Здравейте колеги! Преди няколко седмици смених маслото на колата ми impreza wrx JDM 93г. и покарах около 300 400 км. и лампата на маслото когато дам контакт светва. Запалвам колата и лампата изгасва но не за дълго. Като започне да загрява колата (след около 1 минута) лампата започва да свети съвсем слабо(бледо), като загрее още колата започва по силно да свети и като вдигне 90 градуса водата лампата на маслото светва вече нормалното си червено. Карах колата на ръчка много дълго време така на светнала лампа минах 1500 км извънградско на големи километри и без жалене на колата. Нищо не се случи с двигателя. За това реших да сменя датчика на маслото. Взех друг закачих го сложих го давам на контакт няма лампа за маслото. Изобщо не светва... Сложих си стария датчик и с него същата работа няма светване на лампата дори и на контакт. Измерих веригата от датчика до таблото и е здрава. Лампата на таблото я смених с работеща и пак не свети. От тук нататък не знам какво мога да направя и за това реших да помоля за помощ.
Колега и при мене имаше подобен проблем и на мене не ми светеше лампата за маслото. Проверих лампичката тя работеше,проблема се отстрани когато реших да затегна датчика понеже забелязах, че се вижда повечко резба от него и от тогава нямам проблем.Impreza 2.0 1997г