|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |
Амортисьор за Импреза - от къде, цени?
| Автор |
Съобщение |
|
devane
|
|
имам субару импреза 1996-та 1.6 бензин
не съм от софия и ме интересува горе долу цена за преден ляв амортисьор .. продават ли се поединично? кой магазин ще препоръчате има ли начин да се поръчат по нета нещата да се плати по нета или с наложен платеж?
питам защото тук попитах на едно място и след половин ден в целия град каде що има магазин за авто части се знаеше че един си търси такъв амортисьор и естествено се наговарят за цената а тя ми се струва прекалено издута
мерси предварително
|
|
|
|
| Пон Май 07, 2007 1:51 pm |
|
|
|
ImprezaSTI
звездоброец
Регистриран на: Пон Авг 21, 2006 12:49 pm Постове: 1399 Местоположение: София
Автомобил: 4-цилиндрово сешоарче
Телефон: 0898-695-268
Рейтинг: 292      
|
Здравей приятел! Ами като първо мисля, че е удачно да смениш и двата амортисъори, тъй като аз лично не съм виждал да продават поединично, просто защото в много от случайте, ако смениш само единия, може да ти върви колата като "митилява овца"...разбираш ме. Магазини има много, но нека по-компентентните колеги да те посъветват.
П.П Добре дошъл във форума, пожелавам ти приятен престой тука! 
_________________ ...защото животът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите които спират дъха!!!
|
|
|
|
| Пон Май 07, 2007 1:58 pm |
|
|
|
mimo_
Регистриран на: Вто Май 08, 2007 9:04 am Постове: 81 Местоположение: sofia
Автомобил: 155 VM31B
Рейтинг: 0
|
|
Здр. Мога BILSTEIN да ти взема на -20% но само по заявка!
_________________ Накладки,съединители и спирачни дискове http://www.s-brakes.com
|
|
|
|
| Вто Май 08, 2007 9:40 am |
|
|
|
devane
|
mimo_ написа: Здр. Мога BILSTEIN да ти взема на -20% но само по заявка!
добре де кажете някаква цена .. за 1 амортисьор и за комплект - 2бр.
ако искаш и на лична бележка ми пиши
|
|
|
|
| Вто Май 08, 2007 12:56 pm |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
можем да осигурим:
Оригинален Субару 370лв/бр
Монро 200 и нещо
KAYABA 200лв/бр
вт. ръка 50лв/бр - може да се намери работещ амортисор, но няма как да се даде гаранция колко време ще изкара
за предпочитане е KAYABA(Каяба) - оригинални японски са(made in Japan), доста известна марка, монтират се фабрично на много нови японски коли, тойотите примерно са с такива от завода
другият вариант е спортни амортисьори KONI - перфектно качество, на много ниска цена - цената им е съпоставима с другите обикновени амортисьори, въпреки че са спортни. регулируеми са и могат да се настройват на различна твърдост. много издръжливи, с тях колата стои на пътя перфектно, дори на максимална твърдост не друсат много, а могат да се направят меки според желанието на клиента. на много от турбо-легаситата и турбо-импресите слагаме точно такива - щото карат като бесни  дори при скорости 250км/ч конито се държи перфектно, става за градско или магистрално каране
_________________ SUBARULAND Ltd Диагностика, ремонт, обслужване и tuneup на SUBARU от 2007г насам. 0878 207 541 - Красимир 0899 612 719 - Венци https://www.facebook.com/redlineoil.bg
|
|
|
|
| Вто Май 08, 2007 8:58 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
|
KONI нов колко ?
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Вто Май 08, 2007 10:41 pm |
|
|
|
Nick
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 1:21 pm Постове: 673 Местоположение: Canada Рейтинг: 84 
|
|
Към Агента - бе, нямате ли някои амортисьори да са ОК на около 290 км/ч ? Аз такива търся.
Да не казвам голяма дума, без да съм шпец, мисля че амортисьора при
300 км/ч е един по-крайните по значение фактори. Амортисьора би имал повече влияние при 5 км/ч. При 300 км/ч ще има значение ако е скъсан, изтекал преди 2 години или откраднат.
Ти намери тука сиромаси и ги почна 'от вратата за краката' ?
|
|
|
|
| Сря Май 09, 2007 3:31 am |
|
|
|
Flat 6
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 10:58 am Постове: 1040 Местоположение: София
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
|
Цитат: другият вариант е спортни амортисьори KONI - перфектно качество, на много ниска цена
Бацко, ти май си първия човек в тая държава, дето смята цената на Кони за "ниска"  Или пък да не е баш Кони? 
_________________ https://selectparts.bg/
|
|
|
|
| Сря Май 09, 2007 11:33 am |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|

оригинално жълто КОНИ - KONI Sport за импресата е между 240-300лв парчето. ако не е коиловър тип, цената е между 150 и 200лв парчето, но за импресата са коиловър тип - пружината е надената върху амортисьора, и затова са от по-скъпите модели. и това ако е висока цена, съвсем малко по-скъпо е от пикливото Монро  а конито има страшно дълъг живот и да дефектира е изключително рядко. не знам в БГ да се продават неоригинални Конита, ние използваме доставка само от Руди 96 и досега проблеми не е имало - те са официални дилъри на Кони за Бг и ако имаш забележка - имат си сайт
Момчето търси оферта за амортисьори и аз му давам, това е. Мога и Тейн за 3000лв да му предложа, но не го правя
Ник, аз не разбрах какво имаш предвид с тези 5км/ч и 300км/ч? системата хамортисьор-пружина работи постоянно, това си е механичен трептящ кръг, дали има нискочестотни или високочестотни трептения не е от значение, само когато колата е в покой хамортисьора не работи. И да, според нещата които казваш не си шперц, сори  При високи скорости хамортисьора е изключително важен, много по-важен е от пружината! Не че пружината не е важна, но ако си позволим подобна съпоставка - от първостепенно значение е хаморсисьора, защото от него зависи как ще затихват колебанията на трептящият кръг амортисьор-пружина. Предназначението на пружината е да носи купето при статично натоварване и да пренася тежест към контактните петна при динамично натоварване. Амортисьорът работи само при динамично натоварване, т.е. когато колата не е в покой. И пак да, има амортисьори, които осигуряват достатъчна стабилност и при много високи скорости. При скорости над 250км/ч с колата и сцеплението стават разни лоши неща и само окачване-бетон може да гарантира сигурност и добро сцепление. В общи линии е това.
конито гарантира добра стабилност и ефективна работа на окачването до 250км/ч, защото след това е зоната на high performance компонентите, а това е спортен, не състезателен амортисьор. при много високи скорости и големи натоварвания на окачването амортисьорите се загряват и престават да работят ефективно - причините за това са високочестотните цикли компресия-декомпресия(или продължителни нискочестотни колебания, но с голяма амплитуда - офроуд примерно), при които флуида в амортисьора се загрява от триенето. жълтото кони примерно не става за офроуд, защото не е предназначено за нискочестотни колебания с голяма амплитуда, то е за асвалт и най-добре се държи при средни или високо честотни колебания - градско, писта или магистрала, но на асвалт
много често излиза по-евтино да минеш на конита, отколкото да пазаруваш стандартни амортисьори. не само защото конито има много дълъг живот, но и защото често цената му е доста по-ниска от ORIGINAL.
и това със сиромасите не го схванах  конита се купуват както от нискобюджетни клиенти, така и от паралии с тунинговани коли по над 400кс - това е просто амортисьор, а не златна гривна че да и се гледат каратите
_________________ SUBARULAND Ltd Диагностика, ремонт, обслужване и tuneup на SUBARU от 2007г насам. 0878 207 541 - Красимир 0899 612 719 - Венци https://www.facebook.com/redlineoil.bg
|
|
|
|
| Сря Май 09, 2007 9:07 pm |
|
|
|
Nick
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 1:21 pm Постове: 673 Местоположение: Canada Рейтинг: 84 
|
|
Виж, откриваш топлата вода.
Първо - не съм шпец, аз сега се уча, второ - аз ако купя високоскоростните амортиcьори, ще бъда щастлив с тях не повече от 5 минути на магистралата, докато ме спрат или се залепя някъде като плакат..........и ще бъда нещастен през цялото останало време. Особено с 1.6 Импреза Stock. Трето - информацията, която ми даваш е достъпна за всеки в нета, а кое как работи......... каквото и да кажа, все ще сгреша. Но.....обяснил си - обяснил си, не мога сега да ти кажа защо обясняваш. Който не е знаел поне ще научи как работят нещата.
Точно три пъти си на топлата вода. Но това е разбираемо и не е престъпление. Ние с тебе сме в различни дивизии. Ти гледаш на колата и дефекта по един начин, аз по друг.
|
|
|
|
| Чет Май 10, 2007 1:52 am |
|
|
|
mimo_
Регистриран на: Вто Май 08, 2007 9:04 am Постове: 81 Местоположение: sofia
Автомобил: 155 VM31B
Рейтинг: 0
|
 kak ти се занимава да пишеш бе човек!
До NICK: Когато не знаеш, неразбираш,неси наясно, мълчиш. Четеш,мислиш,запомняш а не ме питаш какъф ми е проблема!!!! Но все пак това е въпрос на възпитание. Призовавам да не спамим повече
Нарушена е ТОЧКА 10. от ПРАВИЛАТА! Забележката е към теб-ти започваш заяждането!
ImprezaSTI
_________________ Накладки,съединители и спирачни дискове http://www.s-brakes.com
|
|
|
|
| Чет Май 10, 2007 10:41 am |
|
|
|
Flat 6
|
Цитат: Когато не знаеш, неразбираш,неси наясно, мълчиш. Четеш,мислиш,запомняш а не ме питаш какъф ми е проблема!!!! Но все пак това е въпрос на възпитание. Призовавам да не спамим повече
А ти колега, когато въобще не си наясно с хората, начина на изразяване, иронията, сарказма и куп други важни неща.... ПЪРВО ЧЕТЕШ, ОПОЗНАВАШ ПОТРЕБИТЕЛИТЕ И ПОСЛЕ ПИШЕШ 
|
|
|
|
| Чет Май 10, 2007 10:58 am |
|
|
|
tonizdravkov
Регистриран на: Сря Окт 18, 2006 7:53 pm Постове: 768 Местоположение: София,България
Автомобил: 5.7 HEMI
Рейтинг: 30
|
ихааа пак се почна
не искам да заемам нечия страна,но ако цената на Кони е еднаква с тази на Монро например или Сахс със сигурност ще си взема Кони.предишната ми кола беше с Билстейн и имаше голяма разлика в стабилноста на колата.(верно е возеше по-твърдо)
|
|
|
|
| Чет Май 10, 2007 11:49 am |
|
|
|
ImprezaSTI
звездоброец
Регистриран на: Пон Авг 21, 2006 12:49 pm Постове: 1399 Местоположение: София
Автомобил: 4-цилиндрово сешоарче
Телефон: 0898-695-268
Рейтинг: 292      
|
|
Ще помоля колегите да се придържат към темата, защото колегата devane се нуждае от този амортисъор! Евала agent dust за инфото, на мен лично ми беше полезно, но човека предпочита само 1 амортисъор, така че КОНИ не е добър вариант, при положение, че другия е оригинален (или на друга марка). Все пак 300 кинта отгоре не са малко. Иначе видях че спорите за цената на самото Кони. Толкова струва, един приятел си търсеше и излизаха малко над 900 лева.
И моля ви още веднъж да не се отклоняваме от темата, камо ли да се караме!!!
П.П РАЗЧИСТИХ МАЛКО ТЕМАТА!
_________________ ...защото животът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите които спират дъха!!!
|
|
|
|
| Чет Май 10, 2007 3:23 pm |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|

искам да поясня, че конито е доказана марка. т.е. не става дума за някакви си амортисьори, а за продукт от световно качество. много хора го подценяват заради ниската му цена. има си недостатъци като всеки компромисен продукт, но качествата му са доказани. и най-важното е, че въпреки спортният си характер, без никакъв проблем може да се настрои да е като стандартен амортисьор. и за разлика от газовите амортисьори, осигурява нужният комфорт, защото дизайнът му е предназначен да обира ефективно неравностите - осигурява достатъчен ход на пружината при свиване
и още нещо изключително важно. изобщо не е препоръчителна подмяната само на един амортисьор. трябва да се прави в комплект - предни или задни. амортисьорът както всеки продукт подложен на триене и натоварване се износва. ако сложиш от едната страна нов, а от другата страна оставиш стар амортисьор - рискуваш при внезапно спиране силно завъртане на колата - защото страната с новият амортисьор ще има по-голямо сцепление. даже е за препоръчване ако нямаш пари, да не бързаш с подмяната, а да изчакаш докато събереш пари за да смениш и двата - в краен случай когато единият е прекалено дефектирал може да се смени само един, но възможно най-бързо трябва да се смени и другият. наличието на твърде много сцепление на неподходящо място е не по-малко вредно от неговата липса! едно от най-важните неща за окачването е да има симетрия. кола с два стари амортисьора е по-сигурна от такава с един стар и един нов - колкото и странно да ви звучи е така. прекалено опасно е да има предпоставка за завъртане, много по-опасно е от удължен спирачен път. това е информация за тези, които решат да сменят амортисьори.
|
|
|
|
| Чет Май 10, 2007 8:13 pm |
|
|
|
ATUDITU
Регистриран на: Пет Фев 16, 2007 8:13 pm Постове: 802 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Impreza
Рейтинг: -3
|
ник не че искам нещо на жъпреки да говориа,но по някои пат злобата и гордоста ти сще ти изяаде ушите,колкото до тези цени ако имаш по ефтин и в същото време ефективен вариант свиркаи а не критикуваи.Аз примерно в момемта имам комплект макферсони за Импреза 2ра употреба на 2000км за продаване.Е НЕ ВСЕКИ ИМА КИНТИ КАТО ТЕБ ЗА НЕЩО МНОГО СКЪПО КОЕТО ДА ДЪРЖИ И НА 5КМ И НА 300КМ,в същност ти возилиси се с 300  ="Nick"]Към Агента - бе, нямате ли някои амортисьори да са ОК на около 290 км/ч ? Аз такива търся.
Да не казвам голяма дума, без да съм шпец, мисля че амортисьора при
300 км/ч е един по-крайните по значение фактори. Амортисьора би имал повече влияние при 5 км/ч. При 300 км/ч ще има значение ако е скъсан, изтекал преди 2 години или откраднат.
Ти намери тука сиромаси и ги почна 'от вратата за краката' ?[/quote]
_________________ 0878146602 0888146602 power tuning repair and maintenance for Subaru бъди един от нас Daniel S powered by Dkperformance http://www.facebook.com/profile.php?id=100002365657539 http://dkperformance.com/
|
|
|
|
| Сря Май 16, 2007 10:47 pm |
|
|
|
ATUDITU
|
шефче защитаваш НИк за неща които не е прав това не е редно Flat 6 написа: Цитат: Когато не знаеш, неразбираш,неси наясно, мълчиш. Четеш,мислиш,запомняш а не ме питаш какъф ми е проблема!!!! Но все пак това е въпрос на възпитание. Призовавам да не спамим повече А ти колега, когато въобще не си наясно с хората, начина на изразяване, иронията, сарказма и куп други важни неща.... ПЪРВО ЧЕТЕШ, ОПОЗНАВАШ ПОТРЕБИТЕЛИТЕ И ПОСЛЕ ПИШЕШ  
_________________ 0878146602 0888146602 power tuning repair and maintenance for Subaru бъди един от нас Daniel S powered by Dkperformance http://www.facebook.com/profile.php?id=100002365657539 http://dkperformance.com/
|
|
|
|
| Сря Май 16, 2007 10:52 pm |
|
|
|
Nick
|
ATUDITU написа: ник не че искам нещо на жъпреки да говориа,но по някои пат злобата и гордоста ти сще ти изяаде ушите,колкото до тези цени ако имаш по ефтин и в същото време ефективен вариант свиркаи а не критикуваи.Аз примерно в момемта имам комплект макферсони за Импреза 2ра употреба на 2000км за продаване.Е НЕ ВСЕКИ ИМА КИНТИ КАТО ТЕБ ЗА НЕЩО МНОГО СКЪПО КОЕТО ДА ДЪРЖИ И НА 5КМ И НА 300КМ,в същност ти возилиси се с 300  ="Nick"]Към Агента - бе, нямате ли някои амортисьори да са ОК на около 290 км/ч ? Аз такива търся. Да не казвам голяма дума, без да съм шпец, мисля че амортисьора при 300 км/ч е един по-крайните по значение фактори. Амортисьора би имал повече влияние при 5 км/ч. При 300 км/ч ще има значение ако е скъсан, изтекал преди 2 години или откраднат. Ти намери тука сиромаси и ги почна 'от вратата за краката' ? [/quote]
????? За какво става дума ?????
|
|
|
|
| Чет Май 17, 2007 1:36 am |
|
|
|
Flat 6
|
ATUDITU написа: шефче защитаваш НИк за неща които не е прав това не е редно Flat 6 написа: Цитат: Когато не знаеш, неразбираш,неси наясно, мълчиш. Четеш,мислиш,запомняш а не ме питаш какъф ми е проблема!!!! Но все пак това е въпрос на възпитание. Призовавам да не спамим повече А ти колега, когато въобще не си наясно с хората, начина на изразяване, иронията, сарказма и куп други важни неща.... ПЪРВО ЧЕТЕШ, ОПОЗНАВАШ ПОТРЕБИТЕЛИТЕ И ПОСЛЕ ПИШЕШ  
Сега да ти обясня шефче,
щом съм коментирал, значи има за какво и не е нужно да защитавам никой! В този форум се пишат мнения, а не се пускат намръщени емотикони и не се дават съвети БЕЗ покритие и обосновка! Затова и отправих този пост към човека! Ако някой има нещо да казва по конкретна тема; да го казва с думи, а не да си придава важност с гола квалификация или символ  Предполагам си ме разбрал?
|
|
|
|
| Чет Май 17, 2007 9:50 am |
|
|
|
ATUDITU
|
ами мислиа,че съясем яасно съм написъл за какво става на въпрос(вие намерихте сиромаси и аиде даваи) един вид ние сме ебати олигофрените,а аз казах,че вместо да критикува и да се цитират ръководства по добре да се казва на хората от къде как и колко.Например аз си търсех упорна щанга за моето субару,обявявахасе ебати цифрите в краина сметка си намерих бес ничия помощ,а защо трябваше да се лутам сам несме ли тук да си помагаме,или сме тук само да се доказваме и критикуваме ааааааааааааааааа.Колкото до физиономииките те са за това тук зада се слагат
Нарушени точки 2 и 10 от ПРАВИЛАТА!
ImprezaSTI
|
|
|
|
| Съб Май 19, 2007 12:16 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |