Отговори на тема
 Добавяне на cruise control на Импреза 
Автор Съобщение

Постове: 57
Рейтинг: 91
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте,
От известно време ме човърка мисълта за възможност за добавяне на темпомат(cruise control) на Импреза.
Доста се порових и като гледам, поколението 2000-2006г освен в американските и някои от по-наточените версии, темпомат не се среща. В английските форуми има доста дъвкано, като за техния пазар даже не се е предлагало като опция (доколкото разбрах).
Същевременно във Форестър-а от тези години пък е доста срещана екстра, моторизацията е една и съща и т.н.
Конкретния ми въпрос е:
Ако взема от донор Форестър 2.0/125к.с. всичко необходимо, вкл. и окабеляването, то тази система самостоятелно ли работи, както тези афтърмаркет, дето се предлагат, или трябва флаш на софтуер-а на ЕКУ-то за да разпознае, че има добавен темпомат.
Доколкото разбрах...примерно на предната генерация Импреза си е самостоятелен комплект. Работи автономно, със собствено ЕКУ, вакуумно-изпълнителен механизъм, старт бутон, лост за регулиране, изключватели на педалите и т.н. Нужно е, най-вероятно, само да прихване сигнал за стойността на скоростта, в момента в който го активираш.
Има ли някой от вас, който се е занимавал или е наясно как стоят точно нещата..... :-?

Поздрави !

Вто Сеп 23, 2014 8:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1179
Автомобил: Subaru Forester XT
Рейтинг: 706
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз съм с такъв. Ако колата не е drive by wire най-вероятно нищо не се препрограмира и прави. Просто ти натиска газта и ти я връща, когато трябва.

Сря Сеп 24, 2014 9:18 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 56
Автомобил: 01 impreza wrx wagon
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колега има ли успех с добавянето на тая екстра? За импрезите преди 2008 година с МТ, автопилота се активира с копче, което се намира до това за халогените. По-готино би било да се вземе от легаси и да се монтира на волана. В ebay има такива комплекти по 40 долара и до колкото чета няма софтуерна връзка.

Пет Сеп 26, 2014 12:50 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 57
Рейтинг: 91
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ами успех няма, все още проучвам.
Да се вземе от легаси и да се монтира на волана....едва ли ще стане толкова лесно, колега.
Дай някакъв линк за това, което си гледал.
За да работи, трябват много други неща. Примерно видях, че сервомотора, който дърпа жилото при Импреза и Форестър е коренно различен (при Форестър е по-голям). Трябва ти и електронния модул, окабеляването, копчето за пуск е ясно, лоста за управление, който е на волана, изключвател за педала на съединителя. Аз вчера се порових в зоната, където стои копчето, няма предвидено окабеляване, поне при мен. Наистина, от ebay от щатите цените на всичко са смешни направо, но доставката дотук е малко усложнена с всичките му глупости, дето трябва да се плащат. От английския ebay почти няма, защото Импрезите за Европа или UK нямат серийно.
Сега, тя идеята ми каква е....То принципно има някакви китове афтърмаркет, които можеш да си инасталираш (Waeco MS50, Rostra...), ама първо са скъпи и второ - оригиналното все пак е по-добре. Аз просто се интересувах дали работи автономно, защото ако трябва да мине през софтуера на колата, според мен става невъзможно.

Пет Сеп 26, 2014 7:35 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 56
Автомобил: 01 impreza wrx wagon
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
http://www.ebay.co.uk/itm/02-Subaru-IMPREZA-WRX-Cruise-Control-Actuator-R7520-/250920341031?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item3a6c048e27

Това е круис контрола без копчето съответно. Така като гледам е някакво жило, което е свъзано с педала за газта. Без софтуер, отделно, предполагам че се монтира копче (или лостче) с реле.

Съб Сеп 27, 2014 2:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема