Отговори на тема стр 1, 2  >
 Subaru Impreza 2001-2002 
Автор Съобщение

Постове: 4
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте!
Търся да закупя Субару Импреза комби, модела около 2001-2002 (с кръглите предни фарове).

Интересува ме какви са наблюденията ви за този модел и кои двигател е подходящ? Насочил съм се върху 1.6 (TS) основно заради разхода.
Има ли голяма разлика спрямо предния модел (преди 2001) - защото е много по-евтин.
И последно, Импрезата има ли по-голям клиърънс спрямо нормалните автомобили?

Сря Мар 12, 2008 12:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Колега аз карам такава - 2002г автомат, само че се води аутбак, защото е американска и окачването е малко по високо от нормалната импреза.
Моята е с двигател 2.5 - 165 к.с. и карам на газ - изжанградско 11-12 зависи колко ти е тежък крака :twisted: , градско 15-17 в София :lol:
Вдига 200км/ч за нула бройки и е много приятна за каране.
Клиренс - честно казано дори тази с подсилено окачване и по висока, не е кой знае колко висока, така че ако ще кръстосваш ниви и полета, направо се насочи към Легаси Аутбак, Импрезата си е с нормална височина колкото една Мазда или Ауди.
Успех ;-)

Сря Мар 12, 2008 7:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Колега аз карам такава - 2002г автомат, само че се води аутбак, защото е американска и окачването е малко по високо от нормалната импреза.
Моята е с двигател 2.5 - 165 к.с. и карам на газ - изжанградско 11-12 зависи колко ти е тежък крака :twisted: , градско 15-17 в София :lol:
Вдига 200км/ч за нула бройки и е много приятна за каране.
Клиренс - честно казано дори тази с подсилено окачване и по висока, не е кой знае колко висока, така че ако ще кръстосваш ниви и полета, направо се насочи към Легаси Аутбак, Импрезата си е с нормална височина колкото една Мазда или Ауди.
Успех ;-)

Сря Мар 12, 2008 7:11 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Мерси wmax.
Всъщност точно такава ме интересува (аутбак), но съм чувал на импрезата че по-рядко се среща. Ама с тоя разход ме стресна...
Интересно ми е за съвсем лек офроуд - примерно път със сняг и коловози в планината, или за черен път без да се прекалява - кое е по-добре: по-висок клиъ?рънс но само предно предаване (примерно форд фюжън), или по-нисък кли(ъ)рънс, но 4x4 (пример субару импреза, сузуки суифт и подобни). Щото варианта и с двете неща- т.е. джип - ми е извън бюджета ,а и не се виждам с такава и без това.. Трябва ми нещо като кросоувър между малолитражка/комби/по-висок кли(ъ)рънс/4X4. Знам че искам много и няма как да мине без компромис, но все повече правят такива коли (примери: сузуки sx4 и игнус, citroen c3 xtr, polo cross, ford fusion, honda hrv и естествено субару). Та в тоя въображаем 'сегмент', субару импреза комби най-ми е хванало окото - единственото ми притеснение е разхода, защото някак си бензин и 4x4 едновременно ми звучи малко зле. не търся 'бегачка' затова може би 1.6 ще е ок, с оглед по малък разход. и другия проблем е именно ниския кли(ъ)рънс на импрезата както споменаваш - доколко е далавера да имаш двойно предаване, ако местата на които ти трябва да го ползваш, колата ти може да 'опира отдолу'?

Коригирано от joanna

Чет Мар 13, 2008 10:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
При нормално каране 1.6 AWD те устройва като разход, щом няма да се гониш...вече трябва да си прецениш колко офроуд ще го даваш и стреляй...със снеговете не мисля, че ще имаш някакъв проблем.

Чет Мар 13, 2008 11:20 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Subaru Extremist
Аватар

Постове: 1099
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Разликата в харченето между 1.6 и 2.0 е никаква според мен. Ако ще караш на черен път не си взимай кола без 4х4. Импреза Аутбак е добро решение. Друг вариант е Фолксваген Голф Синхро. Но бъди сигурен, че няма да ти е по-икономичен. За поддръжката нямам инфо за сравнение.

За сравнение относно икономичността на малките и големите двигатели ще посоча, че моя Аутбек 2.5 АТ харчи 13 л./100км. градско, а Опел Корса 1.2 МТ харчи 15л./100км градско.

Помисли и за Тойота Корола 4х4.

Разбира се Субару е най-доброто сред посочените по-горе.

Пет Мар 14, 2008 2:26 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 820
Рейтинг: 63
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
zodias написа:
Разликата в харченето между 1.6 и 2.0 е никаква според мен. Ако ще караш на черен път не си взимай кола без 4х4. Импреза Аутбак е добро решение. Друг вариант е Фолксваген Голф Синхро. Но бъди сигурен, че няма да ти е по-икономичен. За поддръжката нямам инфо за сравнение.

За сравнение относно икономичността на малките и големите двигатели ще посоча, че моя Аутбек 2.5 АТ харчи 13 л./100км. градско, а Опел Корса 1.2 МТ харчи 15л./100км градско.

Помисли и за Тойота Корола 4х4.

Разбира се Субару е най-доброто сред посочените по-горе.

Опел Корса не харчи 15/100 гградско :shock: Извинявай, че оспорвам твоето твърдение, но жена ми кара такова чудо, със същия ДВГ и разходът му е около 6-7/100 градско

Пет Мар 14, 2008 7:49 am
Върнете се в началото
Профил
brave sir robin
Аватар

Постове: 211
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пост 
Човека ще копува импреза вие опели обсъждате :-D
В нито една реклама или статия няма да срешнеш автомобил да се препоръчва за офроуд :wink: всички автомобили Субару са АВД заради високата си стабилност и надежност :!: Никой не е толкова луд да ти продаде кола и да те насърчава да ходиш по чукарите с нея! Ако искаш офроуд си вземи Уазка или Лада Нива. Иначе ако не искаш да се занимаваш с вериги, лопати, ела да ме дръпнеш...сещаш се на къде бия :D Субару! Поздрави и успех с избора! :D

Пет Мар 14, 2008 9:24 am
Върнете се в началото
Профил
Subaru Extremist
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Вчера един колега ми се оплакваше от такъв разход. По-преди един друг колега ми се оплакваше за Рено Клио. Още по-преди един колега имаше Поло и го продаде на втория месец. Та затова се изказвам така. Може да е трябвало да ги пипнат нещо.
БТВ един друг колега имаше Джъсти. На него му даваше 5-7 на сто. :)

Пет Мар 14, 2008 11:20 am
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Разбирам на къде биеш и по принцип съм съгласен, но разхода на 1600 и на 2000 Импрези не е един и същ. 1-2 литра, но има разлика.

Пет Мар 14, 2008 2:42 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
мерси за отговорите на всички. под лек офроуд имам предвид наистина лек, като каране на зле почистен път със сняг или стигане до брега на някой водоем, който включва примерно половин-един км черен път. сега ясно че land rover defender примерно няма равен по 'чукарите', но ако човек кара останалите 95% по магистрала , и офроудъра си има сериозни недостатъци (динамика, разходи, шум). затова импреза аутбак наистина ми звучи перфектно, но това чудо никъде не се намира... да не би да е правена само за американския пазар?

Съб Мар 15, 2008 1:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1155
Автомобил: R.I.P. Justy, Honda Innova 125i '10
Рейтинг: 206
Отговори с цитат
Пост 
ако ти трябва евтина и икономи4на кола, те съветвам Justy. гори от 5 до 8/100, късо междуосие по4ти не опира отдолу, евтини и доста здрави 4асти освен амортисьорите. 1.2 мотора инжекцион е 74 к.с, Impreza 1.6 е 90 к.с., но Justy-to по4ти няма багажник, ако ще го товариш

Съб Мар 15, 2008 5:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
По-скоро Justy-то (Сузуки Игнис) ... :-)
На мен много ми харесва :-)

Съб Мар 15, 2008 6:46 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Импреза аутбак се прави само за американския пазар, но си е японска сглобка за разлика от американски легаси аутбак. По въпроса за разхода - първо пълниш до горе, караш колкото караш, доливаш пак до горе и смяташ, аз така си изчислявам разхода. 1.6 импреза и 2.0 че и 2.5 импреза теглят почти едни и сщи кг кола - около 1300-1400, малкия двигател винаги щи е най-натоварен и по каталозите го дават 12 на сто градско, 2.0 литра е по приемлив - 13 на сто градско и 8 извън града. Аз лично предпочитам по-големия 2.5 двигател - автомата е перфектен, добра тяга и по голяма издръжливост. Няма кола която е 4х4, с размери на импреза - т.е. нормална и да гори под 10 на сто - такова животно нема :lol:
Флукс - ходих зимата на Мальовица - коловози, умерен офроуд - накефих се - даваш газ и колата върви където ти искаш - само задминаваш закъсали, слагащи вериги и т.н. Страшно поведение - а и никъде не опрях.
Бих те посъветвал да си търсиш нормална импреза 2.0 автомат, сложи я на 16 цола джанти, газ и си питай шапката, легаси аутбак ти е другия вариант, но пътния данък там е 400лв, а и си погорва - няма как - тежи над 1500кг и като се нахендри човек в едно софийско задръстване :x
Лично мнение - все пак съм пристрастен към Субару

Съб Мар 15, 2008 9:23 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
wmax, хаха - четеш ми мислите. това за което я търся е точно офроуд тип 'зимно ходене до мальовица' - знам го как е. ама вместо да ме съветваш.. .. ъхъм.. абе ти... твоята няма ли да я продаваш? ;-)

Съб Мар 15, 2008 11:10 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Отговори с цитат
Пост 
Субару Импреза Pirsch - за това питаш мисля. Вдигната е с 15 мм над стандарта.
Иначе има и Импреза Аутбек - за европа се предлага само 2.2 Автомат. Карал съм такава и е доста пъргавичка.
За разход на гориво - ако търсиш икономична кола това не е точно марката , която търсиш. В натоварено градско движение не пада под 12, извън града - 8. Обаче ако ти е тежък крака (а той в такава окла рано или късно става ) тия цифри ги забравяш и умножаваш по 1.4

Нед Мар 16, 2008 10:46 am
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Тук се изрече една голяма истина, ако търсиш икономична кола насочи се към друга марка, но то пък при Subaru всичко си струва, така че губиш :-)

Нед Мар 16, 2008 12:12 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 7
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Аз също съм се насочил към импреза 1.8, струва ми се подходящ вариант за нуждите ми, но blatimir ми каза нещо за течове на масло точно при този двигател. Ако някой кара такава или има преки наблюдения, моля да сподели тук впечатленията си.
1.6 наистина ми се струва малко слабичък а 2.0 такъв, който отговаря на по агресивен тип шофиране. 1.8 според мен застава някъде в баланса между относително ниския разход на гориво при спокойно каране и потенциала за повече сила при нужда.
Дали разсъждавам правилно, могат да кажат най-добре хора с опит на тази кола.
А, и каква е цената на която може да се намери екземпляр в добро здраве, в mobile.bg офертите са много разнообразни?

Нед Мар 16, 2008 1:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Като ще е 1.8 - да е 2, брат :? :?
Две хиляди си е две хиляди :idea:

Нед Мар 16, 2008 7:04 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Subaru Extremist
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Impreza94 написа:
Като ще е 1.8 - да е 2, брат :? :?
Две хиляди си е две хиляди :idea:

Абсолютно те подкрепям. Никак не е приятно, когато искаш да изпревариш, но било къси отсечки, било баирче и не можеш. Затова малко повече мощност никога не е излишна.

Нед Мар 16, 2008 9:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >