Отговори на тема
 Проблеми с Impreza I 
Автор Съобщение
Пресен - пресен

Постове: 2
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте! Един роднина има проблеми със Субару Импреза I (преди фейса), моторът е EJ16. Проблемите се изразяват в това, че колата спира да върви при рязко подаване на газ. Чекът на колата е светвал веднъж в движение, и затова преди няколко седмици закачихме буксите за самодиагностика и първоначално излезе грешка 22 или 32 (не знам дали да броя първото светване), а после си повтаряше само грешка 22. Изчистихме грешките, но проблемите си останаха. Код 22 за грешка проверих, че е knock-сензора. Търсихме го, но не успяхме да го намерим. Възможно ли е датчикът да липсва при определени модели? А ако е бил свален от колата, още преди да попадне при моя човек, не би ли следвало check-ът да свети постоянно? Забравих да спомена, че миналото лято започна да се обажда авансът, после се оправи. Мислим, че това е било заради качеството на бензина. Преди няколко месеца имаше гърмежи в колектора (колата никога не е карана на газ). Сега не гърми, но и не върви. Имате ли идея от какво може да бъде?

Поздрави :beer:

Съб Май 18, 2013 5:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 773
Автомобил: Subaru Forester 2.0/125ps
Рейтинг: 84
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега може да е от кабели, свещи знам ли може би някой по компетентен от форума може да те насочи по добре, но съвет от мен закарайте я на диагностика, а и да ти кажа не съм супер специалист ама това изказване "обажда се аванса" звучи странно, това да не е жигула ROFL

Пон Май 20, 2013 2:06 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 33
Нов фен
Отговори с цитат
Виж налягането на бензина

Пробвай да затапиш маркуча за излишното гориво да не се връща в резервоара

Вто Юни 04, 2013 10:21 am
Върнете се в началото
Профил
Пресен - пресен

Постове: 2
Нов фен
Отговори с цитат
Откачихме маркуча за излишното гориво, но не рискувахме да го затапим, защото връщаше много голямо количество бензин - за няколко секунди изхвърли около 300 гр.. При изключване на дебитомера, колата угасва. При форсиране на празен ход се случи да забие на 4800 оборота, стиснахме маркуча за излишното гориво и се изфорсира до прекъсвач.

btw. Зад десния фар има нещо като филтър, за какво служи това?

Поздрави :)

Пон Юни 24, 2013 7:15 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 33
Нов фен
Отговори с цитат
Ами то си е филтър :")

Да знаеш че ако караш с затапен маркуч се вдига много разхода на бензин, трябва да си смениш регулатора на налягането но чисто нов е някъде около 250-280 лв. за едно малко тумбурлуче с пружина и мембрана.

Сря Авг 07, 2013 8:22 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 460
Автомобил: Forester 2,5 XT AT
Рейтинг: 57
Отговори с цитат
Ето тук може да прочетеш малко: viewtopic.php?f=4&t=9085

Knock Sensor-a се намира директно на мотора като погледнеш от горната страна. Горе долу под дроселната клапа.

Сря Авг 07, 2013 9:18 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 77
Автомобил: Subaru Impreza GF8 MY96
Нов фен
Отговори с цитат
ilsa написа:
Ето тук може да прочетеш малко: viewtopic.php?f=4&t=9085

Knock Sensor-a се намира директно на мотора като погледнеш от горната страна. Горе долу под дроселната клапа.

Да със сигурност там му е проблема на колегата - сменява сензора и забравя - на предишната ми Импреза Седан 96г. EJ20 имах същите премеждия. Няма причина неговото Субару да е без knock сезор освен ако някой пишман майстор не е решил, че може да го изхвърли! #-o

Пон Сеп 02, 2013 1:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Само, че EJ16 преди фейслифта (90hp) няма датчик детонации :idea: :idea: ...няма датчик разпределителен вал. Малко е поорязана инсталацията :cool:

Нед Сеп 08, 2013 1:06 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 77
Автомобил: Subaru Impreza GF8 MY96
Нов фен
Отговори с цитат
Impreza94 написа:
Само, че EJ16 преди фейслифта (90hp) няма датчик детонации :idea: :idea: ...няма датчик разпределителен вал. Малко е поорязана инсталацията :cool:

Зная колега, че ти си бил с EJ16 FWD и предполагам си видял с очите си, че стария ти мотор е без knock sensor, но според този сайт - http://img.yiparts.com/Part/en/XSUPPM - Импрезите EJ16 от 92г. насам си имат knock sensor, освен ако има някои изключения за модели правени за страни извън Европа. Не виждам и причина иначе да свети Engine check и да показва knock sensor, все пак е японска кола. Както и да е той колегата може и вече да си е решил проблема, но не казва. :)

Пон Сеп 09, 2013 8:35 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 72
Автомобил: subaru impreza subaru forester '10
Телефон: 0883304033
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Повечето модели за европа в ранните години не слагат кнок сензор- но датчик колянов вал имат абсолютно всички! По начина по който колегата е описал проблема най- вероятно става дума за ланда сондата понеже 22 грешка няма най-вероятно е 32-именно сондата за контрол на газовете- преброил е неправилно :) ако има уред може лесно да примери показанията и да се ориентира дали е изправна .
Колега ако решиш мога да ти кажа къде какво да премериш ако си в час със мултицетът .

Поздрави!!!

Пон Сеп 09, 2013 9:07 am
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
krasimirStoqnov написа:
Повечето модели за европа в ранните години не слагат кнок сензор- но датчик колянов вал имат абсолютно всички! По начина по който колегата е описал проблема най- вероятно става дума за ланда сондата понеже 22 грешка няма най-вероятно е 32-именно сондата за контрол на газовете- преброил е неправилно :) ако има уред може лесно да примери показанията и да се ориентира дали е изправна .
Колега ако решиш мога да ти кажа къде какво да премериш ако си в час със мултицетът .

Поздрави!!!

Ако е реплика към мен по повод последния ми пост, моля да се прочете по-внимателно - датчик разпределителен вал и датчик колянов вал са два различни и има инсталации без първия. На отвора на негово място има оригинална FHI гумена тапичка. Като дори в тези конфигурации ангренажното колело на лявата глава все пак има тайминг за запалване. Нали. Малко ми е обидно да си мислите, че аз си мисля, че има кола без датчик КВ.... :-?

Пон Сеп 09, 2013 7:24 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 72
Автомобил: subaru impreza subaru forester '10
Телефон: 0883304033
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Impreza94 не си ме разбрал, извинявай ако съм те обидил, казвам го за да не си мислят колегата, че е минус като го няма датчика!

Пон Сеп 09, 2013 8:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
чукане на аванса /детонации/, гърмене в колекторите...
Този твой роднина обслужвал ли е тази кола? Кога? По-хубав бензин?
Реглаж на клапани кога последно?

Пон Сеп 09, 2013 8:55 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 773
Автомобил: Subaru Forester 2.0/125ps
Рейтинг: 84
Отговори с цитат
Колеги знае ли някой OEM номера на кнок сензора на Импреза 1.6 96-98 година. демек от старите кръшове!?

Пет Ное 18, 2016 10:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема