Отговори на тема
 Важен ли е предпазителят на колектора 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 265
Автомобил: Forester 2.5 XT
Рейтинг: 164
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте. От известно време имам някакво неидентифицирано подрънкване все едно някакъв резонанс или две ламаринки се удрят една в друга. Проявява се на всички скорости при високи обороти. Най-накрая стана ясно че е точно някаква ламарина която е под колектора в предната част на автомобила ( импреза 1998 година, 2.0 литра, 115 к.с. ). Майсторът при който бях заварява нещо по нея за да не дрънчи но не се получи и накрая каза че най-добре е изцяло да я махнем и без това нямало нужда от нея а другите автомобили даже нямали такава предпазна ламарина. Въпросът ми е дали найстина е удачно да се махне тази предпазна ламарина под колектора, тя само козметична ли е. Майсторът твърди че и без нея все тая, едни познати пък споделиха че тя задържа топлината при студено време и без нея зимата трудно ще запалвам. Някой запознат ще помогне ли да каже да я махам ли тази ламарина или е важна. Благодаря.

Пет Ное 30, 2012 9:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1360
Рейтинг: 226
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Noonelololo написа:
Здравейте. От известно време имам някакво неидентифицирано подрънкване все едно някакъв резонанс или две ламаринки се удрят една в друга. Проявява се на всички скорости при високи обороти. Най-накрая стана ясно че е точно някаква ламарина която е под колектора в предната част на автомобила ( импреза 1998 година, 2.0 литра, 115 к.с. ). Майсторът при който бях заварява нещо по нея за да не дрънчи но не се получи и накрая каза че най-добре е изцяло да я махнем и без това нямало нужда от нея а другите автомобили даже нямали такава предпазна ламарина. Въпросът ми е дали найстина е удачно да се махне тази предпазна ламарина под колектора, тя само козметична ли е. Майсторът твърди че и без нея все тая, едни познати пък споделиха че тя задържа топлината при студено време и без нея зимата трудно ще запалвам. Някой запознат ще помогне ли да каже да я махам ли тази ламарина или е важна. Благодаря.

Тази ламарина, играе ролята на термо щит и е хубаво да е има :)

Съб Дек 01, 2012 8:31 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Благодаря Troshko. В такъв случай, понеже мойта била ръждясала и не можела да се завари така че да не дрънчи при движение на високи обороти освен да взема да я махна но да сложа здрава такава на нейно място. :)
А като казваш хубаво е да я има какво точно имаш предвид - че без нея ще имам проблеми при паленето зимата или просто е желателно да я има за всеки случай. Понеже ако ми кажат че не може на нейно място да се сложи друга ламарина да знам все пак доколко е желателно да я има.

Последна промяна Noonelololo на Съб Дек 01, 2012 9:42 am, променена общо 1 път

Съб Дек 01, 2012 9:19 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1360
Рейтинг: 226
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Noonelololo написа:
Благодаря Troshko. В такъв случай, понеже мойта била ръждясала и не можела да се завари така че да не дрънчи при движение на високи обороти освен да взема да я махна но да сложа здрава такава на нейно място. :)

Реално не е хипер фатално ако няма, но ако имаш кора под мотора има голяма вероятност да се стопи малко :)))

Съб Дек 01, 2012 9:42 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ти си отговорил докато си редактирам въпроса. :)
Но това което казваш не значи ли че всъщност това е щит за предпазване топлината да не навреди на нещо извън него а не толкова да задържа топлината вътре за голените студове. Ще погледна дали имам кора под мотора че това да стопи нещо звучи плашещо. :)

Съб Дек 01, 2012 9:45 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Отговори с цитат
Няма страшно при 2.0 атмосверката колектора не е като при турбото или при 2.5,така че и кората няма да ти разтопи,ампутирай ги ако са заминали много :)

Съб Дек 01, 2012 9:47 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 483
Автомобил: Outback 3.0r '07 LiquidSi
Рейтинг: 438
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Какво се случва обаче при монтаж на неръждаем "хедър"(гол) на турбо Суби.....кората и периферията застрашени ли са от разтопяване?

Съб Дек 01, 2012 12:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
И така, наложи се да ми махнат част от топлинния щит на колектора - две парчета от най-предната му част, тази която вече е вертикално нагоре, след хоризонталната част която пази някакви гуми и маркучи. Близо е найстина до пластмасовата ми кора която се намира малко по-напред, така че ще следя какво се случва с нея, но шумът просто беше много дразнещ пък и ми махнаха само малка част от щита. Ако има някакво развитие ще споделя отново, може да послужи на някой друг колега. :)

Нед Дек 02, 2012 3:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 858
Рейтинг: 254
Отговори с цитат
julionavarro написа:
Какво се случва обаче при монтаж на неръждаем "хедър"(гол) на турбо Суби.....кората и периферията застрашени ли са от разтопяване?

Слага се термо лента.

Нед Дек 02, 2012 5:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема