна спирачка'. Не вярвам някой да пуска съединителя все едно му изгаря крака. Отпускам си лекичко съединителя и по-принцип в момента на зацепване колата почва да намаля, нали? Така и става, но цялата кола се тресе до момента на пълно отпускане на педала. Това е единия 'проблем'. Другият е при по-рязко потегляне на зад на наклон. Чува се доста сериозно стържене откъм съединителя. Много дълго стана май. Да обобщя  . Нов съединител. Тресе при полу-съединител. Стърже при потегляне назад на наклон. Поздрави на всички 
|
|
|
|
| Чет Фев 20, 2014 6:02 pm |
|
|
|
Ickoov
|
|
| Пет Фев 21, 2014 11:14 am |
|
|
|
Unufri
|
|
Колега прочетох темата ,но не разбрах : колата с демферен маховик ли е или с обикновен?
Поздрави
|
|
|
|
| Нед Мар 02, 2014 8:19 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 2
|