| Автор |
Съобщение |
|
Noonelololo
Регистриран на: Пет Ное 05, 2010 11:01 am Постове: 265 Местоположение: Кърджали
Автомобил: Forester 2.5 XT
Рейтинг: 164   
|
|
Здравейте. Имам едно странно тропане което се проявява или само при тръгване или при смяна на втора от първа скорост. Паля колата, включвам на първа, давам газ и в момента в който колата тръгва се чува едно басово " Ту " с ниска честота, все едно някъде нещо се удря или се обира някакъв луфт. Това става и когато превключвам от първа на втора по същия начин и в същия момент, след превключването и при подаването на газ. При по-горни предавки като че ли не съм го забелязвал. Не се проявява абсолютно всеки път но поне в половината от случайте. Ходих на майстор и ми каза че всичко ми е наред, затова и пиша сега тук ако някой има идея какво може да е. Благодаря.
|
|
|
|
| Чет Сеп 19, 2013 10:30 am |
|
|
|
Noonelololo
|
|
Сега като се замисля не е свързано със самото превключване на скоростите, защото се проявява и когато внезапно дам газ без да превключвам. Примерно карам си независимо на каква скорост в града, махнал съм си крака от педала на газта след като съм засилил в някоя пресечка, и по някое време го сложа и подам газ и пак става същото.
|
|
|
|
| Чет Сеп 19, 2013 12:56 pm |
|
|
|
ilsa
Регистриран на: Сря Фев 18, 2009 11:17 pm Постове: 460 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2,5 XT AT
Рейтинг: 57 
|
|
Според мен ти тропа някъде я генерацията я гърнето.
За коя импреза говорим?
Старата ми импреза 2.0 1998 се чуваше подобен шум когато тръгна рязко на 1ва и винаги съм си го представял,че идва някъде от тампони на задния диференциал или нещо от сорта.
Поздрави, Илиян
_________________ ¯\_(ツ)_/¯ Няма нищо по-хубаво от лошото време!
|
|
|
|
| Чет Сеп 19, 2013 1:02 pm |
|
|
|
Noonelololo
|
|
Точно за импреза 2.0 1998 говоря и аз колега. Би ли споделил какво се оказа при теб, тампоните дето казваш или нищо ти е нямало и само така си представяш че е от тях, че нещо не те разбрах. Поздрави.
|
|
|
|
| Чет Сеп 19, 2013 4:19 pm |
|
|
|
ilsa
Регистриран на: Сря Фев 18, 2009 11:17 pm Постове: 460 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2,5 XT AT
Рейтинг: 57 
|
Noonelololo написа: Точно за импреза 2.0 1998 говоря и аз колега. Би ли споделил какво се оказа при теб, тампоните дето казваш или нищо ти е нямало и само така си представяш че е от тях, че нещо не те разбрах. Поздрави. Ами продадох я Така и не установих стараех се да не го правя, но или е някой тампон отзад или нещо в задните карета.
_________________ ¯\_(ツ)_/¯ Няма нищо по-хубаво от лошото време!
|
|
|
|
| Чет Сеп 19, 2013 4:49 pm |
|
|
|
Kenshin
Регистриран на: Сря Юли 16, 2008 10:13 am Постове: 831 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
|
|
Аз имах ено такова бучене при определени позиции на лоста. Шума идваше от маншонче на едно коляно на щангичките на скоростния лост, което маншонче опираше в кардана при определени позиции на скоростния лост.
|
|
|
|
| Пон Сеп 23, 2013 11:20 am |
|
|
|
Noonelololo
|
Ами не колега, при мен няма как да е от това. Проявява се след превключването вече в момента когато подам газ, все едно нещо някъде се удря и спира, нещо такова. В момента почти не карам колата но след няколко седмици ще съм по свободен и ще отида пак да я прегледат и по обстойно. Каквото излезе накрая ще пиша, поне да е в полза на някой друг като мен. 
|
|
|
|
| Пон Сеп 23, 2013 2:37 pm |
|
|
|
xander
Регистриран на: Пон Фев 07, 2011 8:39 am Постове: 429 Местоположение: Sofia
Автомобил: Subaru Impreza WRX MY97
Рейтинг: 13
|
|
Да не са тампони на двигател или скорости ?
|
|
|
|
| Пон Сеп 23, 2013 3:07 pm |
|
|
|
jovanni
Регистриран на: Вто Юли 15, 2008 9:30 pm Постове: 753 Местоположение: Асеновград
Автомобил: SPEC B, Forester SG
Рейтинг: 51 
|
|
Колега, провери си каретата на кардана - симптомите са като на блокирало каре. Имай в предвид, че на ма място не става, сваляш кардана и тогава гледаш. Поздрави
_________________ Джованни Тач Обслужване и поддръжка Текущи и основни ремонти Монтаж на ГИ Иван Костадинов 0899366111
|
|
|
|
| Вто Сеп 24, 2013 6:44 am |
|
|
|
Noonelololo
|
|
Ще проверя всичко което изредихте колеги. То проблемът всъщност е че като я прегледа майсторът ми каза че всичко си е наред а тя си тропа. И затова се обърнах към форума. И сега като ми остане време явно ще ходя пак в бокса но при друг майстор.
|
|
|
|
| Вто Сеп 24, 2013 4:15 pm |
|
|
|
xander
Регистриран на: Пон Фев 07, 2011 8:39 am Постове: 429 Местоположение: Sofia
Автомобил: Subaru Impreza WRX MY97
Рейтинг: 13
|
Ми човек да ти кажа, най-добре виж в темата за Сервизите в белия списък и отиди там където разбират от нашата любима марка, че иначе може никога да не ти открият проблема. П.С. Погледни и Черният списък... за да знае къде да НЕ ходиш... пример: Митака.
|
|
|
|
| Сря Сеп 25, 2013 9:05 am |
|
|
|