Отговори на тема стр 1, 2, 3  >
 Колеги, моля кажете си големината на дисковете 
Автор Съобщение

Постове: 362
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
След поредното запалване на спирачките на аутбека, съм решел окончателно да ги сменям. Искам да сложа дискове и апарати от импреза, но ще ми трябват размерите да видя дали ще паснат. Аутбека е 2004 г.

Нед Ное 18, 2012 3:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума

Постове: 875
Рейтинг: 60
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
277мл и 295мл :beer:

Нед Ное 18, 2012 4:24 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
а на WRX ?

Нед Ное 18, 2012 5:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума

Отговори с цитат
hitmn написа:
а на WRX ?

Точно за WRX са размерите

Нед Ное 18, 2012 5:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1360
Рейтинг: 226
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
hitmn написа:
След поредното запалване на спирачките на аутбека, съм решел окончателно да ги сменям. Искам да сложа дискове и апарати от импреза, но ще ми трябват размерите да видя дали ще паснат. Аутбека е 2004 г.

enjoy

http://forums.nasioc.com/forums/showthr ... ?t=1265631

Нед Ное 18, 2012 6:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 237
Рейтинг: 130
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
denislav971 написа:
Това милилитрите в чашите с бира ли са ? :-P .. :D

Нед Ное 18, 2012 6:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Дебнеш в ибей за четири-бутални апарати на сносна цена,чат пат излизат. Слагаш и големи дискове и червено ебц и спи града. Най-много да се наложи да сложиш дистанционни фланци на джантите, че офсета е друг и може да опира.

Нед Ное 18, 2012 6:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума

Отговори с цитат
martod написа:
denislav971 написа:
Това милилитрите в чашите с бира ли са ? :-P .. :D

Пиеше ми се бира та за това ROFL
277мм-295мм :good:

Нед Ное 18, 2012 6:52 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 5
Автомобил: subaru impreza wrx
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Аз преди месец купих за моята импреза 277мм за 70 лв. с отстъпката от Косер 25мм дебелина

Сря Ное 21, 2012 6:30 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 339
Автомобил: Spec B
Рейтинг: 103
Отговори с цитат
hitmn написа:

След минаване на 326мм отиваш на мин 17 джанта. Ако си с 16 мисля тайп R и RA СТИ до 2000г е с 4-бутални апарати с 295мм дискове, може и други да има с тази конфигурация (spec V), но при 4-буталните не знам дали няма да трябват и нови джанти или фланци за съществуващите.

Чет Ное 22, 2012 9:11 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Отговори с цитат
Сметки вихрим,и милилитри въртим ROFL ,както казва колегата мартоД.
Никакъв смисъл няма да минава на 326мм или 317мм или т.н...остава си на 294мм сменя си апаратите и накладките зa WRX.
Предпочетох да си купя чисто нови.2ра ръка не ми се занимаваше,защото си има ,рециклиране а там са още едни 200кинта сигурни за буталца,пръстени и т.н....тука колегата инжинера Владев продава рециклирани viewtopic.php?f=12&t=11935&p=155614

А аз си купих и поставих този комлект.по-леки от оригиналните апарати на бека и си спрират задоволително по-добре
http://www.ebay.co.uk/itm/SUBARU-IMPREZ ... 4d05ba6240
но това с преминаването на по-голям размер дискове си е леко филмче :shock:
Поръчваш си 20броя шпилнки на 60мм(6 кинта на брой) и фланци минимум 12мм дебели(около 120кинта всичките),ако не искаш да си купуваш джанти които да покриват 4 бутални апарати -
http://www.subaruforester.org/vbulletin ... ter-19106/

П.П. Hitmn нали като бяхме пред вас,много добре се сещам че ти обясних какви съм си поръчал аз.....

Чет Ное 22, 2012 10:55 am
Върнете се в началото
Профил WWW

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Естествено помня го това ! То оттам тръгна филмът в главата ми. Просто исках да съм сигурен, че няма да объркам нещо, че не са малко пари за една грешка. Инак ако сменя само спирачните апарати и в последствие дисковете и остана на 294 мм както са си сега, нали няма да се наложи със 17 ките да сменям шпилки, евентуално ще сложа фланец ...?

Чет Ное 22, 2012 1:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Отговори с цитат
hitmn написа:
Естествено помня го това ! То оттам тръгна филмът в главата ми. Просто исках да съм сигурен, че няма да объркам нещо, че не са малко пари за една грешка. Инак ако сменя само спирачните апарати и в последствие дисковете и остана на 294 мм както са си сега, нали няма да се наложи със 17 ките да сменям шпилки, евентуално ще сложа фланец ...?

значи,като сложиш фланци,ще ти трябват и подълги шпилки,защото изнасяш джантите със 12мм и идват къси.
тука вече има отрабетена ситуация,тези стругари много добре си свършиха работата със шпилките.

