| Автор |
Съобщение |
|
monios2
Регистриран на: Пет Ное 14, 2014 1:04 pm Постове: 20 Местоположение: Бургас
Автомобил: Subaru Оutback III 2,5
Телефон: 0887454547
Рейтинг: 1
|
Привет колеги! Може ли да споделите, къде може да се направи диагностика в Бургас? Имам проблем от няколко дни и се опитвам да разбера от къде точно идва, но се оказа че в Бургас и читава диагностика може да се направи трудно.. На кратко за проблема.. Ниските обороти са непостоянни и колата придърпва при ускорение. И на газ и на бензин.. (газифицирах я на скоро). Свещите и кабелите вече ги смених, нещата се подобриха, но проблема си стои.. Иска ми се да направя сигурна диагностика преди да платя за предполагаем ремонт. Ще съм благодарен на мнения от бургаската група! 
|
|
|
|
| Пон Дек 01, 2014 9:38 am |
|
|
|
patko
|
|
Аз бях ходил със старото Легаси в сервиза, в двора на Автокъща Бургас - до Лидъл в Изгрев. Там имаха апаратура и виждаха доста неща, но не е дилърска. Можеш да ги попиташ.
А за проблема ти - сигурен съм, че е от газовата - лоши смеси и компа е натрупал кофти данни. Тогава проблемите стават и на двете горива. Казвам го от опит. Пробвай с откачане на акумулатора за една нощ или поне 4-5 часа - да се ресетне ЕКУ-то.
_________________ LEXUS GX 460, V8, 4.6, 2014 TOYOTA CHR HYBRID GR SPORT, 2.0, 2023 LEXUS LBX 2026
|
|
|
|
| Пон Дек 01, 2014 10:30 am |
|
|
|
monios2
|
Благодаря за отговора и информацията! Ходих до сервиза, имат доста сериозна техника момчетата.. Показа грешка в работата на стъпковото моторче и сега ще покарам още, за да видим дали пак се излезе тя. Проблемът с газовото, ако идва от там предполагам може да отстрани и в сервиза където е поставяно след настройки? Бях там още при настъпването му, казаха ми че имам масло при свещите.. след това двама човека гледаха, масло имаше съвсем малко и дори и да има не би трябвало да е проблем при работата на бензин. Възможно ли е от това да се образува проблем? 
|
|
|
|
| Вто Дек 02, 2014 9:12 am |
|
|
|
an1id
Регистриран на: Вто Юни 25, 2013 3:23 pm Постове: 80 Местоположение: Бургас
Автомобил: Subaru Outback III
Рейтинг: 10
|
|
Това че имаш масло в при лулите на свещите не би трябвало да е проблем, освен за самите лули. Каучука им може да се повреди и от там качеството на кабелите, евентуално. Моята я карах близо 7000 км така , преди да сменя о-пръстените и гарнитурата на капаците. Тези пръстени се втвърдяват с времето и температурите, и започват да пропускат маслото по малко. Смяната на тези пръстени и гарнитурата е лесна, можеш да провериш и реглажа на клапаните докато се прави това.
_________________ Subaru Outback 2.5 AT 2004
|
|
|
|
| Вто Дек 02, 2014 9:20 am |
|
|
|
patko
|
monios2 написа: Благодаря за отговора и информацията! Ходих до сервиза, имат доста сериозна техника момчетата.. Показа грешка в работата на стъпковото моторче и сега ще покарам още, за да видим дали пак се излезе тя. Проблемът с газовото, ако идва от там предполагам може да отстрани и в сервиза където е поставяно след настройки? Бях там още при настъпването му, казаха ми че имам масло при свещите.. след това двама човека гледаха, масло имаше съвсем малко и дори и да има не би трябвало да е проблем при работата на бензин. Възможно ли е от това да се образува проблем?  Бивало е да ти ресетнат ЕКУ-то и да покараш само на бензин. Щом като проблемът се е появил след поставяне на газова - проблемът е оттам на 99 %. Лошите смеси ошашкват ЕКУ-то. Газовият компютър копира работата на бензиновия и резултатът - не работи и на двете горива. След ресет нещата се оправят, докато се ошашка отново. Ако газаджиите знаят какво да правят - могат да поправят нещата. ](./images/smilies/eusa_wall.gif)
_________________ LEXUS GX 460, V8, 4.6, 2014 TOYOTA CHR HYBRID GR SPORT, 2.0, 2023 LEXUS LBX 2026
|
|
|
|
| Вто Дек 02, 2014 12:31 pm |
|
|
|
monios2
|
Привет и благодаря на всички включили се с мнения и съвети! Проблемът е разрешен след като закарах колата в сервиза на газаджиите и им казах, че няма да мръдна от там докато не го отстранят. Или да си свършат работата, или да си свалят всичко. Проверяваха цилиндри, клапи, правиха настройки, сменяха компютри и накрая се оказа, че лулата на трети цилиндър влиза по-трудно и с по-старателно наместване всичко си работи чудесно. За мое щастие беше само това.. Благодаря още веднъж за съветите!
|
|
|
|
| Сря Дек 03, 2014 10:41 am |
|
|
|
gy74
Регистриран на: Пет Апр 02, 2010 1:36 pm Постове: 674 Местоположение: Бургас
Автомобил: Subaru impreza 2.0R,MY06
Телефон: 0897808143
Рейтинг: 4
|
 Внимание искал звяра !
|
|
|
|
| Сря Дек 03, 2014 12:10 pm |
|
|
|
ico_tech
|

Колега само един съвет: гледай колкто се може по-малко хора да пипат в коша на двигателя и най-вече кабелите на свещите. Повечето 'майстори' първо гледат да проверят свещите и по навик си отскубват кабела. После виждат, че ще е зор да вадят свещ, щото това не е VW 1.8 и се мъчат да ръгнат пак лулата с юнашко усилие. Ако пък са от смелите почват да редят камъни и удължители и след юнащка борба чупят свещта и пак филм ....След няколко такива интервенции си вече 140 лв назад за комплект кабели. Ако нямаш светещ чек на таблото, не се занимаваш с майстори. Ако имаш светещ чек си вземаш един ELM и го ръгаш в буксата - със смартфон си четеш грешките и пак НЕ се занимаваш с майстори. Ако някой майстор ти е познат и искаш да го улесниш със свещите взимаш си комплекта , който седи в нишата отзад в багажника (в случай че някой не го е гепил) В него има тръбичка - тая тръбичка завършва с шестостен. Пъхаш тръбичката в леглото на свещта и развиваш с ключа за гумите. Пожелавам повече каране и по-малко такива теми. Успех 
_________________ Legacy GT, Subaru Impreza 2.0
|
|
|
|
| Сря Дек 03, 2014 5:26 pm |
|
|
|
gotiniq7
Регистриран на: Съб Юли 23, 2016 10:32 pm Постове: 36 Местоположение: Пазарджик
Автомобил: Subaru Impreza 1.6 ts
Телефон: 0878826592
Рейтинг: 0
|

ico_tech написа: Колега само един съвет: гледай колкто се може по-малко хора да пипат в коша на двигателя и най-вече кабелите на свещите. Повечето 'майстори' първо гледат да проверят свещите и по навик си отскубват кабела. После виждат, че ще е зор да вадят свещ, щото това не е VW 1.8 и се мъчат да ръгнат пак лулата с юнашко усилие. Ако пък са от смелите почват да редят камъни и удължители и след юнащка борба чупят свещта и пак филм ....След няколко такива интервенции си вече 140 лв назад за комплект кабели. Ако нямаш светещ чек на таблото, не се занимаваш с майстори. Ако имаш светещ чек си вземаш един ELM и го ръгаш в буксата - със смартфон си четеш грешките и пак НЕ се занимаваш с майстори. Ако някой майстор ти е познат и искаш да го улесниш със свещите взимаш си комплекта , който седи в нишата отзад в багажника (в случай че някой не го е гепил) В него има тръбичка - тая тръбичка завършва с шестостен. Пъхаш тръбичката в леглото на свещта и развиваш с ключа за гумите. Пожелавам повече каране и по-малко такива теми. Успех  Това беше добро  не знаех глухия ключ за какво е
|
|
|
|
| Вто Юли 26, 2016 9:59 am |
|
|
|
ico_tech
|
Здравей колега, Пинизи има безброй. В началото функцията на форума беше да улесни собствениците, които през 2006 се брояха на пръсти, в поддръжката на тези редки автомобили с нестандарен мотор и задвижване. Помагахме си максимално и нямаше сърдити. DIY (направи си сам) беше основното занимание през уикендите и нощите. Сега има "бели и черни" сервизи и поддръжката на Субару е бизнес, който храни мнозина. Имаше дори момент, в който се заклеймяваха хора, които бутат по колите си, щот не им било работа  . P.S. Още един хинт като бонус - как да развием болта на шайба колянов вал без "специалния" ключ, с използване на отвертка, камък с върток и услужлив съсед. (важи за МТ трансмисия). Поздрави 
|
|
|
|
| Вто Юли 26, 2016 1:04 pm |
|
|
|
gotiniq7
|
ico_tech написа: P.S. Още един хинт като бонус - как да развием болта на шайба колянов вал без "специалния" ключ, с използване на отвертка, камък с върток и услужлив съсед. (важи за МТ трансмисия). Поздрави  Здравей, дай бонуса за шайбата. Тия дни ще сваля радиатора за да огледам как са нещата с ангренажа. Ще ми бъде от полза 
|
|
|
|
| Съб Авг 27, 2016 10:43 am |
|
|
|
ico_tech
|
Няма проблеми. Идваш до Велинград да пием по кафе и ще го оправим  . А иначе: На корпуса на кутията от страна на пасажера има отвор М10х1,25. Купуваш си болт с дължина 50мм и го правиш на шмиргела на конус в предния край. През този отвор блокираш венеца на маховика. Може да се наложи да мръднеш малко с ключа да дойде на междузъбие и завиваш болта. Ако имаш съсед за същото се ползва отвертка с подрязан край. След това си развиваш шайбата на КВ. Ако е само за проверка на ремъка винаги можеш да махнеш само капака в дясно. Успех!
|
|
15
|
|
| Съб Авг 27, 2016 2:35 pm |
|
|
|
gotiniq7
|
Мерси за подсказването  ще проверя зацепването на ремъка, защото си мисля че има разминаване. На високите обороти няма мощност, и връща през всмукателните клапани
|
|
|
|
| Съб Авг 27, 2016 10:38 pm |
|
|
|