Не се притеснявай,няма какво да объркаш или да прецакаш,според мен този кит е сносен ,има и дискове и накладки и маркучи и пружинки,пасна си като утях си!!!
Успех и дейсвай

Чет Ное 22, 2012 5:47 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Цената на този кит е повече от перфектна, при положение, че тука два диска и накладки са към едни 400 лв. Valadares, а апаратите какви са? В смисъл качеството как е, че марката ми е непозната, нали не са китайски ресторант?

Чет Ное 22, 2012 8:06 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Абре, Владо не си ме разбрал, аз не ща да минавам на по големи дискове, искам 4 бутални апарати и дискове като твоите италианските. Ако още не си ги изкривил естествено, значи стават :D. Като и набих спирачките на моята, онзи ден се гоних с един "Прелюд", от 160 - 0 даже АБС не се вклучи педала беше нормален в началото, после като потъна от натиска и колата залепна за асвалта, а очаквах АБС ... Пича с прелюда спира и вика : "абе май ти се запалиха спирачките" и що да видя ... пожарогасителя на двете предни и после до вкъщи на 1-ва и 2-ра :)

Въпроса забравих, ако не сменям големината на дисковете, може ли да не слагам шпилки и фланец ? Ако сменя само спирачния апарат ?

Пет Ное 23, 2012 12:05 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Радо, ти не успяваш да разбереш. Както ти казва Владо, а и аз в един по-преден пост по-нагоре - фланците и шпилките се слагат, заради различния офсет на джантите на ВРХ/СТИ и нашите оригинални джанти - четирибуталния апарат ще опира, понеже е по-изнесен, заради двете бутала от външстната страна на апарата, който ще опира в по-прибраната оригинална бикова джанта. Без значение колко ще ти е диска, сложиш ли четирибутален, ще опира, без значение от диска - фланци трябват. Ако вдигнеш размера на диска, като на някои легасита и оставиш двубуталните (които според са различни) няма да има нужда от фланци, но и ефекта няма да е голям. Според мен това е най-удачния вариант - четирибутални. Въпреки, че бих пробвал и само с хубави перфорирани дискове и Hawk/EBC накладки и хубава спирачна течност, ако не си я сменял. Аз я смених и има известна, макар и малка разлика.

Пет Ное 23, 2012 12:21 am
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Не съм загрял явно :) Случва ми се от време на време, ама като го загрея е за цял живот :D

Не знам кое е по-оптималното като пари за спиране. Не ми се дават 1000 лв. за спирачки :pardon:

1. 4 бутални апарати с обикновените дискове (като за начало) или
2. Нашите си апарати с италианските нарязани и надупчени дискове на Владо ...

3. Мислех и за дискове от Трибека 315мм, но се порових из форума и се оказва, че и Трибеката си криви дисковете, а е само 150-200 по-тежка от нашите ...

Пет Ное 23, 2012 4:56 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 858
Рейтинг: 254
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Кривенето на дисковете не е свързано с масата на колата, а с материала на диска и накладката, както и със стила на каране.

Ето четиво, за когото се интересува:
http://www.stoptech.com/technical-support/technical-white-papers/-warped-brake-disc-and-other-myths

С две думи - причините за тресенето са или материал от накладката полепнал по диска или закаляване на диска от залепена гореща накладка след тежко спиране. Във втория случай материала на диска се закалява и започва да се износва неравномерно, което скоро води до вибрация. Ако се престърже на струг преди закалката да проникне в дълбочина може да се спаси. Лечението е превантивно и като цяло е да се направи правилна процедура за напасване на накладките и да се внимава след тежко спиране да не се остава с натисната спирачка - аз лично пускам колата 1м и спирам с ръчна, за да не останат залепени накладките.

Пет Ное 23, 2012 7:29 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 339
Автомобил: Spec B
Рейтинг: 103
Отговори с цитат
Аз съм с 316 дискове и пак при интензивни спирания, после диска бавно се охлажда, има нещо недомислено с въздушния поток, който обдухва диска и апаратите. Като цяло Аутбека е още по-тежък, а диска не само че е по-малък като диаметър, но е и по-тънък 294х24 с-у 316х30 и значително по-лесно се прегрява. Аз бих си взел надупчени и нарязани дискове, като при Владо, но пък ако сложите и перформънс накладки е много желателно да сложите и на задната ос, за да не нарушите баланса на спирачното усилие, че като нищо с хубави дискове и накладки отпред и сток отзад при интензивно спиране с ъгъл на волана да стане голямата беля. Като цяло според мен е по-добре да се инвестира в 4 EBC диска с накладки, отколкото само в предната ос. Има и по-евтини варианти като Open Parts и тн.

Пет Ное 23, 2012 9:12 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 517
Автомобил: Outback H6 '01
Рейтинг: 66
Отговори с цитат
Четох,четох и не ми стана ясно ,може и да не съм се събудил още: има ли перфорирани диское за Бек и какви трябва да са накладките тогава(без смяна на апаратите).

Пет Ное 23, 2012 9:50 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2, 3  >